تو این مطلب با طرز تهیه کیک اسفنجی با پیمانه لیوان فرانسوی دسته دار مرحله به مرحله آشنا خواهید شد. دستور پخت امتحان شده و مقدار مواد دقیق و تست شده هست.

مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی با اندازه گیری لیوان

  • آرد ۲ پیمانه
  • بکینگ پودر ۲ قاشق چای‌خوری
  • تخم مرغ ۴ عدد
  • شکر ۱ پیمانه
  • وانیل ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • روغن مایع ۱/۲ پیمانه
  • شیر ۱/۲ پیمانه

دستور پخت کیک اسفنجی با اندازه گیری لیوان فرانسوی دسته دار

طرز تهیه کیک اسفنجی با اندازه گیری لیوان فرانسوی دسته دار

ابتدا آرد رو به همراه بکینگ پودر ۳ مرتبه الک کنید تا کاملا نرم و سبک بشن.

سپس تخم مرغ هارو به همراه شکر و وانیل با دور تند همزن بزنید تا کرم رنگ و کشدار بشن هرچند مرتبه یکبار هم دور ظرفتون رو با لیسک دورگیری کنید تا کیکتون بوی زهم نده هم زدن تخم مرغ توی این مرحله خیلی مهمه و روی بافت کیکتون خیلی تاثیر داره پس با حوصله هم بزنید. (حدودا ۸ تا ۱۰ دقیقه)

روغن رو اضافه کنید و هم بزنید و بعد شیر رو به اضافه کنید و هم بزنید.

در اخر هم ترکیب آرد و بکینگ پودر الک شده رو طی چند مرتبه به مایع تخم مرغی اضافه کنید و با لیسک به صورت دورانی و آروم یا با دور کند همزن هم بزنید، حتما به آرومی هم بزنید تا پف مایع کیکتون نخوابه.

کف قالب مورد نظرتون رو چرب کنید یا کاغذ روغنی بندازید مایع کیک رو داخل قالب بریزید و با قالب چند مرتبه به سطح کار ضربه بزنید و به دلخواه روی سطح کیک خلال پسته یا خلال بادوم بریزید.

فر رو با دمای ۱۷۰ درجه روشن کنید و اجازه به مدت ۷ دقیقه گرم بشه، بیشتر از ۷ دقیقه بشه کیکتون گنبدی میشه و سطحش میسوزه.

بعد قالب رو داخل فر بزارید و تا نیم ساعت به هیچ وجه در فر رو باز نکنید.

بعد از نیم ساعت یم سیخ چوبی یا خلال دندون مرکز کیک فرو کنید اگر تمیز بیرون اومد یعنی کیک آمادست و اگر مایع کیک بهش چسبیده بود اجازه بدید ۱۰ دقیقه دیگه هم داخل فر باشه و درآخر باز هم با سیخ چوبی تست کنید.

اجازه بدید کیکتون کاملا سرد بشه بعد از قالب جدا کنید و برش بزنید تا خمیر نشه.

نکات مهم

  • یکی از مشکلات درست کردن کیک، پف نکردن یا خوابیدن پف کیک بعد یا هنگام پخته
  • حتما براتون پیش اومده با یک دستور چند بار کیک درست کردید اما بعضی وقتها کیک خوب پف نمی کنه و خراب میشه
  • پف کردن کیک با یکسری از فعل و انفعالات شیمیایی انجام میشه و به خیلی از عوامل بستگی داره
  • به هیچ وجه اندازه ها رو کم و زیاد نکنید، مخصوصا شکر و روغن یا کره … اگه میزان شیرینی یا روغن کیک بنظرتون زیاده از آن رسپی صرف نظر کنید و دنبال رسپی دیگه ای بگردید
  • برای کیک بهتره از آرد کیک پزی یا آردی که گلوتن کمتری داره مثل آرد نول استفاده بشه
  • آرد و مواد خشک الک بشن
  • تخم مرغ و بکینگ پودر کهنه نباشند
  • شکر دانه درشت استفاده نشه، میزان شکر کیک را زیاد یا کم نکنید چون روی بافت و پف کیک اثر میذاره
  • تمام مواد را اندازه گیری و آماده کنید بعد شروع کنید
  • بین درست کردن کیک وقفه نیفته مثلا تخم مرغ را بزنید ول کنید برید دنبال کارتون بعد از مدتی برگردید بقیه مواد را اضافه کنید
  • قالب با اندازه مناسب استفاده بشه، قالب را زیاد از حد چرب نکنید چون چرب بودن زیاد دیواره، مانع پف و بالا اومدن کیک میشه
  • از پختن کیک مطمئن بشید بعد کیکو از فر بیرون بیارید، برای تست پختن کیک خلال یا تستر را توی کیک بزنید اگه تمیز بیرون اومد پخته اگه خمیری شد بذارید بیشتر بپزه

