برای درست کردن این توپک پروتئینی به پالپ سویا نیاز داریم که اول باید اون رو آماده کنیم.
در پروسه تولید شیر های گیاهی وقتی اونها رو از تنظیف رد میکنیم باقیمانده میشه پالپ اون آجیل و چیزی که از تنظیف رد میشه شیر گیاهی اون آجیل هست.
فقط سویا یه کوچولو فرق داره.
مواد لازم برای تهیه پالپ سویا
- لوبیای سویا یک چهارم پیمانه (۸۰ گرم)
- آب برای خیساندن دو پیمانه
- آب برای شیر سویا چهار پیمانه
طرز تهیه پالپ سویا
لوبیای سویا رو بشویید و یا اون دو پیمانه آب به مدت یک شب خیس کنید.
صبح فردا لوبیا رو از آب جدا کنید (آب رو دور بریزید) و بعد لوبیاها رو به همراه سه لیوان آب داخل میکسر بریزید و اجازه بدید ۳-۴ دقیقه کار کنه.
(اگر بعداً میخواهید پالپ سویا نرم و لطیفی داشته باشید بعد از مرحله خیس دادن لوبیاها باید با فشردن بین دو انگشت پوستش رو جدا کنید.)
بعد از اینکه خوب خوب یکدست شد باید بهش حرارت بدیم تا قابل مصرف بشه چرا؟ چون سویا از دسته حبوبات هست و پروتئینش به صورت خام قابل هضم در معده انسان نیست.
پس چکار میکنیم؟ اون ترکیب حاصل داخل مخلوط کن رو بریزید داخل یک قابلمه و یک لیوان هم آب اضافه کنید و اجازه بدید به جوش بیاد و ۲۰ دقیقه بجوشه. طی این مدت هم کفی که روی ظرف میاد رو با قاشق جدا کنید و همچنین مایع رو گاهی هم بزنید.
پس از ۲۰ دقیقه از روی حرارت برداشته از تنظیف رد کنید و کمی فشار بدید. چیزی که روی تنظیف باقی مانده میشه پالپ سویا که ازش برای تهیه توپک پروتئینی پر انرژی ازش استفاده می کنیم.
چیزی هم که از تنظیف رد شده میشه شیر سویا. اجازه بدید سرد بشه و بعد از این شیر سویا داخل بیشتر دستوراتی که نیاز به شیر لبنی دارند میتونید استفاده کنید.
میتونید حتی به عنوان نوشیدنی ساده میل کنید و یا بهش دارچین، هل، وانیل و پودر کاکائو و …. اضافه کنید.
غلظتش هم زمان مصرف میتونید با آب تنظیم کنید.
دقت کنید این شیر ظرف ۳ تا ۵ روز باید مصرف بشه طی این مدت هم باید حتما در یخچال نگهداری بشه.
حالا بریم سراغ تهیه توپک پروتئینی.
اگه که منع مصرف گلوتن دارید میتوانید به راحتی از پالپ سویا استفاده کنید.
پالپ سویا محصولی سرشار از پروتئین و فیبر هست و در عین حال فاقد چربی، پس فوق العاده است برای رژیم غذایی. بنابراین شما میتونید محتویات داخل این توپک رو طبق امکانات و ذائقه خودتون تغییر بدید.
مواد لازم برای تهیه توپک پروتئینی
- پالپ سویا یک پیمانه
- دانه امارانت یک دوم پیمانه (امارانت رو سرچ کنید یه دانه مغذی هست مشابه کینوا اگر ندارید مقدار جو را دو برابر کنید)
- جو دو سر پرک فوری یک دوم پیمانه
- کره بادام زمینی یک پیمانه (میشه با کره بادام درختی جایگزین کرد)
- خرما و یا شکر سرخ و یا شکر سفید برای شیرین کردن
- انواع آجیل ها مثل بادام درختی، فندق، بادام هندی، پسته و …و تخم کتان و تخمه کدو و …
آموزش روش تهیه توپک پروتئینی
پالپ سویا را روی حرارت متوسط قرار داده و دائم هم بزنید تا کاملا خشک و برشته شود، سپس امارانت و جو پرک برشته شده (بو داده شده) را اضافه کرده و مخلوط کنید.
در آخر هم کره بادام زمینی، خرمای خرد شده و یا شکر و همچنین مقداری آجیل خرد شده بر اساس ذائقه خودتان اضافه کنید.
اینجا از تخم کتان، دانه چیا، تخمه کدو، کنجد ، بادام خرد شده، بادام هندی خرد شده و در صورت تمایل شکلات ذوب شده اضافه کنید.
مخلوط کرده و به شکل توپک در آورده و داخل ترافل و یا انواع آجیل ها بغلطانید و بعد سرو کنید.
نوش جان