پای سیب پنجره ای جز اون دسته از دسر های خوشمزه و پرطرفدار و بسیار سالمه. پای سیب رو معمولا تو روز شکرگزاری درست میکنن.

پای سیب رو بهانه کنم برای یادآوری اینکه برای شکرگزاری منتظر روزش نباشیم هر لحظه شکرگزار باشیم، اگه چیزی برای شکرگزاری پیدا نمیکنی، نبضت رو چک کن…


مواد لازم برای تهیه پای سیب و دارچین پنجره ای و اصیل

  • آرد ۲۳۰ گرم
  • کره سرد ۱۲۰ گرم‌
  • خامه صبحانه ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر ۲ قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ یک عدد
  • وانیل یک قاشق چای‌خوری
  • سیب دو عدد متوسط
  • دارچین نصف قاشق غذاخوری
  • شکر قهوه ای ۲ قاشق غذاخوری
  • جوز هندی نصف قاشق چای خوری
  • آب لیمو 1 قاشق غذاخوری
  • کره ۱۰ تا ۱۵ گرم
  • نشاسته ذرت ۱ قاشق غذاخوری

دستور پخت پای سیب اصیل پنجره ای

طرز تهیه کیک پای سیب پنجره ای با نشاسته ذرت به روش اصیل
برای شروع ابتدا آرد، کره سرد مکعبی خرد شده و شکر رو با غذا ساز به خوبی مخلوط کنید به طوری که حالت پودری بگیره.

بعد تخم‌مرغ، وانیل و خامه رو اضافه کنید و تا زمانی که خمیر رو جمع کنید، ورز بدید.

خمیر بدست اومده رو بین دولایه سلفون قرار داده و کمی با وردنه باز کنید و برای نیم ساعت در یخچال قرار دهید.

توی این فاصله سیب ها رو به دلخواه ریز کنید و همراه با کره، شکر، آب لیمو، دارچین، جوز هندی و نشاسته ذرت روی حرارت قرار بدین تا شکر حل بشه و غلیظ بشه.

بعد از سی دقیقه سطح کار رو آرد پاشی میکنیم. خمیر رو با وردنه باز میکنیم و داخل قالب تارت قرار میدیم.

لبه ها خمیر رو میبریم. در واقع مرتب میکنیم.

در ادامه سیب رو روی سطح خمیر میریزیم و روی سیب ها رو به دلخواه خمیر شکل داده شده میذاریم یا کل سطح سیب ها خمیر رو پهن میکنیم، وسطش با چاقو باز میکنیم و در آخر رومال زده تخم مرغ و شیر میزنیم.

به مدت۴۰ دقیقه برای فر برقی با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد و در فر گازی ۱۸۰ درجه سانتی گراد و سولاردام ۱۶۵ درجه سانتی گراد قرار میدیم.

امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.


طرز تهیه پای سیب کافی شاپی یک نفره

مواد لازم

  • آرد ۳۰۰ گرم
  • پودر قند ۲۵۰ گرم
  • کره ۱۵۰ گرم
  • وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
  • عسل یا شربت بار ۱ قاشق غذاخوری
  • بکینگ پودر نصف قاشق مرباخوری
  • تخم مرغ ۴ عدد
  • سیب پوست کننده و ورقه شده ۱ عدد
  • دارچین به میزان دلخواه
  • شکر ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

برای درست کردن این پای تمام مواد به دمای محیط رسیده و آرد و بیکینگ پودر سه بار الک شده باشد . ابتدا کره و پودر قند را با همزن میزنیم تا پوک و کرم رنگ بشود در این مرحله باید خوب بزنید (حدود۱۵دقیقه بزنید) بعد هم وانیل و عسل را اضافه می کنیم، بعد زرده و سفیده تخم مرغ ها را جدا کرده زرده هارا به مخلوط قبل اضافه نموده و با همزن میرنیم.

