پای گوجه فرنگی و پنیر ایتالیایی یه غذای ارزون و خیلی خوشمزه هست طعمی شبیه به نون و پنیر و گوجه فرنگی داره. میشه بهش گفت یه عصرونه یا پیش غذای خوشمزه.

این غذا شبیه یه پای که وسطش با نون طعم‌دار شده با گوجه فرنگی پر شده!


مواد لازم برای خمیر پای گوجه فرنگی

  • شیر ولرم ۱/۲ ۱ پیمانه (۳۷۰ میلی لیتر)
  • آرد نان یا آرد همه کاره به مقدار لازم
  • مایه خمیر ۱ قاشق سوپخوری
  • شکر ۱ قاشق سوپخوری
  • کره ذوب شده یا روغن مایع ۵۰ گرم
  • نمک ۱ قاشق چایخوری

مواد لازم برای داخل پای گوجه فرنگی

  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپخوری
  • گوجه‌‌فرنگی پوره شده ۵۰۰ گرم
  • سیر ۳ حبه
  • آویشن یا اوریگانو ۱/۲ قاشق چایخوری
  • روغن (ترجیحا زیتون) ۴ قاشق سوپخوری
  • دانه بوداده آفتابگردان یا گردو ۳۰ گرم
  • پنیر فتا ۱۰۰ تا ۱۵۰گرم
  • شکر ۱ قاشق چایخوری
  • فلفل قرمز تند به مقدار لازم
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

مواد لازم برای رومال

  • زرده تخم‌‌مرغ ۱ عدد
  • کنجد به مقدار لازم

دستور پخت پای گوجه فرنگی و پنیر ایتالیایی

طرز تهیه پای گوجه فرنگی و پنیر ایتالیایی، خوشمزه و گیاهی بدون گوشت و مرغ

برای شروع ابتدا شیر ولرم، شکر و مایه خمیر رو داخل یک کاسه بریزید و با هم مخلوط کنید و زمان بدید حدود ده دقیقه بموند تا مخمر فعال بشه و روی شیر کف کند. شیر نباید داغ باشه. سپس نمک و کره ذوب شده رو هم اضافه و مخلوط کنید.

سپس آرد رو کم کم و به تدریج به خمیر اضافه و مخلوط کنید تا خمیری نرم و لطیف به دست بیاد. خمیر رو به مدت چند دقیقه ورز بدید تا سطح خمیر به طور کامل صاف و یکدست بشه. روی ظرف رو با پارچه مرطوب یا سلفون بپوشونید و در دمای محیط استراحت بدید تا حجم خمیر دو برابر بشه.

برای آماده کردن مواد میانی، داخل یک قابلمه مقداری روغن بریزید و بذارید روی حرارت ملایم. سپس سیر له شده و رب گوجه‌فرنگی رو تفت بدید تا رنگ رب گوجه فرنگی باز بشه.

سپس آویشن، گوجه فرنگی پوره شده و شکر و مقداری فلفل قرمز و سیاه اضافه کنید و زمان بدید سس به طور کامل غلیظ بشه. بعد سس رو از روی حرارت بردارید و کمی زمان بدید تا خنک بشه.

سس گوجه فرنگی رو به همراه دانه آفتابگردان و پنیر داخل غذاساز  یا مخلوط کن بریزید و کاملا مخلوط کنید تا مواد یکدست بشه و سپس کنار بذارید.

وقتی که خمیر به عمل اومد، خمیر رو از ظرف خارج کنید و روی سطح کار چرب شده بذارید و ورز بدید و سپس به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.

یک قسمت رو روی سطح کار پهن کنید و دو دایره به اندازه ظرف نسوز یا قالب گرد ۲۴ سانتیمتری برش بزنید. یکی از خمیرهای برش زده شده را برای کف و دیگری را برای روی پای نگه دارید.

بقیه خمیر رو به صورت مستطیلی به قطر ۳ میلیمتر باز کنید و روی خمیر سس گوجه‌‌فرنگی بمالید. سپس به صورت نوارهای یک اندازه یه پهنای ۳ سانتیمتر برش بزنید.

نوار اول را رول کنید و باقی نوارها را به دور آن بپیچید و داخل ظرف قرار دهید. لازم نیست ظرف خیلی پر شود چون در مرحله استراحت دوم خمیر حجم گرفته و ظرف را پر میکند.

روی پای را با لایه دیگر خمیر بپوشونید و لبه‌های خمیر را زیرین و بالایی را به هم بچسبونید.

روی ظرف رو با سلفون بپوشانید و سی دقیقه استراحت دهید سپس با زرده رومال و در فر با حرارت ۱۸۰ درجه بپزید تا طلایی بشه.