بوقچه لی بورگ یکی ازخوشمزه های ثابت سفره افطارمونه!
مواد لازم برای تهیه بقچه لی بورگ ترکیه ای
- آرد ۵٠٠ گرم حدود 3 لیوان تا جایی که خمیر نرمی بدست بیاد
- شیر ولرم یا اب ولرم یک لیوان
- روغن ۶ قاشق غذاخوری
- خمیرمایه فوری 1 قاشق غذاخوری سرپر
- نمک ١ قاشق چای خوری
- شکر 3 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ ١ عدد
دستور پخت بقچه لی بورگ ترکیه ای
برای شروع خمیرمایه و شکر را با کمی آب ولرم مخلوط میکنیم و 5 دقیقه کنار میگذاریم.
تخم مرغ و نمک و روغن و شیر روبا همزن دستی مخلوط میکنیم و خمیر مایه رو اضافه میکنیم کمی هم میزنیم و به تدریج آرد رو اضافه میکنیم تا جاییکه مواد به راحتی آرد را جذب کند.
کمی چسبندگی را با ورز دادن میتوان رفع کرد و نباید آرد زیادی اضافه کرد. خمیر را روی سطح آردپاشی شده ورزداده و میکوبیم. سپس در ظرف چرب شده گذاشته و میپوشانیم.
تا در جای گرم 1 ساعت استراحت کرده و حجمش دو برابر شود.
این خمیر خیلی سریع و راحت آماده میشه و خمیر نرم و خوبیه که مناسب انواع غذاهای خمیریست.
من خمیر رو دو برابر گرفتم. یک لیوان آب ولرم و یک لیوان شیر ولرم
برای داخل بوقچه لی بورگ مخلوط گوشت چرخکرده پیاز قارچ فلفل دلمه ای رب گوجه و نمک و فلفل و ادویه و پنیر پیتزا.
بستگی به ذائقه ی خودتون میتونین تغییر بدین.
از خمیر چونه میگیریم ب اندازهای کوچیک البته سلیقه ایی (چونه های من همیشه بزرگ میشه شما کوچیکتر بگیرین)
داخلش از مواد گوشتی میذاریم و پنیر پیتزا بعد خمیر رو میبندیم قسمتی که بستیم روب پایین میذاریم قالب یا سینی رو چرب میکنیم و رومال زرده تخم مرغ میزنیم (رومال زرده و ی ق شیر و روغن) هم خوبه.
چونه ها رو میذاریم یک ربع تا نیم ساعت استراحت کنه.
بعد داخل فر یا تنور که از قبل گرم شده شعله بالا و پایین روشن شعله بالا بعد خاموش کنین مراقب باشین، به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه وقتی طلایی شد میاریم بیرون و روشو با پارچه تمیز میپوشونیم نرم و پنبه ای میشه.
یک غذای خوشمزه برای مهمونی و تولد و مراسم ها بخصوص افطاری ماه رمضون.