یه زولبیا خوش خوراک و خوشمزه که درست کردنش کمی حوصله می خواد اما به خونگی درست کردنش می ارزه!


مواد لازم برای تهیه تهیه زولبیا با آرد سفید و نشاسته ذرت

  • خمیر مایه خشک فوری یک دوم قاشق چای خوری
  • شکر یک دوم قاشق چای خوری
  • آب یک چهارم پیمانه
  • ماست پنجاه گرم معادل یک چهارم لیوان فرانسوی یا پیمانه
  • آرد یک دوم پیمانه یا هفتاد گرم یا سه قاشق غذاخوری
  • روغن مایع یک قاشق غذاخوری
  • نشاسته ذرت یک قاشق غذاخوری
  • زعفران یک دوم قاشق خوری
  • عسل یا شربت بار نصف قاشق غذاخوری

دستور پخت زولبیا با آرد سفید و نشاسته ذرت

طرز تهیه زولبیا با آرد سفید و نشاسته ذرت شیشه ای و ترد

برای شروع اول ماست با نشاسته رو باهم مخلوط کنید. خوب ورز بدین تا نشاسته کاملا توی ماست باز بشه و روون بشه ؛بعد زعفرون و آرد رو اضاف کرده. ۵ دقیقه با همزن برقی بزنید. سر ظرف رو بذارید.

اگه خمیر مایه شما فوری بود مثل من مستقیم به مواد اضافه کنید اگه فعال بود بذارید با یه مقدار آب دستور که ولرم هم باشه و شکر دستور ده دقیقه درسم بذارید عمل بیاد.

حالا کل مواد رو دو تا سه ساعت جای گرم استراحت بدید تو ظرف سس یا قیف بریزید و تو روغنی که داغ هست ولی نه خیلی زیاد پایپ کنید به شکل دلخواه ترجیحا یه تابه کوچیک‌ باشه که گرد در بیاد وقتی سرخ شد و سفت شد برس گردونید و طرف دیگه. نذارید خیلی قرمز بشه.

نکات مهم و فوت وفن های پخت زوابیا

  • نذارید روغن خیلی داغ شه که بسوزه.
  • وقتی که کامل بپزه از حالا نرمی در میاد
  • چند ثانیه تو شربت بار گرم نگه دارید و بذارید تو سبد تا آبش بره.
  • حتما همه رو ایستاده بذارید تا رو هم تل انبار نشن

شربت زولبیا

دو لیوان شکر رو به همراه ۱ لیوان آب روی حرارت ملایم میزاریم تا شکر آب بشه حرارت رو زیاد نکنید.

بعد از اینکه شروع به جوشیدن کرد ۲ قاشق گلاب و ۲ الی ۳ قاشق زعفران دم کرده اضافه کنید مسلما هرچقدر زعفران بیشتر باشه خوش رنگ تر میشه.

۱ قاشق هم آبلیمو اضافه کنید و کمی هم با قلمو به کناره های ظرف بکشید تا شکر بهش نچسبه.

۱ قاشق هم گلوگز مایع اضافه کنید. گلوگز برای قوام و براق شدن شربت هستش و کیفیت کار رو بالا میبره ولی اگه نیست اشکال نداره من چندتا دونه هل هم داخل شربت میندازم.

با حرارت ملایم بزارید تا کاملا قوام‌ بیاد . قوام اومدن یعنی بین دو تا انگشت که میزنید کش بیاد. نزارید خیلی هم سفت بشه، زولبیا رو داغ داخل شربت داغ بریزید. اما برای بامیه شربت حتما باید خنک بشه و گرنه بامیه ها نرم میشن .

بهتر گلوکز رو حتما بزنید تا قوام شهدتون بهتر باشه، زولبیا شفاف تر میشه.

امیدوارم این زولبیا رو درست کنید و از طعمش لذت ببرید.


مواد لازم برای  تهیه ۱ کیلو زولبیا

  • آرد سفید گندم ۱ پیمانه (۱۲۰ گرم)
  • نشاسته ذرت ۲ قاشق غذاخوری (۳۰ گرم)
  • ماست ۳ قاشق غذاخوری (۱۰۰ گرم)
  • خمیرمایه ۱ قاشق چای خوری
  • زعفران دم کرده غلیظ ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن ۲ قاشق غذاخوری
  • شکر ۱ قاشق غذاخوری (سرخالی)
  • آب ۱/۲ پیمانه
مواد لازم برای شربت بار
  • شکر ۲ پیمانه
  • آب ۱ پیمانه
  • هل ۲ عدد
  • گلاب ۱ قاشق چای خوری
  • آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده غلیظ ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

ابتدا آرد، نشاسته ذرت، ماست، خمیرمایه، شکر و آب رو باهم مخلوط میکنیم.

(قبل از انجام کار ماست رو بیرون از یخچال بزارید تا به دمای محیط برسه و آب هم حتما ولرم باشه).

بهش زعفران دم کرده و روغن رو اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم. (غلظت مواد باید غلیظ باشه، اگه خیلی رقیق بود بهش کمی آرد اضافه کنید و اگه خیلی غلیظ بود بهش کمی آب اضافه کنید).

روشو میپوشونیم و برای ۱ ساعت تو محیط اتاق میزاریم تا استراحت کنه.

توی این مدت شربت بار رو درست میکنیم، برای این کار شکر، آب، هل و آبلیمو رو روی حرارت بالا میزاریم تا جوش بیاد.

وقتی جوش اومد زعفران دم کرده و گلاب رو بهش اضافه میکنیم چند دقیقه میزاریم بجوشه تا کمی غلیظ بشه و بعد از روی حرارت برمیداریم کنار میزاریم تا از دما بیافته.

بعد از استراحت مایه زولبیا سلفن روش رو برمیداریم خوب هم میزنیم تا حباب‌های داخلش کامل از بین بره و بعد توی ظرف سس میریزیم.

روغن رو روی حرارت میزاریم تا داغ بشه و بعد مثل تصویر مایه رو داخل روغن میریزیم.

(روغن باید به اندازه‌ای داغ باشه که وقتی مایه داخلش ریخته میشه سریع شروع به سرخ شدن بکنه).

وقتی یه طرفش طلایی شد برمیگردونیم تا طرف دیگش هم طلایی بشه و بعد از داخل روغن در میاریم داخل شربت بار میزنیم و توی آبکش میزاریم تا شربت اضافیش بره.

(وقتی که مایه زولبیاتون به نصفه رسید با یه قاشق مایه رو هم بزنید که حباب‌هاش از بین بره چون مایه وقتی چند دقیقه میمونه حباب میزنه.)