سیب تقریبا تو همه فصل‌ها تو بازار هست و همیشه می‌تونیم تارت سیب و پای سیب و کیک سیب درست کنیم و از عطر و طعمشون لذت ببریم. چایی باشه و تارت سیب و دارچین با تکه های گردو که ترکیبشون باهم یه طعم بهشتیه بینظیره. همینا برای خوشحال بودن بشه دیگه!


مواد لازم برای تهیه تارت سیب و دارچین خوشمزه

  • آرد قنادی دو و یک سوم لیوان
  • پودر شکر سه قاشق غذا خوری
  • شیر خنک یک چهارم لیوان
  • کره سرد ۱۵۰ گرم
  • وانیل یک سوم قاشق چای‌خوری

مواد لازم پوره سیب میانی تارت

  • سیب پنج عدد متوسط
  • شکر یک سوم لیوان
  • دارچین یک قاشق مربا خوری
  • جوز هندی به دلخواه نوک قاشق چای خوری
  • کره آب شده یک قاشق غذا خوری

دستور تهیه تارت سیب و دارچین خوشمزه با خمیر تارت

طرز تهیه تارت سیب و دارچین خوشمزه با خمیر تارت

کره و شیر را همون لحظه که می خواهید استفاده کنید از یخچال خارج کنید چون باید خنک باشد.

ظرف گود مناسبی بردارید شکر و آرد الک شده و وانیل را داخل آن بریزید.

کره ها را تکه تکه کرده و به ظرف اضافه کنید با نوک انگشتان شروع به ورز دادن کنید.

در حین کار شیر سرد را هم اضافه کنید با نوک انگشتان حسابی مخلوط تا جایی که خمیر نرمی بدست بیایید.

وقتی خمیر شکل گرفت زیاد ورز ندهید چون امکان دارد خمیر به روغن بیافتد.

خمیر را داخل پلاستیک فریزر قرارداده در یخچال بگذارید تا استراحت کند.

در این فاصله سیب ها را پوست کنده با رنده درشت رنده کنید.

سیب ها را به همراه شکر و وانیل و پودر دارچین و جوز هندی روی حرارت گذاشته و اجازه دهید تا کاملا آب سیب ها گرفته شده و کاراملی رنگ شود.

سپس زیر شعله را خاموش کنید تا مواد سیبی کمی خنک شود.

قالب تارت را چرب کنید، خمیر را بعد یک ساعت استراحت از یخچال خارج کنید، حواستان باشد که زیاد خمیر را ورز ندهید.

یک سوم از خمیر را جدا کرده و کنار بگذارید.

مابقی خمیر را با وردنه پهن کنید به ضخامت چهار میلی متر، خمیر را به آرامی در ظرف تارت گذاشته و خود در قالب با دست خمیر را پهن کنید، اضافه های خمیر را از لبه ها با چاقو جدا کنید.

خمیر ته قالب چنگال بزنید تا هواگیری شده و خمیر هنگام پخت از کف قالب بالا نیاید.

موادسیبی را داخل خمیر تارت ریخته و یک دست کنید.

خمیر باقیمانده را پهن به نوارهای باریک یک سانتی برش بزنید و روی خمیر به دلخواه بچینید. (حالت چهارخانه ایجاد شود).

لبه های نوار را به خمیر تارت بچسبانید.

با زرده تخم مرغ و زعفران رو مال کرده در فر از قبل داغ شده با درجه حرارت ۱۸۰ درجه به مدت سی دقیقه قرار دهید تا پخته شود، در انتها شعله بالا را روشن تاسطح تارت طلایی گردد. نوش جان


روش دوم طرز تهیه تارت سیب و دارچین

مواد لازم برای خمیر:

  • 150 گرم کره در دمای محیط
  • نصف استکان روغن مایع
  • 1 عدد تخم مرغ
  • 1 قاشق غذاخوری ماست
  • نصف لیوان شکر
  • 1 قاشق چای خوری بکینگ پودر (نصف بسته)
  • 1 قاشق چای خوری وانیل (یک بسته)
  • 4 لیوان آرد

مقدار آرد ممکن است متفاوت باشد، کنترل شده اضافه کنید.

