این دسر خیلی شیک و خوشمزه و متفاوت هست. حالا طرز تهیه به چه شکله؟ احتیاج به کیک اسفنجی و مایع موس داریم.
رسپی بر اساس یک کیک اسفنجی دوتخم مرغی در قالب ۱۸ سانت تا بیست سانت به عنوان پایه که مایع موس رو روی اون میریزیم، من چیکار کردم؟ من کیک دو تخممرغی درست کردم به عنوان پایه کار ولی چون میخواستم ارتفاع موس بیشتر بشه و در عکس کاملا مشخص باشه در قالب کوچکتر دسر رو درستش کردم.
حالا پیشنهادم چیه؟ شما همون کیک اسفنجی چهارتخم مرغی در قالب ۱۸ تا بیست سانت رو درست کنید، کیک رو دو قسمت کنید و لایه بالایی دسر رو هم به جای ژله کیک بذارید مخصوصا برای کیک تولد و مناسبتی.
مواد لازم برای تهیه موس توتفرنگی
- توتفرنگی اسلایس شده ۳۰۰ گرم
- شکر یک چهارم پیمانه
- خامه قنادی شیرین ۲۰۰ گرم
- وانیل شکری یک چهارم قاشق چایخوری
- پودر ژلاتین ۷ گرم (یک قاشق سوپخوری کاملا سرخالی)
- اب سرد دو قاشق سوپخوری
طرز تهیه موس کیک توت فرنگی
توتفرنگی رو به همراه شکر روی حرارت پایین بذارید تا کاملا شکر حل بشه و همین که خواست بجوشه برش دارید. (حدود سه چهار دقیقه)
حالا از روی حرارت بردارید و به وسیله بلندر یاگوشکوب برقی کاملا پوره کنید، ژلاتین رو روی اب سرد بریزید و بذارید روی حرارت غیر مستقیم ( روی بخار کتری ) تا کاملا مایع شفافی حاصل بشه ( حدود ده دقیقه) ولی حتما در این بین با یه قاشق کوچیک همش بزنید.
مایع اماده شده رو به مایع توتفرنگی اضافه کن( سرعت کار در این مرحله خیلی مهمه) ، حالا بذارید کنار تا کاملا خنک بشه ولی در این فاصله حتما همش هم بزنید.
وقتی مایع بالا خنک شد، خامه قنادی رو فرم بدید و بعد از اون مایع توتفرنگی خنک شده رو در دو مرحله بهش اضافه کنید و با همزن برقی بزنید.
مرحله تزئین
بهتره از شب قبل کیک رو اماده کنید، قالب کمربندی یا رینگ ۱۸ تا بیست سانت رو کف ظرف سرو مورد نظر قرار بدید، کیک اسفنجی دو تخممرغی رو میذارید داخل قالب ، دور کیک رو طلق بذارید و کمربند قالب رو محکم کنید، حالا از اسلایسهای توتفرنگی برای دیوارهها استفاده میکنیم ، مایع موس خنکشده رو روی کیک میذاریم، بهتره برای این کار از قیف یکبار مصرف استفاده بکنید، حالا نصف بسته ژله توتفرنگی که حالت نیمبند داره روی دسر بریزید.
حتما حداقل پنج شش ساعت دسر رو داخل یخچال استراحت بدید و بعد سروش کنید
کیک اسفنجی 4 تخممرغی
- تخم مرغ 4 عدد
- شکر 100گرم
- آب جوش 2قاشق سوپخوری
- وانیل یک هشتم قاشق چایخوری
- آرد 100گرم
- بیکینگ پودر یک دوم قاشق چایخوری
- کرم تارتار یک دوم ق چ ( الزامی نیست)
فر را با دمای 175درجه سانتیگراد روشن کنید،قالب گرد به قطر ۱۸ یا 20سانت را با کاغذ روغنی بپوشانید.
مواد خشک رو مخلوط کنید سه بار الک کرده و کنار بذارید .
زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید،ابتدا سفیده تخم مرغ ها را با همزن برقی بزنید تا حدی که فومی شو، کرم تارتار هم بین کار به سفیدهها اضافه کنید ، به هم زدن ادامه بدید تا کاملا فرم بگیرد (سفیدهها باید به مرحله قله نرم یا خمیده یا سافت پیک برسد، در این مرحله اثر مفتول همزن روی سفیده می ماند و سفیده تبدیل به یک فوم ابری و مرطوب تبدیل می شود که براق و سفید شفاف است، اگر همزن را به آرامی از سفیده خارج کنید، شکل قله ای می گیرد که نوک آن به سمت پایین خمیده می شود، هیچ مایعاتی نباید در این مرحله کف ظرف باقیمانده باشد.)
