این شیرینی قلقلی با این که خیلی ساده هست و سریع درست میشه، اما طعم و مزه اش فوقالعاده هست. یه شیرینی عالی و نرم و لطیف که بسیار خوشمزه و حسابی هم با چای می چسبه .
مواد لازم برای تهیه شیرینی قلقلی
- کره ۱۰۰ گرم
- روغن مایع ۴۰ گرم (حدودا ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری)
- تخم مرغ ۱ عدد
- پودر قند ۸۰ گرم (نصف لیوان)
- نشاسته ذرت یا گندم ۳۰ گرم (۳ تا ۴ قاشق غذاخوری)
- وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
- آرد حدودا ۲۰۰ گرم (یک و یک سوم لیوان)
- شکلات چیپسی ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
- پسته یا گردو خرد شده ۳ قاشق غذاخوری (به دلخواه)
مواد به دمای محیط برسه.
دستور پخت شیرینی قلقلی ساده و سریع و خوشمزه
برای شروع ابتدا کره، روغن مایع، پودر قند الک شده رو با همزن دستی یا برقی، ۳ تا ۴ دقیقه زدم.
سپس تخم مرغ و وانیل رو ریختم و یکی، دو دقیقه زدم. بعد نشاسته و بیکینگ پودر رو ریختم. آرد سفید الک شده رو کم کم اضافه کردم و مخلوط کردم.
میزان آرد تقریبی هست با احتیاط بریزید. خمیر ورز دادن نمی خواد، خمیر نرم و لطیفی هست با نوک انگشت جمع کردم.
سپس شکلات چیپسی و پسته خرد شده رو هم ریختم. می تونید هر چیز دلخواه بریزید و یا اصلا چیزی نریزید. خمیر استراحت نمی خواد.
از مواد به اندازه یک قاشق مرباخوری برداشتم و توی دست گرد کردم، هر کدوم رو من اندازه ۱۵ گرمی برداشتم. داخل سینی با فاصله چیدم.
داخل فر از پیش گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دادم. شیرینی نرم و لطیفی هست بزارید کاملا خنک بشه و بعد از سینی بردارید.
نکات مهم پخت شیرینی قلقلی
- با مقدار مواد بالا حدودا ۳۶ عدد شیرینی، به وزن ۴۵۰ تا ۵۰۰ گرم میشه.
- بدون فر داخل فر دست ساز یا تابه روی گاز می تونید درست کنید.
- ماندگاری حدودا دو هفته در ظرف درب بسته محیط خنک.
- ترجیحا جای کره، روغن جامد نریزید.
- جای نشاسته می تونید آرد بریزید، اما نشاسته در کیفیت و نرم و لطیف شدن شیرینی تون موثره، پس در صورت امکان تغییر ندید.
- این ترکیب مواد عالیه، با جایگزین کردن مواد اصلی کیفیت و بافت تغییر می کنه.