بورک مرغ و اسفناج یه غذای ترکیه ای و خوشمزهست که طعمش با بورک های دیگه خیلی متفاوته. ترکیب مرغ و اسفناج ترکیب خوشمزهاس میشه و در نتیجه این بورک هم خیلی خوش عطر و طعمه. امیدوارم درست کنید و خوشتون بیاد. اینم رسپی بورک مرغ و اسفناج تقدیم شما.
مواد لازم برای تهیه بورک مرغ و اسفناج در فر
- سینه مرغ یک عدد
- اسفناج پاک کرده و خوردشده حدودا نیم کیلو
- پیاز یک عدد
- سیر دو حبه
- نمک و فلفل و ادویه و روغن به میزان لازم
- پنیر خامه ای صبحانه یا پنیر فتا صد و پنجاه گرم
- خمیر یوفکا مستطیلی یک بسته
- شیر یک چهارم پیمانه
- آب یک چهارم پیمانه
- روغن یک چهارم پیمانه
- تخم مرغ یک عدد
- زعفران آب شده یک قاشق غذاخوری
- کنجد به میزان لازم جهت تزئین روی بورک
دستور پخت بورک مرغ و اسفناج ترکیه ای در فر با خمیر یوفکا
ابتدا سینه مرغ را با ادویه مخصوص مرغ زرچوبه برگ بو ،دارچین نمک و مقداری آب روی شعله گذاشته بگذارید پخته، بوی آن کاملا گرفته شده و خوش طعم شود.
تابه را روی حرارت گذاشته، مقداری روغن بریزید و اجازه دهید تابه و روغن داغ شود.
پیاز نگینی و سیر رنده شده را اضافه کرده، تفت داده تا سبک شود.
اسفناج خرد شده را اضافه و اجازه دهید حسابی تفت خورده و آب آن کشیده شود.
سینه مرغ پخته را تیکه تیکه کرده و به مواد تابه اضافه کنید، هم زمان ادویه، نمک و فلفل را نیز به مواد بیفزاید و خوب مخلوط کنید.
پنیر را اضافه کنید و با مواد میکس کنید. (زیر شعله را خاموش کرده این کار را انجام دهید چون با داغی مواد، پنیر آب شده و به خورد مواد میرود.)
خمیر یوفکایی را که از دوساعت قبل از یخچال خارج کرده اید را باز کنید . (به محض باز شدن پارچه نمدار روی خمیر ها بندازید تا در حین چیدمان و برداشتن لایه ها تا لایه بعدی خمیر در معرض هوا خشک نشود.)
روغن، آب، شیر، زعفران و تخم مرغ را در کاسه ای مخلوط و کنار دستتان قرار دهید.
قالب کمربندی گرد به قطر ۲۴ سانتیمتری را آماده و چرب نمایید.
دولایه از خمیر یوفکا را برداشته و روی هم ثابت کنید. سطح خمیر را با مایه آماده شده رومال کرده مقداری از مواد پنیری روی طول خمیر به درازا ریخته و خمیر را لول کنید.
خمیر لول شده را از دیواره های خمیر به صورت حلقه ای بچینید.
به همین روال عمل ادامه داده تا قسمت وسط قالب، برای قسمت وسطی خمیر لول شده را شکل گل درآورده و بگذارید تا تمام کف قالب از بورک ها پر شود
از مایه آماده حسابی بورک ها را رومال کرده و کنجد بپاشید.
در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد که از قبل روشن و گرم شده قراردهید تا به مدت نیم ساعت پخته و آماده شود.
روی بورک ها را با شعله بالای فر گریل کرده و بورک را جهت سرو از فر خارج کنید. نوش جان
طرز تهیه بورک بوشناک اسفناجی
لیوان استفاده شده 200 میلی است معادل چهار پنجم لیوان دسته دار
مواد لازم:
- 5 لیوان آرد
- 2 لیوان آب
- 1 قاشق مرباخوری نمک
این دستور خمیر مایه ندارد
مواد داخل:
- 1 کیلو اسفناج
- 1 کاسه پنیر لور (نوعی پنیر که کمنمک و کمچرب است. با پنیر لیقوان هم میتوانید درست کنید)
- 1 قاشق مرباخوری نمک (اگر پنیر نمک کافی دارد نمک نریزید)
برای چرب کردن چانه های خمیر:
- 200 گرم کره
- 100 میلی روغن مایع
- کره را آب کنید و با روغن مایع مخلوط کنید
طرز تهیه:
آرد و نمک را داخل ظرف مناسبی بریزید و هم بزنید. آب را کم کم بریزید و ورز بدید. آب را به اندازه ای بریزید که خمیر نرمی شود.(خمیر نیاز به استراحت ندارد)
روی میز آرد بپاشید و خمیر را روی میز بذارید کمی ورز بدید و به 6 چانه مساوی تقسیم کنید.
زیر و روی چانه خمیر آرد بپاشید و با وردنه با اندازه بشقاب غذاخوری باز کنید و روی خمیر را با مخلوط کره و روغن مایع چرب کنید.
کف ظرفی کمی آرد بپاشید و خمیر را داخل ظرف بذارید. چانه دیگر را باز کنید و با روغن چرب کنید و روی خمیر اول بذارید.
تمام خمیرها را به این شکل باز کرده چرب کنید و روی هم بذارید. روی ظرف سلفون بکشید و 30 دقیقه استراحت بدید.
در زمانی که خمیر استراحت میکند مواد داخل را آماده کنید. اسفناج را ریز خرد کنید نمک و پنیر را اضافه کنید و بدون اینکه له کنید هم بزنید.
اگر له کنید اسفناج آب می اندازد. یکی از خمیرها را روی میز چرب شده بذارید به آرامی از کناره ها بکشید و باز کنید معمولا راحت باز میشود.
سپس از مواد داخل روی خمیر بپاشید و از یک طرف شروع به رول کردن کنید و داخل سینی چرب شده بذارید.
تمام خمیرها را به این شکل آماده کنید. روغن باقیمانده را روی بورک بمالید و در فر 180 درجه حرارت بالا و پایین حدود 35 تا 40 دقیقه بپزید.(اگر فر شما حرارت پایین و بالا همزمان روشن نمیشود فقط حرارت پایین فر را روشن کنید و در صورت لزوم چند دقیقه آخر پخت حرارت بالا را روشن کنید تا روی بورک هم سرخ شود).
وقتی زیر و روی بورک سرخ شد از فر بیرون آورید. نوش جان