رشته پلو مجلسی با گوشت قلقلی یکی از غذاهای خوشمزه و شیک و مجلسی هستش.

از اونجایی که رشته پلو غذایی با طبع سرده، با استفاده از ادویه ها، خرما و کشمشی که استفاده میکنیم طبعی متعادل و رو به گرم حاصل میشه.

پیشنهاد میکنم برای مهمونی ها و دورهمی ها و همچنین تو وعده غذاییتون این رشته پلو با کوفته قلقلی خوشمزه رو قرار بدین.


مواد لازم برای تهیه رشته پلو مجلسی با گوشت قلقلی

  • برنج دو پیمانه (پیمانه من حدود سه چهارم لیوان دسته دار فرانسوی)
  • رشته پلویی حدودا دویست گرم
  • پیاز دو عدد متوسط
  • گوشت چرخ کرده حدودا سیصد گرم (۲۵ عدد قلقلی کوچک به اندازه گردو)
  • سماق به میزان لازم
  • فلفل به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم
  • زردچوبه به میزان لازم
  • زعفران به میزان لازم
  • کشمش نصف لیوان دسته دار
  • خرما زاهدی (نوعش سلیقه ایه) حدودا ده عدد
  • روغن برای سرخ شدن و کره برای روی برنج به میزان لازم

دستور تهیه رشته پلو با گوشت قلقلی مجلسی و بسیار خوشمزه

طرز تهیه رشته پلو مجلسی با گوشت قلقلی
برای شروع ابتدا برنج را از قبل خیس دهید (حداقل سه ساعتی خیس بخورد.)

گوشت چرخ کرده را از فزریزر خارج کرده تا دمای محیط حسابی نرم شود و اثری از یخ زدگی باقی نماند.

یک عدد از پیازها را پوست کنده شسته و رنده کنید. آب پیاز را حسابی گرفته و به گوشت به همراه ادویه نمک و فلفل و زردچوبه و سماق اضافه کنید و حسابی ورز دهید.

گوشت ورزداده شده را یک ساعتی در یخچال استراحت دهید، سپس آن ها را به قلقلی های کوچک قد گردو تبدیل کنید.

تابه را روی شعله گذاشته زیر حرارت را روشن، روغن بریزید تا داغ شود.

قلقلی ها را در روغن سرخ کرده و از تابه خارج کنید.

پیاز دیگری که باقی مانده را خلالی خورد کرده و در روغن سرخ کنید تا به شکل چیپسی در آمده سپس از روغن خارج کنید.

کشمش را شسته، آب آن درا بکشید و در روغن تفت داده و سپس از روغن خارج کنید.

خرما را از هسته جدا کرده با قیچی به قطعات کوچک تقسیم کرده و در روغن تفت دهید تا نرم و سبک شود. خرماها را هم از روغن خارج کنید.

رشته پلویی ها را بهتر است در روغن یک ربع تا بیست دقیقه تفت داده تا هم بوی خامی آن گرفته شود هم اینکهشکل ان در هنگام پخت در برنج و دم کشیدن قشنگ تر دیده شود.

برنج را با دوسوم اب جوش روی حرارت بگذارید. (حواستون به نمک برنج باشد چرا که رشته ها اصولا نمکی اند.)

به محض اینکه برنج یکبار به جوش امد رشته ها را اضافه کرده و اجازه دهید ده دقیقه ای بجوشد.

به محض اینکه برنج شما سه بندی شد و زیر دندان شکسته میشود برنج را آبکش کرده زیر قابلمه آب روغن ریخته جهت ته دیگ سیب زمینی اسلایس شده قراردهید و رشته پلو را داخل قابلمه ریخته و روی شعله دم بگذارید.

بعد چهل دقیقه برنج دم کشیده و آماده است.

کره آب شده به برنج در حال دم اضافه کنید تا برنجتان خوش طعم تر شود.

برنج را در دیس بریزید و با کشمش، گوشت قلقلی، پیاز داغ، خرما و زعفران تزئین کنید. نوش جان


طرز تهیه رشته پلو با گوشت قلقلی و کشمش و خرما

مواد لازم

  • برنج سه پيمانه
  • رشته ٢٠٠گرم
  • كره يا روغن به مقدار لازم
  • زعفران دم كرده
  • نمك، فلفل، زردچوبه، دارچين، زنجفيل، هل به مقدار لازم
  • كشمش يك پيمانه
  • گوشت چرخ كرده ٢٠٠ گرم
  • پياز يك عدد
  • سيب زميني براي ته ديگ

طرز تهیه

رشته ها رو یکی دو دقیقه با یه قاشق روغن و کمی کره و پودر زنجبیل و دارچین و پودر هل تفت دادم. برای اینکه بوي خامي رشته از بين بره. بعد به برنج در حال جوش اضافه کردم و چند دقیقه جوشید و همش رو باهم آبکش کردم و دم کردم. بعد از دم کشیدن مقداری کره آبکرده با کمی زعفرون آبکرده روی برنج بریزید تا دم بکشه.

