خوش به حال توت فرنگی که پاش بوی عصر خنک بهاری میده برای پای توت فرنگی (Strawberry Pie) اول کراست رو آماده میکنیم که خیلی راحته فقط کافیه همه مواد اولیه خمیر کراست سرد باشه و اصلا ورز داده نشده چون باعث میشه خمیر گرم بشه و بافت ترد و سبکش دستخوش تغییر بشه.
مواد لازم برای تهیه پای توت فرنگی
برای قالب ۲۸ سانتی متر:
- آرد سرد الک شده ۳ پیمانه
- کره سرد خردشده یا روغنجامد سرد ۱۵۰ گرم
- نمک نصف ق چایخوری
- توتفرنگی سرد و پوره شده: دو سوم تا سهچهارم پیمانه
دستور پخت پای توت فرنگی فرانسوی با پایه کراست
آرد و نمک مخلوط و کره اضافه میشه. با چنگال یا غذاساز مخلوط تا مثل خرده نون بشه. حالا توت فرنگی پوره شده اضافه و با چنگال مخلوط میشه. دستامونو میزنیم تو آب سرد و یه کم با #خمیر کار میکنیم تا وسط کاسه جمع بشه، اصلا ورز لازم نداره روشو میپوشونیم و نیم ساعت میذاریم تو یخچال.
میریم محتویات وسط پای
- توت فرنگی نیم کیلو
- نشاسته ذرت ۴ ق غذاخوری
- شکر ۴-۵ ق غذاخوری (بسته به شیرینی توت فرنگی و اگر شیرین دوست داری دو سه قاشق بیشتر)
- آبلیموی تازه ۱-۲ ق غذاخوری
- کره آب شده ۱۵ گرم
همه با هم مخلوط میشن. خمیرو به ۲ قسمت تقسیم و با وردنهی سرد باز میکنیم به ضخامت ۲ میلیمتر.. زیاد اینور اونورش نمیکنیم که سردیش از بین نره. برای قالب ۲۸ سانت، بسته به ارتفاع قالب یه دایره به قطر ۳۶ تا ۴۲ سانت لازمه.
این دایره رو پهن میکنیم کف قالب (چرب کردن نمیخواد) و اضافه لبههاشو برمیداریم.
قسمت دومخمیرو باز میکنیم با ضخامت ۲ میلیمتر و نوارهایی به طول ۳۰ سانت و عرض ۲.۵-۳ سانت برش میزنیم برای رویه حصیری.
خمیری که پهن کردیم کف قالب با چنگال چند بار سوراخ میشه تا تردیشو حفظ کنه. روش مخلوط توت فرنگیو میریزیم و روش با نوارها به شکل حصیری در میاد برای حصیری کردن اول یک ردیف از نوارها چیده میشن و از قسمت وسط سری دوم چیده میشن.
با برس روش مخلوط نصف تخم مرغ، ۱ قاشق شکر و دوقاشق آب سرد میزنیم. فر از ۱۰ دقیقه قبل با ۲۲۰ درجه روشن و قالب پای در طبقه وسط میذاریم. حرارتو میاریم روی ۱۸۵ تا وقتی بپزه
۳۰-۴۰ دقیقه طول میکشه تا بپزه و بوی پای در بیاد.
وقتی از داغی افتاد برش میزنم ساده و یا با خامه پفی یا بستنی میخوریمش. نوش جان