یه خورش نخود با نخود آبگوشتی و با کوفته قلقلی یا قیمه ریزه درست کردم که طعم و مزهاش خیلی عالی بود. برای شما دستور پختش رو نوشتم. امیدوارم که درست کنید و خوشتون بیاد.
طرزتهیه نخود پوست کنده و بدون نفخ
ابتدا از ۲۴ ساعت قبل نخود رو خیس میکنیم و چندین بار آبش رو عوض میکنیم.
بعد یه بار میزاریم ۳ تا ۴ دقیقه ای بجوشه و آبش رو خالی میکنیم و میریزیم تو آب سرد و میبینیم که چه راحت پوست نخود کنده میشه.
طرز تهیه خورش نخود با گوشت قلقلی
گوشت مخلوط گوسفند و گوساله رو دو بار چرخ میکنیم و با یک پیاز متوسط رنده شده و آب گرفته نمک و فلفل و ادویه خوب ورز میدیم و میذاریم یخچال تا نیم تا یک ساعت استراحت کنه.
بعد از اون به شکل کوفته های کوچک یکدست در میاریم.
یه پیاز بزرگ را ریز خرد کرده و با ۳ حبه سیر له شده و روغن خوب تفت میدیم تا طلایی بشه.
بعد از طلایی شدن پیازها گوشت های قلقلی رو اضافه کرده و درب قابلمه رو گذاشته با حرارت کم تا کوفته ها خودش رو بگیره.
بعد از ۵ الی ۶ دقیقه کمی هم زده و خوب تفت میدیم.
نمک و فلفل زردچوبه زده تفت میدیم نخود پوست کنده رو اضافه کرده تفت میدیم دو لیوان گوجه فرنگی پوره شده اضافه کرده تفت میدیم و با ۳ لیوان آب جوش میزاریم تا خورش پخته و جا بیفته.
نکات مهم و فو ت فن های تهیه خورش نخود آبگوشتی
گرد غوره با آبغوره یا آب نارنج یا آب ایمو چاشنی این خورش خوشمزه ست.
هر گوشتی رو که دوست دارین مثل چرخ کرده مرغ، بوقلمون، گوساله و گوسفند به تنهایی و یا حتی بدون گوشت و با قارچ میتونین استفاده کنید.
به جای پوره گوجه فرنگی از دو قاشق غذاخوری رب تفت داده در یک قاشق روغن و مخلوط با آبحوش میتونین استفاده کنید.
از گرد لیمو یا لیموی عمانی سوراخ شده و پودر زیره بجای گرد غوره میتونین استفاده کنید.
با پلو یا نان سرو و نوش جان کنید.