براي گوشت قلقلي هم يدونه پياز رو با ٢٠٠ گرم گوشت چرخ كرده و نمك و فلفل و زرد چوبه و پودر سوخاری مخلوط كرده و قلقلي كرده و سرخ ميكنيم.

براي كشمش هم بعد از شستن توي روغن كمي تفت ميديم و كمي دار چين و خلال نارنج که تلخیشو گرفتیم البته دلخواهه و پیاز داغ بهش اضافه ميكنيم و كنار ميذاريم تا موقع سرو روي رشته پلو رو تزيين كنيم.
براي تهديگ هم من از سيب زميني استفاده كردم ته قابلمه روغن و نمك و كمي زعفرون آبكرده ميريزيم وبعد برنج ابكش كرده رو اضافه ميكنيم.

براي تزيين روي برنج از پياز داغ، كشمش، خرما،گوشت قلقلي و برنج زعفروني ميتونين استفاده كنين.

نوش جان

اگر دوست داشتید این غذا رو با کشمش پلویی تفت داده شده و خرما سرو کنید.

رای غذاهای این سبکی توی روغن ریختن دست و دل باز باشید چون هر چی روغنشون بیشتر باشه خوشمزه تر و خوش قیافه تر میشن و مخصوصا وقتی توی پلوپز درست کنین اگر روغن کم بریزین ته دیگش برشته و خوشگل درنمیاد.

رشته پلویی معمولا کمی شوره، پس مراقب میزان نمکی که اضافه میکنید باشید تا غذا شور نشه.

رشته خیلی زود نرم و له میشه پس دقت کنید که بیش از حد نجوشه.


طرز تهیه رشته پلو با گوشت قلقلی و عدس

مواد لازم

  • گوشت چرخکرده ٤٠٠ گرم
  • پیاز ١ عدد درشت
  • برنج ٣ پیمانه
  • عدس یک پیمانه و نیم
  • رشته پلویی ١٠٠ گرم
  • روغن به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم
  • زردچوبه ١ قاشق چای خوری
  • پیاز داغ ٣ قاشق غذاخوری
  • کشمش پلویی ٢ استکان
  • کره ٢٠ گرم
  • زعفران نصف فنجان دم کشیده

طرز تهیه

برنج را ٢ ساعت جلوتر با اب و کمی نمک خیس میکنیم. عدس را میگذاریم بپزد له نشود.

پیاز را رنده کرده اب اضافه اش را میگیریم و با گوشت قاطی کرده ١ ق چ نمک و ١ ق چ زردچوبه ریخته و ورز میدهیم و قلقلی کوچک درست کرده و در ماهیتابه ای ٣ ق غ روغن ریخته و نصف استکان اب و با در نیم باز میگذاریم تا سرخ شود با شعله ی کم نیم ساعت طول میکشد.

گاهی هم انرا هم میزنیم در قابلمه ایقدری اب ریخته با ١ ق م نمک وقتی جوش امد برنج را افزوده ٥ دقیقه که برنج جوشید رشته را ٤ قسمت کرده به برنج در حال جوش اضافه کرده و ه دقیقه ی دیگر میگذاریم برنج و رشته با هم بجوشند تا رشته کمی نرم شود حالا برنج را ابکش کرده و قابلمه ای روی اجاق گذاشته ٤ ق غ روغن مایع ریخته ته دیگ را نان یا سیبزمینی چیده ٢ کفگیر برنج و رشته و ١ کفگیر عدس میریزیم و ادامه میدهیم.

قلقلی ها را هم لابلای برنج دم میکنیم نصف استکان اب داغ دور قابلمه ی برنج میدهیم و دمکنی گذاشته ٥ دقیقه با شعله ی زیاد و سپس با شعله ی کم و ٤٠ دقیقه طول میکشد تا اماده شود وقتی برنج را به دم گذاشنیم روی برنج هم کره و زعفران دم کشیده میدهیم.

در ماهیتابه ی کوچکی ١ ق غ روغن و پیازداغ و کشمش شسته شده را میریزیم و ٢ دقیقه تفت میدهیم و بعد از اینکه برنج را در ظرف کشیدیم با قلقلی و کشمش تفت داده شده تزیین میکنیم.

دستور پخت‌های پیشنهادی: