قرابیه تیرتیل یه شیرینی خاص و متفاوته ترکیه ای هست که روش تهیه خیلی اسونی هم داره. امیدوارم درست کنید و خوشتون بیاد.
مواد لازم برای تهیه قرابیه تیرتیل ترکیه ای
- نصف پاکت مارگارین (125 گرم، کره هم میشه)
- نصف استکان روغن مایع (40 گرم)
- 2 استکان پودر قند (120 گرم، معادل 1 پیمانه)
- 2 عدد تخم مرغ
- 1 پاکت بکینگ پودر (10 گرم یا 2.5 قاشق چای خوری)
- 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم یا وانیل ایرانی نصف قاشق چای خوری)
- آرد به مقدار لازم (حدود 3 تا 4 لیوان، حتما با کنترل بریزید)
دستور پخت قرابیه تیرتیل
مارگارین نرم شده در دمای اتاق، روغن مایع ، پودر قند و تخم مرغ را داخل ظرفی بریزید و با هم مخلوط کنید (با دست یا با لیسک).
سپس وانیل، بکینگ پودر و و 3 لیوان آرد را اضافه کنید. (ترکها اکثرا لیوان 200 میلی استفاده میکنند که از لیوان فرانسوی کوچک تر است شما 2 و نیم لیوان آرد بریزید) خوب ورز بدید.
اگر خمیر هنوز شل است کم کم آرد اضافه کنید تا نرمی خمیر مثل نرمه گوش شود (یعنی خمیر نرمی باشد و به دست نچسبد دقت کنید خمیر سفت نشود که شکل دادن سخت میشود.)
سپس مقداری از خمیر بردارید داخل ماسوره تیرتیل بذارید و با انگشت فشار بدید تا خارج شود و شکل ماسوره را بگیرد.(شکل ماسوره در عکس زیر است، با در بطری هم میتونید درست کنید)
قرابیه های شکل داده شده را داخل سینی که کف آن کاغذ روغنی پهن کردید بچینید و در فر 170 درجه از قبل گرم شده حرارت بالا و پایین تا وقتی زیر و روی قرابیه ها کمی طلایی شود بپزید.
زمان پخت بستگی به حرارت فر شما دارد، حدود 15 تا 20 دقیقه، اگر فر شما حرارت بالا و پایین همزمان روشن نمیشود فقط حرارت پایین فر را روشن کنید و با کنترل بپزید.
سپس از فر بیرون آورید و بعد از خنک شدن از داخل سینی بردارید. نوش جان
نکته: قرابیه داخل فر نرم است و بعد از خنک شدن سفت میشود دقت کنید زمان پخت زباد نشود چون قرابیه ها سفت و خشک میشوند.