نان رولی کدو تنبل و دارچین با مغز گردو و کشمش یه نون خیلی نرمه که تو دهان آب میشه و برای صبخانه و عصرونه خیلی مناسبه. حتی اگه طعم کدو حلوایی رو دوست نداریئ هم یک بار این نون رولی کدو حلوایی رو امتحان کنید.


مواد لازم برای تهیه نان رولی کدو تنبل

  • ۴۰۰ گرم آرد
  • ۱۶۰ گرم پوره کدو حلوایی
  • ۱ عدد تخم مرغ یا ۲ عدد زرده
  • ۱۰۰ گرم کره نرم به دمای محیط رسیده
  • ۵۰ گرم شیر یا خامه
  • یک قاشق چای خوری خمیر مایه فعال
  • ۸۰ گرم شکر
  • یک پنس نمک

مواد میانی

  • ۲ قاشق غذاخوری دارچین یا مقدار بیشتر
  • ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری عسل (یا شکر یا مربا)
  • ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری پوره کدو حلوایی
  • گردو و کشمش یک مشت
  • پوست رنده شده نصف یک عدد پرتقال
  • ۲ قاشق غذاخوری خامه ترش برای رومال یا پودر شکر

دستور پخت نان رولی کدو حلوایی خوشمزه با گردو و کشمش

طرز تهیه نان رول کدو حلوایی خوشمزه با گردو و کشمش
برای شروع ابتدا کدو حلوایی را بپزید و پوره کنید.

سپس به اندازه ۱۶۰ گرم از پوره کدو را با تمام مواد لازم خمیر با هم ترکیب کنید.

در ادامه روی خمیر را بپوشانید و به مدت ۸ تا ۱۰ ساعت در یخچال یا به مدت یک و نیم ساعت در محیط گرم قرار دهید. باید حجم خمیر ۲ تا ۲/۵ برابر شود.

سپس خمیر را روی میز کار به صورت مستطیلی پهن کنید و روی آن را ابتدا پوره کدو و سپس عسل برس کنید و روی آنها را پودر دارچین ، رنده پوست پرتقال، گردوی خرد شده و کشمش بپاشید.

خمیر را رول کنید. رول را به اندازه مورد نظر ببرید و کنار هم با فاصله در قالب مورد نظر خود بچینید.

روی قالب را با یک پارچه نازک بپوشانید و آن را در یک محیط گرم قرار دهید تا حجم رول ها زیاد شود.

قالب را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار دهید.

بعد از پخت قالب را از فر خارج کنید. زمانی که رول ها خنک شدند آنها را از قالب خارج کرده روی آنها را خامه ترش برس کنید یا اینکه پودر شکر بپاشید و میل کنید. نوش جان

نکات لازم:

  • خمیر را می‌توانید از روز قبل حاضر کنید، در یخچال نگهداری کرده و صبح فردا برای صبحانه بپزید.
  • زمانی که خمیر رول سرد است کار کردن با آن راحت تر است.
  • خمیر رول نیاز به ورز دادن ندارد. در ضمن خمیر چسبناک است ولی آرد اضافه نکنید و فقط موقع باز کردن با آرد، آرد پاشی کنید.

روش دوم

طرز تهیه رول کدو حلوایی و دارچین

رول جذاب ولی متفاوت از تمام رولهای که احتمالا تجربه کردید. و علت تفاوتشمم استفاده از روغن زیتون زیرون که باعث بافت، طعم و تکسچر متفاوتی میشه و نگهداری آن را بهتر میکنه و همچنین برای نرم و لطیف بودن خمیر پخت دو مرحله ای و استفاده از خامه مایع را بهتون پیشنهاد میدم.