بهترِ زرده ها را دونه دونه اضافه کنیم، آرد و بیکینگ پودر را کم کم به موادمون اضافه میکنیم و با دور آرام همزن مخلوط میکنیم در این وقتیکه خوب مخلوط شد و کاملا یکدست شد پره های همزن را تمیز بشورید ‌و با یک دستمال تمیز خوب و کاملاخشک کنید و سفیده ها را بزنید تا سفید و پوک بشود و از ظرف نریزد سفیده تخم مرغ فرم گرفته را به مواد اضافه میکنیم و با لیسک خیلی آرام بصورت دورانی مخلوط کنید.

این مرحله شاید کمی مشکل باشد چون خمیرمان سفت هست و مخلوط کردن آن کمی سخته، پس اگر خمیر سفت شد نگران نشید چون تا اینجای کار را درست انجام دادید.

وقتی خوب همه با هم مخلوط شدند سیب را پوست گرفته و ورقه کنید شکر ودارچین را مخلوط نموده و سیب ها را داخلش می بغلتونید، حالا قالب های پای را کاغذ روغنی انداخته یا کپسول های ضخیم مخصوص پای را آماده کرده و یک لایه از مواد کیک را با قیف یا قاشق درون قالب ریخته و یک ورقه سیب که داخل شکر و دارچین بزنید وسط پای بذارید و کمی با دست فشار بدیدو دوباره با قیف یا قاشق روی سیب ها را بپوشونید ،مهم نیست زیاد روش صاف باشد چون توی فر رویش صاف میشود باید مواد کیک نصف قالب پای را پرکند نه بیشتر نه کمتر، چون اگر بیشتر باشد سرریز میشود و اگر کمتر باشد پف نمیکند، داخل فر با دمای ۱۸۰ به مدت نیم ساعت قرار می دهیم.


طرز تهیه اپل پای حرفه ای با سس شیرین وانیلی

مواد لازم خمیر

  • 2 و 1/2 پیمانه آرد (300 گرم)
  • کمی نمک
  • شکر 45 گرم
  • کره سرد 225 گرم
  • 1 قاشق غذاخوری سرکه سرد سیب (14 میلی لیتر)
  • 4 قاشق غذاخوری آب سرد

داخل پای

  • 2 قاشق غذاخوری کره
  • 7-8 عدد سیب
  • 2 قاشق غذاخوری آب لیمو
  • 1/2 پیمانه شکر قهوه ای تیره
  • شکر دانه ریز 1/2 پیمانه
  • کمی نمک
  • 1 قاشق غذاخوری دارچین
  • 1/2 قاشق غذاخوری ادویه کدو تنبل (شامل: دارچین، زنجبیل، جوز هندی و میخک)
  • 1 قاشق چایخوری رنده پوست لیمو
  • نشاسته ذرت 1 و 1/2 قاشق غذاخوری + 2 قاشق غذاخوری آب

برای رومال

  • 1 عدد تخم مرغ
  • 1 قاشق غذاخوری شیر
  • 2 قاشق غذاخوری شکر

سس وانیلی

  • 1/2 پیمانه شیر
  • 3/4 پیمانه خامه غلیظ (خامه قنادی)
  • شکر 3 قاشق غذاخوری
  • 2 عدد زرده تخم مرغ
  • 1 قاشق چایخوری نشاسته ذرت
  • 1 قاشق چایخوری عصاره وانیل یا (نصف قاشق چای خوری وانیل شکری)

طرز تهیه خمیر پای

در غذاساز، آرد، شکر و نمک را با هم مخلوط کنید. کره سرد خورده شده را اضافه کنید و سپس سرکه و آب را اضافه کنید و چند پالس بزنید تا شبیه خرده نان شود.

خمیر را جمع کنید داخل پلاستیک بزارید به مدت 30 تا 40 دقیقه در یخچال قرار دهید.