طرز تهیه کیک اسفنجی با لعاب شکر

مواد لازم

  • تخم مرغ ۴ عدد
  • شکر ۱ پیمانه (۱۵۰گرم)
  • شیر ۱ پیمانه (۱۸۰ میلی لیتر)
  • روغن نصف پیمانه (۸۰ میلی لیتر)
  • آرد سفید گندم ۲.۵ پیمانه (۲۴۰ گرم)
  • بیکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
  • وانیل نصف قاشق چای خوری
  • ترافل رشته‌ای رنگی به میزان لازم

 مواد لازم برای لعاب شکر

  • پودر قند نصف پیمانه
  • شیر ۳ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه

ابتدا تخم مرغ و شکر و وانیل رو با همزن برقی به اندازه‌ای میزنیم که کرم رنگ و کشدار بشه و شکر حل بشه. (دقت کنید که چند ساعت قبل از کار، تخم مرغ و شیر رو بیرون از یخچال بزارید تا به دمای محیط برسن).

بعد بهش روغن و شیر رو اضافه میکنیم با همزن مخلوط میکنیم. آرد و بیکینگ پودر الک شده رو توی ۲ مرحله بهش اضافه میکنیم و با همزن از یک جهت هم میزنیم. (حتما دورگیری رو انجام بدین که مایه کاملا یک دست بشه).

بعد ترافل‌های رنگی رو بهش اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم. کف و دیوارهای قابلمه رو با کمی روغن چرب میکنیم و یه کاغذ روغنی داخلش میزاریم.

مایه کیک رو داخل قابلمه میریزیم و ۳ بار به میز کار میکوبیم تا حباب‌های داخلش از بین بره. روی گاز با حرارت کم و در بسته میزاریم به مدت ۴۵ الی ۵۰ دقیقه بپزه.

(توی مدت پخت اصلا در قابلمه رو بر ندارید چون پف کیک از بین میره). بعد از پخت در قابلمه رو بردارید خلال دندون داخلش بزنید اگه مایه کیک بهش نچسبید نشون میده که کیک پخته.

برای درست کردن لعاب شکر پودر قند رو با مقدار کمی شیر مخلوط میکنیم. به خوبی هم میزنیم که کامل یک دست بشن و بعد که کیک خنک شد روی کیک میریزیم.

نکات مهم پخت کیک اسفنجی

اگه کیکتون خوب پف نمیکنه یا خمیری میشه کافیه چند تا نکته و ترفند رو رعایت کنید تا کیکاتون عالی بشه.

  • زمان و درجه حرارت فر برای کیک ها متفاوته پس بهتره این نکته رو رعایت کنید.
  • انتخاب نوع قالب و چند تخم مرغی بودن قالب خیلی مهمه مثلا برای کیک های میوه های حتما باید قالب میان تهی باشه.
  • مطمئن باشید بکینگ پودر سالمه.
  • تخم مرغ و مایعات مثل شیر یا ماست حتما باید به دمای محیط رسیده باشه.
  • هم زدن مواد خیلی مهمه حتما باید به صورت دورانی هم بخوره.
  • آرد بیش از حد و یا هم زدن بعد از اضافه کردن آرد باید به اندازه باشه.
  • فر از قبل پیش گرمایش شده باشه.