شفته نخودچی یه غذای سنتی کاشان هست. شفته نخودچی از ترکیب ساده گوشت و  آرد نخودچی درست میشه. البته در نواحی مختلف ایران با مواد اولیه متفاوت درست میشه.

اینم بگم که تو روش اصلی پخت شفته نخودچی گوشت با هاون یا به گویش محلی سرکوب انقدر کوبیده میشه تا بافت نرم و چسبنده به دست بیاید.

شفته نخودپی که هم راحت و سریع آماده میشه هم با نون سنگک و سبزی و ترشی فوق‌العاده خوشمزه میشه.


مواد لازم برای تهیه شفته نخودچی کاشانی برای 4 نفر

  • گوشت چرخ کرده 200 گرم
  • آرد نخودچی 150 گرم
  • پیاز 2 عدد متوسط
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل به میزان لازم
  • آویشن به میزان لازم
  • زنجبیل به میزان لازم

مواد لازم برای سس

  • پیاز 1 عدد
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • رب انار 1 قاشق غذاخوری
  • نعنا خشک 1 قاشق چایخوری
  • آویشن به میزان لازم
  • فلفل به میزان لازم
  • زردچوب به میزان لازم
  • شکر به ميزان دلخواه

دستور پخت شفته نخودچی کاشانی با رب انار خوشمزه و سنتی

 شفته نخودچی کاشان با رب انار خوشمزه و سنتی
برای شروع ابتدا پیاز را رنده می کنیم. نیازی به گرفتن آب پیاز نیست.

پیاز رنده شده رو داخل گوشت می ریزیم و آرد نخودچی را کم کم به آن اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم و در همین هنگام یک استکان آب به آن اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم.

به ورز دادن ادامه میدهیم تا مایه یک دستی به دست بیاید.

سپس گوشت را به اندازه های یک سوسیس کوکتل یا به صورت کوفته قلقلی در می آوریم و در روغن سرخ می کنیم.

در یک ظرف جدا یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده و تف می دهیم و بعد از سرخ شدن پیاز ادویه جات را اضافه می کنیم و بعد رب گوجه و رب انار را اضافه می کنیم و تفت می دهیم و بعد نعنا خشک را اضافه می کنیم و مقداری آب به آن اضافه می کنیم تا جوش بیاید.

بعد کوفته ها سرخ شده را به سس اضافه می کنیم و به مدت 30 دقیقه می گذاریم روی حرارت ملایم بجوشد. نوش جان.

نکات مهم و فوت و فن های تهیه شفته نخودچی کاشان

اگر به غذاهای آبگوشت دار علاقه دارین می تونید داخل سس آب بیشتری بریزید تا آبگوشت هم داشته باشه.

اگر غذاهای ترش دوس ندارین مثل خودم می تونید یکم به سستون شکر اضافه کنید.

این غذا رو میشه با برنج یا نان میل کرد. هر دو مدل معرکه میشه.

این خورشت مشابه خورشت داوود پاشاست با این تفاوت که خورشت داوود پاشا گردو داره ولی شفته نخودچی کاشان فقط رب انار داره.