یه شیرینی سنتی شمالی درست کردم به اسم کاکا کدو حلوایی که خیلی خوشمزه ست و راحت درست میشه نه به همزن برقی و نه به فر نیاز هست کاکا کدو حلوایی بسیار لذیذه پیشنهاد میکنم حتما درست کنید.


مواد لازم برای تهیه کاکا کدو حلوایی گیلانی

  • شکر یک قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ یک عدد
  • وانیل نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر قند نصف لیوان
  • شیر نصف لیوان
  • پودر هل نصف قاشق چای‌خوری
  • گلاب دو قاشق غذاخوری
  • پوره کدو حلوایی یک لیوان
  • آرد سفید نصف لیوان
  • بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
  • دارچین یک قاشق چایخوری
  • آرد برنج نصف لیوان
  • زعفران (اختیاری) یک قاشق چایخوری

دستور پخت کاکا کدو حلوایی گیلانی با آرد برنج

طرز تهیه کاکا کدو حلوای شمالی با آرد برنج
مرحله اول

یه دونه کدو متوسط رو بشورید و به قطعات کوچک تقسیم کنید و با یه لیوان اب و یه قاشق شکر بذارید با شعله متوسط بپزه.

مرحله دوم

کدوها رو از پوستش جدا کنید (با قاشق) و با قاشق، یا مخلوط کن پوره کنید.

مرحله سوم

داخل یه ظرف مناسب این مواد رو بریزید. تخم مرغ، وانیل، پودر قند، شیر، پودر هل، گلاب و پوره کدو حلوایی و خوب ترکیب کنید که یه دست بشه.

مرحله چهارم

آرد سفید، بکینگ پودر، دارچین، آرد برنج و در صورت دلخواه زعفران رو اضافه کنید و مواد رو خوب ترکیب کنید.

مرحله پنجم

روغن بریزید داخل تابه و بذارید داغ شه. با ملاقه به ارومی از مواد بریزید داخل تابه. خیلی زود سرخ میشن. مواظب باشید نسوزه.

در آخر میتونید مقداری پودر شکر و پودر دارچین روی شیرینی بریزید.


روش دوم

مواد لازم

  • آرد سفید ۱ پیمانه
  • آرد برنج معطر ۱/۲ پیمانه
  • شکر ۱/۲ پیمانه
  • دارچین و پودر هل ۱ قاشق چای خوری
  • بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
  • نمک کمی
  • تـخم مرغ ۱ عدد
  • پـوره کدو حلوايي ۱/۳+۱ پیمانه
  • گلاب ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن برای سرخ کردن

طرز تهیه

آرد برنج، آرد، شکر دارچین، هل ، نمک و بیکینگ پودر را بـا هم الک کنید. تـخم مرغ و پـوره کدو پخته شده و گلاب را اضـافـه کنید بـا لیسک بـهم بزنید تا یکدست بشه و خـمیر نسبتأ شلِ یکدستی بدسـت بـیاد.

کف تـابه ۲ الی ۳ قـاشق روغـن بـریزید اجـازه بـدید داغ بشه و با قاشق از مواد کاکا داخـلش بریزید. روی شـعله کم، با در بسته اجازه بدید تا رویه کاکا بـسته بشه، بعد برگـردونید تـا طرف دیگه اش هم سرخ بشه. (بدون درب)

حتمآ شعله کم باشه تا مغز پخت بشه. بافت این شیرینی فوق العاده ترده.

نکته: اگر بعد از ترکیب کردن مواد سفت بود کمی ماست اضافه کنید (باعث میشه پفکی تر بشه). گردو نگینی خرد شده ۲ تا ۳ عدد و کشمش به دلخواه میتونید اضافه کنید. داخل ساندویچ ساز هم میتونید بپزید.


طرز تهیه کاکا کدو حلوایی گیلانی بدون آرد برنج

کاکا کدو حلوایی یه دسر گیلانی خیلی خوشمزه که برای دور همی ها گزینه مناسبی هست.

مواد لازم

  • آرد گتدم یک لیوان (پیمانه)
  • کدوحلوایی پخته و پوره شده یک لیوان
  • شیر یک چهارم لیوان
  • تخم مرغ یک عدد
  • شکر یک دوم لیوان
  • گلاب یک تا دو قاشق غذاخوری
  • بکینگ پودر یک قاشق چایخوری (۴گرم)
  • نمک نوک قاشق چایخوری
  • پودر هل ودارچین به اندازه دلخواه

طرز تهیه

ابتدا تخم مرغ و شکربزنید کرمی و کشدار بشه. شیر رو اضافه کرده هم بزنید. سپس کدو حلوایی که قبلا پخته و پوره شده و مواد رو کاملا مخلوط کنید.

در انتها آرد و دارچین و هل و نمک و بکینگ پودر رو روی مواد الک کنید.

هم بزنید تا مواد یکدست بشه. سپس روغن رو در تابه بریزید داغ که شد از مواد یه ملاقه کوچیک داخل روغن بریزید و دو طرفش رو سرخ کنید.

به این ترتیب تا اخرمواد روکم کم سرخ کنید. درانتها روشون پودر قند بپاشید و میل کنید.

از طعمش براتون نگم که خیلی خوشمزست.

به دلخواه میتونید داخل مواد گردوی خرد شده بریزید.


طرز تهیه کاکا کدو حلوایی شکم پر

شما به این شیرینی گیلانی چی میگین؟ کاکا یا کولیبیج نون یا نون کدویی؟

مواد لازم کاکا

  • پوره ی کدو ۱ لیوان
  • تخم مرغ ۲ عدد بزرگ
  • گلاب ۲ ق غ
  • شکر ۱ لیوان
  • شیر نصف لیوان
  • آرد گندم ۲ لیوان
  • آرد برنج ½ لیوان
  • دارچین ۱ ق چ
  • بکینگ پودر ۱/۵ ق چ
  • زردچوبه ½ ق چ
طرز تهیه

آب کدو را بگیرید و پوره کنید. تخم مرغ را با شکر و گلاب ۲ دقیقه بزنید و به پوره ی کدو اضافه کنید.

بقیه ی مواد خشک را با هم ترکیب و الک کرده و به مواد اضافه کنید.حداقل ۱ ساعت خمیر در یخچال باید استراحت کند.

مواد میانی:

  • گردو خرد شده نصف لیوان
  • دارچین ۱ ق چ
  • جوز هندی ۱ پنس
  • شکر ۲ ق غ
  • کشمش ⅓ لیوان
  • پودر گل سرخ ۱ ق غ
  • زنجبیل و پودر هل دلخواه

مواد میانی را با هم ترکیب کنید.

حرارت را اندکی کمتر از متوسط روشن کنید و در تا به روغن بریزید.

۱/۵ ق غ خمیر کاکا را در روغن بریزید و روی آن مواد میانی قرار داده و مقداری خمیر کاکا روی آن بریزید و سپس دو طرف آن را خوب سرخ و برشته کنید.

تا حالا میانپرش رو امتحان کرده بودی؟