لازانیای اسفناج؛ بدون گوشت اما واقعا خوشمزه! لازانیا به طور کلی غذای لذیذ و پر طرفداریه. در ادامه طرز تهیه لازانیای اسفناج آماده شده که میتونید هم با فر و هم بدون فر درست کنید و از طعم بینظیر این غذای سالم و ارزون لذت ببرید. لازانیای اسفناج یکی بهترین و سادهترین غذاهی گیاهی هم هست که بین گیاهخواران هم طرفدار زیاد داره.
مواد لازم برای تهیه لازانیای اسفناج:
- لازانیا یک بسته
- سیر 1 حبه
- کره 30 گرم
- اسفناج 1 کیلو
- نمک و فلفل به میزان لازم
- پیاز داغ 3 قاشق غذاخوری
- پنیر پیتزا 400 گرم
- پنیر پستو 100 گرم (به دلخواه)
- فلفل دلمهای رنگی خرد شده بریزید برای تزئین
مواد لازم برای سس بشامل:
- آرد 1 قاشق غذاخوری
- کره 30 گرم
- شیر 2/3 (دو سوم) لیوان
- نمک و فلفل نوک قاشق چایخوری
- پنیر پستو رنده شده 3 قاشق غذاخوری یا 3 ورق پنیر پستو ورقهای
مطلب مرتبط: طرز تهیه تصویری سس بشامل برای لازانیا
طرز تهیه لازانیای گیاهی با اسفناج، خوشمزه، ساده و ارزان
مرحله 1، آمادهسازی ورقههای لازانیا
اگه از لازانیای آماده استفاده میکنید، اول از همه روش آماده سازی لازانیا که روی جعبه بستهبندی نوشته شده رو بخونید و طبق دستورات ورقههای لازانیا رو آماده کنید. یک حبه سیر رو ریز رنده کنید. تابه رو بذارید روی حرارت کم و کره یا روغن رو بریزید تو تابه تا کمی گرم شه، حالا سیر رو اضافه کنید و کمی تفت بدید.
در ادامه برگهای اسفناج که پاک کردید و شستید رو بریزید داخل تابه و تا زمانی که آب اسفناج کمی گرفته شه صبر کنید. در ادامه نمک و فلفل و پیاز داغ که آماده کرده بودید رو به مواد اضافه کنید و دوباره صبر کنید تا آب اسفناج باز هم گرفته شه و اسفناج به طور کامل نرم شه و بپزه.
مرحله 2، طرز تهیه سس بشامل
برای تهیه سس بشامل اول آرد رو با کره تفت بدید و سپس شیر رو مه به دمای محیط رسیده به مواد اضافه کنید و کمی نمک و فلفل و هم اضافه کنید. در ادامه پنیر پستو رنده شده یا ورقهای رو اضافه کنید و هم بزنید. وقتی که سس بشامل به غلظت مورد نظرتون رسید، آماده شده.
مرحله 3، چیدن لایههای لازانیا
برای چیدن لایههای لازانیا و پخت لازانیا اگه ظرفی که انتخاب میکنید با اندازه ورقههای لازانیا متناسب باشه، کار راحتتر میشه. کف ظرفی رو که انتخاب کردید رو خوب چرب کنید و ورقههای لازانیا رو به ترتیب زیر بچینید.
لایه اول ورق لازانیا، لایه دوم سس بشامل، لایه سوم مواد اسفناج و لایه چهارم یا آخر پنیر پیتزا و دوباره از اول ورق لازانیا. به همین ترتیب ادامه بدید مواد تموم شه البته تا جایی که ارتفاع ظرفتون اجازه میده. دقت کنید که روی ورق آخر لازانیا رو با پنیر پیتزا بپوشونید و کمی فلفل دلمهای رنگی خرد شده بریزید و داخل فر قرار بدین.
نکته: برای طعم و مزه بهتر پیشنهاد میشه که برای یکی از لایههای میانی لازانیا، از پنیر پستو به جای پنیر پیتزا استفاده کنید، چون که طعم بهتری داره. البته استفاده از پنیر پستو به طور کامل سلیقهای هست و در صورتی که مایل نبودید میتونید هم در مرحله تهیه سس بشامل و هم در زمان چیدن ورقههای لازانیا حذفش کنید.
مرحله چهارم، پخت لازانیا
برای پخت دمای فر رو روی 190 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و به مدت 30 تا 45 دقیقه زمان برای پخت کامل لازمه. اگر از فر برقی و سولار استفاده میکنید دما رو روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و زمان 30 تا 45 دقیقه برای پخت کامل کافیه. وقتی لازانیا پخت و از فر بیرون آوردیدش، حداقل 10 دقیقه صبر کنید تا از حرارتش گم بشه و بعد برش بزنید.
طرز تهیه لازانیای اسفناج بدون فر
برای پخت لازانیای اسفناج بدون فر، مواد لازانیا را داخل تابه (بهتر است دوطرفه یا مستطیلی و البته نچسب باشد) بچینید و روی حرارت کم با شعله پخش کن قرار دهید و درب تابه را ببندید. اگر درب تابه سوراخی برای خروج بخار ندارد از دم کنی استفاده کنید. 30 تا 40 دقیقه بعد لازانیای اسفناج بدون فر آماده است. نوش جان.
مطلب پیشنهادی: طرز تهیه لازانیا ساده با گوشت بدون فر، روی گاز، در توستر، ماکروفر و فر