اگه این کیک شکلاتی با پودر کاکائو رو یک بار درست کنید احتمالش زیاده برای شما هم تبدیل بشه به تنها کیک شکلاتی که میپزین!
مواد لازم برای تهیه کیک شکلاتی با پودر کاکائو
مواد گروه اول
- آب داغ ۱ پیمانه
- شکر ۱ پیمانه
- روغن مایع نصف پیمانه
- شیر نصف پیمانه (میتونید به جاش آب استفاده کنید.)
- تخم مرغ ۲ دونه
- موز رسیده پوره شده سه چهارم پیمانه (میتونید حذف کنید.)
مواد گروه دوم
- آرد ۲ پیمانه
- پودر کاکائو ۳ ق غذاخوری
- بکینگ پودر ۱.۵ ق چایخوری
- جوش شیرین ۱.۵ ق چایخوری
- نمک یک چهارم ق چایخوری
دستور پخت کیک شکلاتی با پودر کاکائو بدون شیر
برای مواد گروه اول، ابتدا شکرو در آب داغ حل میکنیم، وقتی از داغی افتاد شیر و روغن اضافه میشه.
بعد تخم مرغی که با چنگال یا همزن دستی یکدست شده رو اضافه میکنیم و آخرش موز رو و مواد رو خوب مخلوط میکنیم.
برای مواد گروه دوم که شامل مواد خشک هست، همه مواد رو با هم مخلوط و الک میکنیم.
فرو با ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا یک ربع گرم بشه.
یکربع بعد، مخلوط اول روی مواد خشک میریزیم و با همزن دستی مخلوط میکنیم و در قالبی که با ۱ قاشق چایخوری روغن چرب شده و پودر کاکائو زدیم (اضافه پودرو خالی میکنیم) میریزیم (بهتره از قالب کمربندی استفاده بشه).
روش رو با چاقو یه علامت + میزنیم و میزاریم طبقه وسط فر ۴۰ دقیقه بپزه.
نیم ساعت اول اصلا در فرو باز نمیکنیم. ۴۰ دقیقه بعد خلال دندون توی کیک میزنیم اگر تمیز بیرون اومد کیک آمادهست، فر رو خاموش میکنیم و سه دقیقه بعد در فرو یه کم باز میکنیم تا کیک کمکم از داغی بیفته، یک ربع بعد کیکو میذاریم بیرون روی توری.
ده دقیقه بعد با چاقو کمکم از دیواره جداش میکنیم و برش میگردونیم و میذاریم روی توری یک ربع خنک بشه و با هر چی دوست داریم تزئین میکنیم.
من با گاناش ساده و خیلی خوشمزه تزئین کردم. برای این کار کافیه ۲۰۰ میلی لیتر خامه روی حرارت ملایم گرم بشه، یه کم هم میزنیم یکدست بشه تا شروع کرد میخواست قل بزنه شعله رو خاموش میکنیم و ۱۰۰ گرم شکلات تلخ خرد شده و ۵ گرم کره میریزیم توش میذاریم کنار.
۱۰ دقیقه بعد همش میزنیم و روی کیک و تزئین میکنیم. نو جان.
طرز تهیه کیک شکلاتی با پودر کاکائو با شیر
سایز کیک ۱۷×۱۷ سانتیمتر و ارتفاع آن ۵ سانتیمتر است
مواد لازم برای کیک
- تخم مرغ ۶ عدد هم دمای محیط
- شیر ۹۰ میلی لیتر (۹۰ گرم)
- آرد سفید قنادی ۸۰ گرم
- روغن مایع ۷۰ گرم
- پودر کاکائو ۳۰ گرم
- شکر ۱۰۰ گرم
- نمک یک پنس
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
برای خامه شکلاتی
- شکلات تلخ ۵۰ درصد ۲۰۰ گرم
- خامه صبحانه ۲۰۰ گرم
- کره هم دمای محیط ۳۰ گرم
طرز تهیه
برای تهیه خامه شیر رو کمی گرم کرده و با شکلات مخلوط کرده تا کاملا حل بشه.
کره رو اضافه کرده هم میزنیم تا یکدست بشه و سپس در یخچال قرار میدیم. برای تهیه کیک شیر، روغن، آرد الک شده و بیکینگ پودر رو با همزن دستی مخلوط کرده، سفیده و زرده تخم مرغها رو از هم جدا کرده و زرده رو یکی یکی به مواد اضافه میکنیم و هم میزنیم.
پودر کاکائو رو الک کرده و به مواد اضافه کرده هم میزنیم تا یکدست بشه و در آخر با لیسک فولد میکنیم. نمک رو به سفیده تخم مرغ اضافه کرده و با همزن برقی کمی هم زده، شکر رو طی سه مرحله کم کم اضافه کرده و به هم زدن ادامه میدیم تا سفیده کاملا سفت و حجیم بشه به طوری که ظرف رو وارونه کردیم نریزه.
سفیده رو طی سه مرحله به مواد کیک اضافه کرده و با لیسک به آرامی فولد میکنیم تا یکدست بشه.
درون سینی فر کاغذ روغنی قرار داد و مواد رو در اون ریخته، در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد حدود ۲۰ الی ۲۵ دقیقه قرار میدیم تا بپزه. بعد از اینکه کیک از کاغذ روغنی جدا کردیم، اطراف اون رو برش زده و به دو قسمت ۱۷×۱۷ تقسیم کرده و مابقی کیک رو هم بین اون دو لایه میچینیم.
قالب متحرک رو اطراف کیک قرار داده و دیواره اون رو طلق میزنیم (طلق برای اینه که قالب بعدا راحت تر جدا بشه و برای تمیزی کار).
خامه رو هم میزنیم تا کمی روان بشه.سپس سه قاشق غذاخوری رو جدا کرده و کنار میذاریم. لایه اول رو کمی خامه پوشانده و مسطح میکنیم. سپس لایه دوم کیک رو قرار داده،کمی پرس کرده و مجدد خامه کشی میکنیم.
لایه سوم نیز به همین ترتیب. سپس بمدت سه ساعت در یخچال قرار میدیم. در پایان اون خامه اولیه رو کمی در مایکرو گرم کرده درون قیف ریخته و بعد از جداکردن قالب و طلق کیک رو تزئین میکنیم. نوش جان