مواد لازم خمیر رول

  • شیر کامل ۲۰۰ گرم
  • خمیر مایه فوری ۱۰ گرم
  • شکر سفید ۱۰۰ گرم
  • نمک ۱ قاشق چای خوری
  • دارچین آسیاب شده ۱ قاشق چای خوری
  • تخم مرغ بزرگ ۲ عدد
  • روِغن زیتون ۷۰ گرم (یاجایگزین روغن زیتون کره ذوب شده ۱۰۰گرم)
  • پوره کدو تنبل ۱۰۰ گرم
  • عصاره وانیل ۱ قاشق چای خوری
  • آرد ۶۰۰ تا ۷۰۰ گرم
  • خامه مایع یا ویپینگ کریم ۱۸۰ گرم (جایگزین ترکیب خامه صبحانه و شیر پرچرب)

طرز تهیه خمیر

مایه خمیر، شیر ولرم و کمی شکر با هم‌ مخلوط و ۱۰ دقیقه استراحت می دهیم. سپس تمامی مواد بجز آرد و خامه را با هم‌مخلوط می کنیم و حالا نوبت اضافه کردن آرد الک شده است آرد را به تدریج به مواد اضافه می کنیم تا جایی که خمیر لطیف به دست آید و یا توسط استند میکسر یا روی سطح آرد پاشی شده ۵ تا ۶ دقیقه ورز می دهیم. خمیر را در کاسه که با روغن زیتون چرب کردیم به مدت ۱ تا ۱/۵ ساعت استراحت کند تا حجم آن دو برابر شود.

مواد لازم فیلینگ

  • روغن زیتون ۷۰ گرم (جایگزین ۱۰۰ گرم کره پمادی یا هم دمای محیط)
  • شکر قهوه ای روشن ۱۰۰ گرم
  • دارچین آسیاب شده ۲ قاشق غذاخوری
  • جوز هندی آسیاب شده ۱ قاشق چای خوری
  • پوره کدو تنبل ۱۵۰ گرم
  • عصاره وانیل ۱ قاشق چای خوری

طرز تهیه

تمامی مواد خشک و وانیل را با هم مخلوط می کنیم.

مواد لازم آیسینگ یا فراستینگ روی خمیر

  • پنیر خامه ای ۲۰۰ گرم
  • باتر کریم فرانسوی ۱۰۰ گرم
  • روغن زیتون ۳۰ گرم
  • عصاره وانیل ۱ قاشق چای خوری
  • نمک دریا ۱/۸ قاشق چای خوری

طرز تهیه آیسینگ

همه مواد را به دمای محیط میرسانیم ابتدا پنیر خامه ای را کمی هم میزنیم سپس باترکریم را به آن اضافه و روغن زیتون و سایر مواد را اضافه می کنیم.

اسمبل کردن رول

خمیر را روی سطح آرد پاشی شده به انداره مستطیل ۴۸*۴۰ باز کرده و ابتدا روغن زیتون سپس مخلوط شکری را روی آن می پاشیم و حالا نوبت اضافه کردن پوره کدو حلوایی است. و تمامی مواد را به خوبی در تمامی قسمتهای خمیر پخش می کنیم.

خمیر را از یک طرف رول کرده و با بک چاقوی تیز برش ده و در ظرفی که با کاغذ روغنی پوشاندیم می چینیم و برای استراحت دوم روی خمیر را پوشانده وبه مدت ۴۵ دقیقه یا ۱ ساعت استراحت می دهیم تا خمیر دوباره حجم‌ بگیرد.

فر را با دمای ۱۸۰ درجه گرم می کنیم و بعد از آماده شدن خمیر آن را به مدت ۱۰ دقیقه پخت نموده سپس ازفر خارج می کنیم و خامه مایع را به روی خمیر ریخته و دوباره به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه پخت نهایی را انجام میدهیم.

بعد از خروج از فر همانطور که رولها گرم هستند آیسینگ آماده شده را روی رولهاپخش می کنیم و رولهای خوشمزه ما آمادست. نوش جان

  • از روغن زیتون استفاده کردم بخاطر ویژگیهای فوق العاده ای که داره اما اگه دوست ندارید از کره استفاده کنید.
  • استفاده از خامه مایع کاله باعث لطافت بیشتر محصول شده و اگر به آن دسترسی نداشتید از ترکیب خامه صبحانه و شیر ترکیبی درست می کنید و بعد از مرحله اول پخت روی رولها نی ریزیم و سپس جهت پخت دوم به فر می فرستیم.