کیک بالش پادشاه ترکیه ای یا پادیشاه یاستیکی یه کیک ترکی نرم و لطیفه که بهش کیک لطیفه هم میگن. از اونجا که اون قدر نرم و لطیف هست به بالش پادشاه نسبت دادند.
مواد لازم برای تهیه کیک بالش پادشاه ترکیه ای
- تخم مرغ ۴ عدد
- شکر ۱۱۰ گرم (نصف لیوان)
- آب جوش ۵۰ گرم (۴ الی ۵ قاشق غذاخوری)
- وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر ۴ گرم (۱ قاشق چایخوری)
- آرد سفید ۲۲۵ گرم (یک و نیم لیوان)
- خامه فرم گرفته ۲۵۰ الی ۳۰۰ گرم
برای شربت
- آب ۲ لیوان
- شکر ۱ لیوان
دستور پخت کیک بالش پادشاه ترکیه ای خوشمزه با پیمانه لیوان
برای شروع ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ رو از هم جدا کردم. زرده رو شکر و وانیل رو حدود ۳ تا ۴ دقیقه خوب زدم.
سپس آب جوش رو ریختم و کمی هم زدم. سفیده ها رو با پره های تمیز و خشک با دور تند اون قدر زدم که فرم بگیره.
آرد و بیکینگ پودر رو مخلوط کردم و ۳ بار الک کردم. داخل مواد زرده کم کم از مواد آردی و سفیده ریختم و دورانی هم زدم.
ظرف من سایزش ۲۰ در ۲۵ هست، می تونید برای راحتی کار از قالب کمربندی هم استفاده کنید.
قالب گرد هم اگر خواستید ۲۰ تا ۲۲ سانتیگراد خوبه. کفش کاغذ روغنی انداختم و مایه کیک رو داخل ظرف ریختم و داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد حدود ۳۵ تا ۴۰ دقیقه قرار دادم.
بعد از پخت کمی از دما افتاد از ظرفم خارج کردم و روی توری گذاشتم تا خنک بشه.
در حین پخت کیک شربت رو درست می کنیم که خنک بشه.
برای تهیه شربت مخصوص کیک بالش پادشاه ترکی، شکر و آب رو مخلوط کردم و روی حرارت قرار دادم تا بجوشه و بعد از ۵ دقیقه از حرارت برداشتم تا خنک بشه.
کیک بعد از اینکه کاملا خنک شد با چاقوی اره ای از وسط به دو نیم تقسیم کردم.
برای راحت تر خارج کردن از داخل ظرفم کفش کیسه فریزر انداختم. لایه اول کیک رو گذاشتم و کمی از شربت خنک ریختم. لایه بعدی کیک رو جدا روی صفحه کارم کمی از شربت ریختم و بعد به شکل دلخواه برش دادم.
میانه کیک از خامه فرم گرفته استفاده میشه که حدود ۲۵۰ الی ۳۰۰ گرم خامه قنادی رو از فریزر بیرون آوردم کمی که نرم شد اول با دور کند و بعد دور تند زدم که فرم بگیره.
جای خامه قنادی هم میشه از پودر خامه (کرم شانتی) استفاده کرد.
بعد روی لایه اول کیک از خامه فرم گرفته ریختم و صاف و یکدست کردم و بعد کیک های برش داده شده رو چیدم و مابقی شربت رو هم روش ریختم. در یخچال ۴ ساعتی قرار دادم و بعد از اون از دو سر نایلون گرفتم و روی صفحه کار قرار دادم و برش ها رو انجام دادم که تقسیم بشه و بعد داخل دیس چیدم و روشون کمی پودر پسته ریختم. نوش جان.
روش دوم
کیک بالش پادشاه با یه دستور خوشمزه با بافت و طعم عالیش! مخصوصا اونایی که عاشق دسر شیر و دسر شیرین با هم هستن حتما امتحان کنن.
مواد لازم
- 4 عدد تخم مرغ (هم دمای اتاق)
- نصف لیوان شکر گرانول
- نصف فنجان آب گرم
- 1.5 لیوان آرد
- 10 گرم بیکینگ پودر
- 5گرم وانیل
برای شربت
- شکر 2 لیوان
- 3 لیوان آب
برای کرم
- 1 بسته کرم شانتی
- 100 گرم پنیر لبنه
- 1 لیوان شیر
طرز تهیه
اول از همه شربت دسرمون رو آماده میکنیم شکر و آب رو در قابلمه مناسبی میریزیم و مخلوط میکنیم.
برای کیک تخم مرغ و شکر را در ظرف عمیقی می ریزیم و هم می زنیم تا به حالت کشدار در بیاید و بقیه مواد را اضافه کرده و به نوبه خود مخلوط می کنیم و در قالبی که کف آن کاغذ روغنی گذاشته ایم می ریزیم. و در فر 180 درجه از قبل گرم شده بپزیم 20 دقیقه اول در فر را باز نکنیم کیک را از فر خارج کرده و می گذاریم خنک شود.
برای خامه کرم شانتی و شیر را در ظرفی عمیق بریزید و بزنید و در آخر لبنه را اضافه میکنیم و غلیظ شد، خامه ما آماده است.
کیکمون رو از وسط نصف میکنیم پایه زیرین رو دوباره داخل قالب مگذاریم و نصف شربت رو میریزیم خامه میمالیم و نیمی از کیک رو روی اون میپوشونیم بقیه شربت رو به طور یکنواخت روی کیک میریزیم و میپوشونیم باسلفون 2 الی 3 ساعت استراحت بدید بعد میتونید سرو کنید اگه وقت داشتید از 1 شب قبل تهیه کنید روز بعد خوشمزه میشه
نکته: برای کیک شکر و تخم مرغ را خوب هم میزنیم و دور گیری میکنیم کیک زده شده بوی تخم مرغ نمیدهد.