لوکما ترکیه ای یا شیرینی لقمه ای (Lokma) دسر معروف کشور ترکیه هست که طرفداران خیلی زیادی داره و بسیار محبوب و البته بسیار هم خوشمزه ست.
مواد لازم برای تهیه شیرینی لوکما ترکیه ای
- ۲ لیوان آب ولرم
- ۱ پاکت خمیر مایه فوری یا خشک ۱۰ گرم
- ۱ قاشق غذاخوری شکر
- نوک قاشق چای خوری نمک
- ۳/۵ لیوان آرد
برای شربت
- ۲ لیوان شکر
- ۱/۵ لیوان آب
- ۴ تا ۵ قطره آب لیمو
برای سرخ کردن
- روغن مایع
دستور پخت شیرینی لوکما تاتلیسی ترکیه ای
برای شروع ابتدا شربت رو آماده کرده و میذاریم خنک بشه داخل قابلمه ای آب و شکر رو ریخته و میذاریم بجوشه وقتی جوشید زیر اجاق رو کم کرده و ۱۰ دقیقه میذاریم بجوشه سپس داخلش آب لیمو ریخته و ۳ تا ۴ دقیقه هم به این شکل جوشونده سپس از روی اجاق برداشته و میذاریم خنک بشه.
برای خمیر داخل ظرفی آب ولرم، خمیر مایه و شکر رو ریخته و مخلوط می کنیم. سپس آرد و نمک رو اضافه کرده با همزن دستی تا وقتی که صاف و یکدست بشه هم می زنیم.
روی خمیر آماده شده سلفون کشیده و ۴۵ دقیقه میذاریم عمل بیاد.
تا نصف تابه روغن مایع ریخته و سرخ میکنیم. سپس توی کاسه ای روغن مایع ریخته و کنارمون میذاریم دستمون رو چرب کرده و در خمیر فرو میکنیم و با اون یکی دستمون قاشق چای خوری که چرب کردیم رو میگیریم.
با دستمون خمیر رو فشار داده و با قاشق خمیری که درمیاد رو میگیریم و توی روغن داغ می ریزیم هر بار قاشق رو به روغن فرو می کنیم.
خمیرها رو پشت و رو می کنیم تا سرخ بشه وقتی خمیرها به رنگ طلایی در اومدند و همه جاشون سرخ شدند توی شربت خنک شده میریزیم.
توی شربت ۱۰ ثانیه قرار داده سپس با کفگیر درآورده تا شربت اضافیش خارج بشه بعد توی ظرف سرو می ریزیم.
تا وقتی که همه خمیر تموم بشه به همین ترتیب ادامه میدیم هنگام سرو روش پودر پسته یا پودر نارگیل پاشیده و سرو می کنیم.
نوش جان