زیره پلو رو به روش های مختلفی درست میشه. اما من زیره پلو رو با گوشت قلقلی رو بیشتر درست می کنم. ترکیب زیره و گوشت و برنج و لپه، ترکیب برنده ست به نظرم. امیدوارم این دستور پخت زیره پلو با گوشت قلقلی مفید باشه.
مواد لازم برای تهیه زیره پلو با گوشت قلقلی و لپه
- برنج ٢ پیمانه
- لپه ١ پیمانه ی سر خالی
- گوشت چرخ کرده ٣٠٠ گرم + ١ عدد پیاز بزرگ
- پیاز ١ عدد درشت
- روغن به مقدار لازم
- نمک
- زردچوبه ١ قاشق مرباخوری
- زیره ی سیاه ١ استکان
- رب گوجه فرنگی ١ قاشق غذاخوری
دستور پخت زیره پلو با گوشت قلقلی و لپه
برای شروع ١ عدد پیاز را رنده کرده آبش را میگیریم و با ١ قاشق چای خوری نمک و ١ قاشق چای خوری زردچوبه مخلوط کرده و ورز میدهیم و قلقلی درست میکنیم و با ١ قاشق غذاخوری روغن ان را سرخ میکنیم.
لپه را ٢ ساعت جلوتر خیس میکنیم سپس انرا نیم ساعت میجوشانیم و ابش را دور میریزیم.
پیاز دیگر را نگینی کرده و با یک قاشق غذاخوری روغن تفت میدهیم سپس لپه را اضافه کرده و تفت میدهیم و ١ قاشق مرباخوری زردچوبه و رب گوجه را اضافه کرده و تفت میدهیم و ١ لیوان و نیم ابجوش اضافه میکنیم و میگذاریم اهسته بپزد و ابش تمام شود اخرای پخت ١ قاشق چای خوری نمک اضافه میکنیم.
برنج را ١٠ دقیقه جوشانده و ابکش میکنیم سپس ته قابلمه ٢ قاشق غذاخوری روغن مایع ریخته و نان یا سیبزمینی ته قابلمه چیده و یک کفگیر برنج ریخته رویش چند قلقلی گذاشته و قدری لپه ی پخته شده با رب گوجه و پیاز داغ میریزیم و ٢ تا ٣ قاشق غذاخوری زیره میپاشیم و این کار را ادامه میدهیم تا مواد تمام شود.
دور قابلمه ١ استکان ابجوش میریزیم و ١٥ گرم کره روی برنج میدهیم و دمکنی گذاشته و ٥ دقیقه با شعله ی زیاد و سپس با شعله ی کم ٣٥ تا ٤٠ دقیقه طول میکشد تا اماده شود.
در صورت تمایل قدری زعفران دمکشیده روی برنج بدهید. مقدار زیره ای که استفاده میکنید بستگی به ذائقه ی شما دارد. امیدوارم این پلوی خوشمزه را بپزید و از خوردن ان لذت ببرید.
نوش جان