طرز تهیه مواد داخل پای

سیب ها را پوست گرفته، برش بزنید .در یک تابه بزرگ کره را آب کرده و مخلوط سیب را داخل تابه بریزید. بپزید تا تقریبا نرم شوند.

در یک کاسه کوچک نشاسته ذرت و آب را اضافه کنید و مخلوط کنید تا نشاسته ذرت حل شود. مخلوط را به سس سیب اضافه کنید و 4 تا 5 دقیقه بپزید تا نرم شود.

از روی حرارت بردارید، ادویه کدو رو اضافه کنید کنار بگذارید و کاملا خنک بشه. فر را با دمای 350 فارنهایت گرم کنید.

خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید. با استفاده از وردنه، هر تکه از خمیر را به شکل دایره 12 اینچی(30سانت) (حداقل 2 اینچ بزرگتر از قالب پای) بچرخانید. خمیر را داخل قالب پای باز کنید و به آرامی قالب پای را مانند فیلم فشار دهید.

فیلینگ خنک را به ظرف پای اضافه کنید و پخش کنید. قسمت دیگر خمیر را به صورت نوار برش دهید و روی آن بچینید.

روی پای را به آرامی با مخلوط تخم مرغ و شیر بمالید و شکر بپاشید.

40-45 دقیقه بپزید تا قهوه ای طلایی شود. از فر خارج کنید و اجازه دهید پای به مدت 4-5 ساعت در دمای اتاق خنک شود.

تهیه سس وانیل:

در ظرفی زرده های تخم‌مرغ، وانیل، نشاسته رو خوب مخلوط کرده. در قابلمه دیگه شیر و خامه رو روی حرارت می گذاریم تا بجوش بیاد سپس یک سوم از مخلوط شیر رو به مخلوط تخم مرغ اضافه می کنیم و هم‌می زنیم و در ادامه کل مخلوط تخم مرغ رو به قابلمه اضافه می کنیم روی حرارت متوسط مدام هم می زنیم تا غلیظ بشه. سس وانیل آماده هست. می تونید با پای سرو کنید.


طرز تهیه کیک پای سیب و دارچین ساده

مواد لازم

  • تخم مرغ 4 عدد
  • آرد قنادی 2 لیوان
  • شکر 1 لیوان
  • روغن مایع نصف لیوان
  • ماست پرچرب 1 لیوان
  • بیکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
  • وانیل 1 قاشق چای خوری
  • دارچین 1 قاشق مرباخوری
  • شکر 2 قاشق غذاخوری
  • سیب 2 عدد

طرز تهیه

ابتدا سیب ها را پوست می گیریم و به صورت ورقه ای نازک خرد می کنیم. سپس سیب های قاچ شده را با دارچین و 2 قاشق غذاخوری شکر مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم.

یک ظرف دیگر تخم مرغ، وانیل، و شکر را به مدت 5 دقیقه با دور تند همزن هم می زنیم تا کرم رنگ و کشدار شود. سپس ماست و روغن را اضافه کرده
آرد و بیکینگ پودر سه بار الک شده را در سه مرحله به مواد تخم مرغی اضافه کرده و با لیسک به آرامی مخلوط می کنیم.

حالا کف قالب خود کاغذ روغنی انداخته. سپس نصف بیشتر مواد را می ریزیم و بعد سیب دارچینی های آماده شده در مرحله اول را با سلیقه خود بر روی مایه کیک داخل قالب می چینیم و کمی دارچین می پاشیم و بعد مایه کیک باقی مانده را می ریزیم.

سیب هایی ک برش زده بودیم یک مقدارشم روی کیک چیده و داخل فر از قبل گرم شده با درجه 180 بمدت 45 دقیقه قرار داده در اخر بکمک خلال کیک را چک کرده وقتی تمیز بیزون امد قسمت گریل را چند دیقه روشن کرده تا روی کیک هم طلایی بشه بعد از فر دراورده میزاریم خنک بشه از قالب در آورده برش زده و تمام.