این شیرینی نخودچی لاته ای رو با كره پاستوريزه و همچنين روغن نيمه جامد درست كردم كه در دسترس همه باشه.
كره حتما دوغگيرى بشه و براى روغن من از روغن نيمه جامد غنچه استفاده كردم كه بافتش تا حد زيادى جامد بود و بنظرم نيازى هم به صاف كردن نداشت و مستقيم براى خميرگيرى استفاده كردم.
روغن نيمه جامدى كه شما مى خرين، اگه شل بود حتما روى حرارت غير مستقيم ذوبش كنين و بزارين يخچال تا دوباره جامد بشه و بعد استفاده كنين و بازم اگه شل بود حتما مقدارى كره دوغ گرفته باهاش تركيب كنين كه شيرينى اتون خراب نشه.
مواد لازم براى تهیه نخوچى با روكش لاته
- آرد نخوچى صد و هشتاد گرم
- آرد سفيد هفتاد گرم
- روغن يا كره نود گرم
- پودر قند صدو بيست گرم
- پودر هل يك و نيم ق چايخورى
- زعفران غليظ چند قطره
دستور پخت شیرینی نخودچی لاته ای روکش دار
چون در اين دستور، از روغن صاف قنادى يا روغن اصيل استفاده نمى كنيم، مقدار آرد سفيد كمى بيشتره تا انسجام شيرينى حفظ بشه.
همه مواد خشك حتى پودر هل حتما حتما از الك ريز رد بشه و بهتره كه آردها جداگانه كمى تفت داده بشه.
مواد لازم رويه شامل نصف زرده تخم مرغ با ده گرم پودر قند و نوك قاشق وانيل (هر سه خوب با همزن مخلوط بشه تا رنگش سفيد و پفى بشه) ودر ظرفش را بزارين كه خشك نشه.
برای تهیه شیرینی نخودچی لاته ای روغن يا كره وپودر قند را با همزن برقى خوب همزده تا حالت پوك و خامه اى پيدا كنه و بين كار هم حتما دورگيرى مى كنيم كه تمام روغن هم زده بشه.
سپس مواد خشك و زعفران را اضافه و اگه همزن ايستاده دارين با سرى پارويى مواد را خوب مخلوط كنين و اگه ندارين با دست مواد را مخلوط كنين تا حالت خرده نان بگيره ولى به هيچ وجه ورز ندين كه به روغن نيفته.
اين دستور چون مقدار روغنش خيلى كمه، حتما بايد خمير سه تا چهار مرتبه از چرخ گوشت رد بشه تا وقتى كه يه گلوله نرم و منسجم بتونين از خمير بردارين.
خمير را داخل يك نايلون منسجم كنين و بهتره كه چند ساعتى در دماى محيط استراحت كنه تا آردها اصطلاحا رى كنه.
بعد خمير را پهن كنين و از مواد رويه با قلمو بصورت نازك روى خمير بزنين و اجازه بدين ده دقيقه اى رويه كمى خشك بشه و بعد با يك اسلايسر برش زده و بعد از برش خرده پسته يا بادام روى اون بپاشين.
شيرينى ها را در فر از قبل گرم شده با دماى صد و چهل برقى بمدت بيست دقيقه مى پزيم (مسلما هركس قلق فر خودش رو بهتر مى دونه و بايد به شيرينى سر بزنين كه نسوزه)
شيرينى ها را بهتره تازچند ساعت دست نزنين تا خوب خنك بشن.
ابزاری که برای برش شیرینی استفاده کردم همون اسلایسر های سیب زمینی و سبزیجاته و لوازم قنادی ها دارن و برای اینکه برشهای تمیزی داشته باشین حتما بعداز یکی دوتا برش، اسلایسر را با دستمال تمیز کنین.
طرز تهیه شیرینی نخودچی لاته با پیمانه لیوان
نخوچی لاته رو همه مستطیلی برش میدن اما میتونید قالب ریز بزنید که قشنگ تر بشه. خوب بریم سراغ دستور.
مواد لازم
- آرد نخودچی 300 گرم (حدود دو و نیم پیمانه)
- آرد سفید 90 گرم ( 1/3 پیمانه سرخالی)
- پودر هل 1 قاشق مرباخوری
- پودر قند 160گرم (1 پیمانه پر)
- روغن جامد یا نیمه جامد 150 گرم
پیمانه استفاده شده لیوان فرانسوی دسته دار.
طرز تهیه
آرد نخودچی، آرد سفید و پودر قند الک شود، سپس همه مواد باهم مخلوط شود روغن را اضافه کنید خمیر پودری ای خواهید داشت خمیر را دوبار از چرخ گوشت رد کنید یا با سرانگشتان کم کم ورز بدین تا لطیف بشه. (چرخ کنید خیلی بهتره)
خمیر را داخل نایلون قرار دهید و به قطر یک تا نیم سانت یکدست و مرتب پهن کنید یا داخل ظرف نايلون گذاشته و مواد رو داخلش فشرده و صاف کنین و بعد ۲۴ساعت در محیط استراحت دهید اگر عجله دارین چند ساعت بگذارید یخچال.
بعد از استراحت خمیر رو به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید و روکش لاته بکشید.
مواد لازم برای روکش لاته
- زرده تخم مرغ 2 عدد
- پودر قند الک شده 90 گرم (حدود 2/3 پیمانه)
- آبلیمو 1/4 قاشق چای خوری
- آرد سفید 5 گرم (1 قاشق مرباخوری)
طرز تهیه
زرده و پودر قند را باهمزن خوب بزنید در حدی که کاملا سفید وکشدار شود سپس آب لیمو وآرد را اضافه کنید وکمی هم بزنید.
روکش را با برس سریع روی خمیر بکشید نه خیلی نازک نه ضخیم و با کاردک کمی یکنواخت کنید خودش صاف میشه فقط سرعت عمل داشته باشین خیلی بمونه خشک میشه.
بعد تا خشک نشده مغز پسته، بادام، گل محمدی، شکلات نسوز یا کنجد و … بپاشید و اجازه دهید تا روکش خشک بشه بعد برش بزنید و درون قالب بچینید و در فر ازقبل گرم ۱۵۰درجه حدود ۲۰تا ۲۵ دقیقه بپزید.
من چون دوست داشتم سایز شیرینی هام کوچیک باشه قالب زدم، برای اینکه خمیر اسراف نشه کناره های خمیر رو که اضافه میاد، دوباره کنار هم بچینید و قالب بزنین.