اگر فضای محیط گرم هست حتما سفیده را به یخچال منتقل کنید و حالا زرده تخم مرغ و شکر را با همزن برقی بزنید، اب جوش و وانیل را هم اضافه کنید ودر حدی بزنید که زرده ها سبک و سفید شود.
سفیده ها را به مخلوط زرده ها اضافه کنید و با لیسک بصورت دورانی هم بزنید(مخلوط را به صورت دورانی زیر و رو کنید و همینطور که لیسک داخل مواد است، آن را به چرخانید. مخلوط کردن مواد نباید حالت هم زدن داشته باشد، بلکه باید با زیر و رو کردن، مواد را به خورد هم دهید. و به اصطلاح مواد را روی هم تا بزنید یا فولد کنید.)
آرد و بکینگ پودر را مخلوط کرده و سه بار الک کنید و به مخلوط بالا اضافه کرده و به شکل دورانی هم بزنید.مواد را داخل قالب که فقط کف ان کاغذ روغنی گذاشتید بریزید و در فر به مدت 45 الی 50 دقیقه قرار دهید.
برای اینکه بفهمید کیک پخته یا نه یک سیخ چوبی را در مرکز کیک فرو کنید اگر تمیز خارج شد نشانه پخت کیک است.
طرز تهیه کیک توت فرنگی با باتر میلک
نگم از عطر و طعم و خوشمزگی این کیک. حتما امتحان کنید دلبریه واسه خودش.
مواد لازم
- کره نرم به دمای محیط رسیده ۲۲۰ گرم
- شکر ۱۵۰ گرم (۳/۴ پیمانه)
- تخم مرغ به دمای محیط رسیده ۲ عدد
- وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
- برای تهیه باترمیلک ۱ پیمانه شیر + ۱ قاشق غذاخوری سرکه یا آبلیمو
- آرد سه صفر ۲۷۵ گرم (۲ پیمانه + ۳ قاسق غذاخوری سرصاف)
- نشاسته ذرت ۴۳ گرم (۵ قاشق غذاخوری سرصاف)
- جوش شیرین ۱/۲ قاشق چایخوری
- استفاده از جوش شیرین در دستور الزامی و غیر قابل حذف و جایگزینی ست
- نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
- پودر ژله توت فرنگی ۱ بسته
- رنگ ژله ای قرمز مقداری به دلخواه
- توت فرنگی خرد شده ۱۰۰ گرم(قابل حذف)
- آبلیمو ۲ قاشق چایخوری برای تشدید طعم توت فرنگی در کیک
طرز تهیه
ابتدا برای تهیه باترمیلک، سرکه را به شیر افزوده بدون همزدن کنار بگذارید تا شیر بریده شود.
آرد، نشاسته ذرت، جوش شیرین و نمک را مخلوط و ۳ بار الک کنید.
کره، شکر را ۳ تا ۵ دقیقه با دور تند همزن بزنید تا سبک و حجیم شود سپس تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه و هر کدام را ۱ دقیقه با دور تند همزن بزنید ، با تخم مرغ دوم وانیل را هم اضافه و مخلوط کنید.
پودر ژله و آبلیمو را اضافه و ۱ دقیقه با دور تند همزن بزنید. باترمیلک را اضافه و ۱ دقیقه دیگر هم بزنید.
مواد خشک را یکباره اضافه و در حد ۲۰ شماره با دور کند همزن در یک جهت هم بزنید تا مایه کیک مخلوط شود.
در پایان توت فرنگی را اضافه و با لیسک به صورت دورانی کمی مخلوط کنید. زیاد هم نزنید پف کیک میخوابد.
مایه کیک را در قالب بریزید و کف قالب مطابق فیلم دو لایه کاغذ بیندازید.
قالب مستطیل ۳۰*۲۰ یا ۳۵*۲۵.
سپس کیک را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه تا زمانی که خلال دندان تمیز خارج شود بپزید.
فر برقی یا توستر دما ۲۰ درجه کمتر
مواد لازم کرمچیز فراستینگ
- خامه قنادی ۲۰۰ گرم
- ماسکارپونه ۲۰۰ گرم
- پودر قند ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
بعد از خنک شدن کیک را از قالب خارج کرده، کرمچیز فراستینگ را درست کنید.