شامی ترش گیلان یکی از خوشمزه ترین غذاهای شمالیه! من همیشه طرفدار غذاهای ترش و اصیل بودم و در ادامه طرز پخت یکی از بهتریناش رو براتون آماده کردم. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون واقع بشه.


مواد لازم برای تهیه شامی ترش گیلانی با گوشت چرخ کرده

  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
  • پیاز رنده شده یک عدد
  • سیب زمینی ریز رنده شده آب گرفته شده یک عدد (درصورت تمایل)
  • تخم مرغ یک عدد (بدون تخم مرغ هم امکان پذیره)
  • سیب زمینی 3 عدد (برای سرخ کردن)
  • گوجه 3 عدد (برای سرخ کردن)

سبزی مورد نیاز این شامی

  • جعفری ۲ قاشق غذاخوری
  • چوچاق ۱ قاشق غذاخوری
  • گشنیز نصف قاشق غذاخوری

اگه چوچاق در دسترس نبود از یه شاخه نعناع یا ریحان استفاده کنید.

ادویه ها شامل

  • نمک فلفل
  • زردچوبه
  • دارچین

مواد لازم برای سس

  • یک بوته پیاز خام خلالی خرد شده
  • دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • کمی نمک و فلفل و دارچین
  • یک استکان آب نارنج تازه
  • یک لیوان آب

دستور پخت شامی گیلانی با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه شامی ترش گیلانی
برای آماده کردن شامی گوشت چرخ کرده، یک عدد پیاز رنده شده و یک عدد سیب زمینی ریز رنده شده آب گرفته شده رو به همراه تخم مرغ و ادویه و سبزی های معطر رو بریزید داخل کاسه بزرگ و خوب هم بزنید و مخلوط کنید.

سپس مقداری از مواد رو بردارید و به شکل دلخواه بهش فرم بدید و در روغن داغ و حرارت ملایم سرخ کنید و سپس بزارید کنار.

در ادامه سس این شامی ترش رو آماده کنیم.

یک عدد پیاز خام خلالی خرد شده رو بریزید داخل مقداری روغن تفت بدید تا سبک و پفکی بشه.

بعد دو قاشق رب گوجه فرنگی خونگی رو بریزید داخلش و کمی تفت بدید. سپس کمی نمک، فلفل و دارچین بزنید و تفت بدید.

در ادامه بهش یک استکان آب نارنج تازه و یک لیوان آب اضافه کنید، درشو بزارید تا بجوش بیاد. ده دقیقه که جوش ریز زد و سس خیلی کم غلظت گرفت حالا شامی ها رو داخلش بچینید و درشو بزارید و دم بزارید تا سس غلیظ و طعم ها بخورد هم برن.

برای کنارش میتونید سیب زمینی و گوجه سرخ شده هم استفاده کنید.

نوش جونتون