باقلوا استانبولی با خمیر خانگی اصل. با رسپی عالی و تمام نکات کلیدی و طلایی و با خمیر خانگی.


مواد لازم برای تهیه باقلوا استانبولی با خمیر خانگی

مواد لازم برای شربت بار

  • شکر 2 لیوان
  • آب 1 لیوان
  • گلاب 1 چهارم لیوان
  • زعفران 2 قاشق غذاخوری دم کرده
  • آبلیمو 1 قاشق غذاخوری

مواد لازم برای خمیر باقلوا

  • زرده تخم مرغ 4 عدد
  • روغن جامد یا کره یا روغن مایع 4 قاشق غذا خوری
  • شیر نصف لیوان
  • آرد سفید قنادی حدود 2 تا 2 و نیم لیوان

مواد میانی

  • گردو آسیاب شده 1 و نیم لیوان
  • شکر آسیاب شده 2 قاشق غذا خوری
  • پودر هل نصف قاشق مرباخوری

دستور پخت باقلوا استانبولی با خمیر خانگی بدون خمیر یوفکا

طرز تهیه باقلوا استانبولی با خمیر خانگی بدون خمیر یوفکا

برای تهیه شربت با ر ابتدا شکر و آب رو روی حرارت میبریم. به هم میزنیم تا کف ظرف شروع به حباب زدن کند. گلاب و زعفران و آبلیمو رو اضافه میکنیم.

10 دقیقه با حرارت ملایم میزاریم جوش های ریز بزند. بعد از 10 دقیقه شربت ما آماده ست. میزاریم خنک بشه.

برای آماده کردن خمیر باقلوا در ظرف گودی، زرده تخم مرغ و روغن یا کره را با هم مخلوط میکنیم. شیر رو بهش اضافه میکنیم.

دقت کنید که شیر هم دمای محیط باشه. اگر سرد باشه یا خیلی گرم باشه. دیگه با یه خمیر خوب باید خداحافظی کنید.

کمی که بهم زدیم. آرد را آرام آرام اضافه میکنیم. آرد رو تا جایی اضافه کنید که خمیر به دست نچسبه. همین که به دست نچسبید دیگه آرد اضافه نکنید و خمیر رو هم ورز ندید.

اگر آرد زیاد باشه خمیرتون سفت میشه و توی پخت نرمی و تردی خودشو از دست میده. روی خمیر را با یه پلاستیک بپوشانید.

توی یه ظرف دیگه گردو و پودر شکر و پودر هل رو با هم مخلوط کنید.

به اندازه یه فندق از خمیر بردارید با آرامش با وردنه تا جایی که بتونیم خمیر رو باز میکنیم بعد به کمک انگشتان اشاره و شصت هر دو دست لبه هاشو چین میدیم. جوری که وسط خمیر گود بشه. کمی از مواد میانی گردویی داخلش میریزیم و به ته خمیر رو مثل بقچه مبپیچیم و سر خمیر مثل گل چین میخوره.

باقلوا ها رو داخل سینی فر چرب شده بذارید و در فر از قبل گرم شده بذارید و با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه بپزید و از فر بیرون بیارید و تا داغ هست با قاشق روش سربت بار خنک بریزید.

یه روش دیگه و البته راحت تر اینه که خمیر رو روی سطح کار با وردنه به صورت نازک نازک باز کنید و کف سینی باقلوا که با برس چرب کردید بذارید. کناره های خمیر رو با کاتر بگیرید و روی خمیر با برس کره آب شده بمالید و سپس روش از مواد گردویی بریزید و روش لایه بعدی خمیر رو بذارید و دوباره روی خمیر رو چرب کنید. تا 4 مرحله اینکار رو انجام بدید و لایه آخر رو یه لایه خمیر بذارید و روش رو حسابی کره ذوب شده بمالید.

باقلوا رو با چاقوی تیز به شکل لوزی برش بزنید و در فر از قبل گرم شده بذارید و با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه بپزید و در آخر 30 ثانیه گریل رو روشن کنید تا روش طلایی بشه.

باقوا رو از فر خارج کنید تا باقلوا داغ هست شربت بار خنک رو روش بریزید و کمی زمان بدید تا شربت بار به خورد باقلوا بره. یک ساعت بعد آماده سرو هست.