برای لایه داخلی:

  • 5 عدد سیب
  • 3 قاشق غذاخوری شکر
  • 1 قاشق چای خوری دارچین (ذائقه ای)
  • 1 استکان گردو
  • پودر قند برای تزئین

طرز تهیه

ابتدا سیب ها رو پوست گرفته و رنده می کنیم. داخل قابلمه می ریزیم، شکر رو بهش اضافه کرده و هم میزنیم تا آب سیب کاملا گرفته بشه.

دارچین و گردو رو بهش اضافه کرده و مخلوط میکنیم و شعله رو خاموش میکنیم و میزاریم خنک بشه.

همه مواد خمیر رو با هم مخلوط میکنیم و خوب ورز میدیم تا خمیر کوکی نرمی بدست بیاد.

یک توپ از خمیر رو جدا کرده (حدود یک سوم) داخل فریزر میزاریم تا سفت بشه، خمیر باقیمانده رو به خوبی در قالب تارت چرب شده پهن می کنیم.

مایه سیب رو روی اون پخش کرده و در آخر خمیری که در فریزر یخ زده رو روی تارت رنده می کنیم.

قالب در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه به مدت تقریبی 25 دقیقه می پزیم تا ته آن طلایی شود و بعد از سرد شدن روی آن پودر قند می پاشیم و سرو می کنیم.


طرز تهیه تارت سیب و آلبالو

لیوان استفاده شده 200 میلی معادل چهار پنجم پیمانه قنادی

مواد لازم برای خمیر:

  • 200 گرم کره نرم شده در دمای محیط (مارگارین هم میشه)
  • 1 استکان روغن مایع (80 گرم)
  • نصف استکان شکر (حدود 35 تا 40 گرم)
  • 1 قاشق غذاخوری سرپر ماست
  • 1 عدد تخم مرغ
  • 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم یا وانیل ایرانی نصف قاشق چای خوری )
  • حدود 4 تا 5 لیوان آرد

کره، روغن مایع، شکر، ماست، تخم مرغ و وانیل را داخل ظرفی بریزید و با هم مخلوط کنید. آرد را با کنترل بریزید و ورز دهید. آرد را به اندازه ای بریزید که خمیر نرمی شود و به دست نچسبد.

برای سس آلبالو:

  • حدود 250 گرم آلبالو (هسته آلبالو را خارج کنید، با آلبالویی یخ زده هم میشه)
  • نصف لیوان شکر
  • 1 قاشق مرباخوری نشاسته ذرت (2 تا 3 قاشق غذاخوری آب برای حل کردن نشاسته)

شکر و آلبالوها را داخل قابلمه بریزید و روی اجاق بپزید. وقتی شروع به جوشیدن کرد نشاسته حل شده در آب را اضافه کنید و با حرارت کم 2 تا 3 دقیقه مدام هم بزنید و بپزید سپس کنار بذارید سرد شود.

برای قسمت سیب:

  • 3 عدد سیب متوسط
  • 3 قاشق غذاخوری شکر
  • 1 قاشق مرباخوری دارچین

پوست سیب ها را بکنید و رنده کنید همراه با شکر و دارچین داخل ماهیتابه بپزید. وقتی سیب نرم شد و آب سیب کشیده شد از روی اجاق بردارید.

از نصف بیشتر خمیر را کف قالب تارت پهن کنید و تا کناره های قالب بالا آورید. برای اینکه خمیر باقیمانده راحت رنده شود کمی داخل فریزر بذارید سفت شود. با مقداری خمیر که به شکل نواری شکل دادید خمیر تارت را دو قسمت کنید.

در یک طرف سس آلبالو و در طرف دیگر سیب بریزید. خمیری که در فریزر سفت شده روی مواد رنده کنید و در فر 180 درجه از قبل گرم شده بپزید. (در فر من حدود 50 دقیقه پخت چون حرارت فرها متفاوت است میتوانید بعد از نیم ساعت کنترل کنید وقتی رنگ تارت طلایی شد میتوانید از فر بیرون آورید) نوش جان