کتلت سویا با سیب زمینی غذایی خوشمزه و بدون گوشت هست که به دلیل استفاده از سویا دارای پروتئین گیاهی هست. در ادامه با دستور پخت کتلت سویا با سیب زمینی خام مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه کتلت سویا با سیب زمینی خام

  • سویا 2 لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • سیب زمینی متوسط 2 عدد
  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • سیر 2 حبه
  • تخم مرغ 2 عدد
  • جعفری خرد شده 2 قاشق غذاخوری
  • آرد سوخاری 2 قاشق غذاخوری
  • نمک 1 قاشق مرباخوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری
  • پاپریکا 1 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • زیره نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه کتلت سویای خام با سیب زمینی خام با جعفري

طرز تهیه کتلت سویا با سیب زمینی خام بدون گوشت

مرحله اول، پختن سویا

سویا رو داخل قابلمه بریزید و سه لیوان آب اضافه کنید. مقداری نمک و زردچوبه اضافه کنید و حدود 15 دقیقه سویا رو بپزید و سپس آبکش کنید و خوب فشار بدید تا آب سویا کامل خارج بشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه کتلت مرغ خام با سیب زمینی خام


مرحله دوم، رنده کردن سیب زمینی و پیاز

پیاز رو پوست بگیرید و رنده کنید. سپس پیاز رنده شده رو با دست فشار بدید تا آب پیاز کامل گرفته بشه. سپس سیب زمینی رو هم پوست بگیرید و رنده کنید. سپس سیب زمینی رنده شده رو با دست فشار بدید تا آب سیب زمینی کامل گرفته بشه.
اگه آب پیاز و سیب زمینی رو نگیرید، مایه کتلت شل میشه و مجبور میشید آرد بیشتری اضافه کنید و با اضافه کردن آرد بیشتر کتلت سفت میشه.

همچنین بخوانید: کتلت گوشت بدون سیب زمینی


مرحله سوم، چرخ کردن مواد کتلت

در این مرحله سویا، سیب زمینی و پیاز رنده شده و سیر رو داخل غذاساز یا میکسر بریزید و میکس کنید. از چرخ گوشت هم می‌تونید استفاده کنید و مواد رو چرخ کنید تا مواد به طور یکدست چرخ بشن.

همچنین بخوانید: طرز تهیه انواع کوکو کتلت و شامی بدون گوشت


مرحله چهارم، آماده کردن مایه کتلت

مواد چرخ شده رو داخل یک کاسه بریزید. سپس ادویه ها رو که شامل نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، زردچوبه و زیره بود رو اضافه کنید و کم با مواد مخلوط کنید. سپس تخم‌مرغ‌ها رو ابتدا داخل یک کاسه کوچکتر بشکونید و وقتی که از سالم بودنشون مطمئن شدید، به مواد اضافه کنید و مواد رو مخلوط کنید. سپس آرد سوخاری یا سفید رو کم کم اضافه کنید تا مواد به انسجام مناسب برسه.


مرحله پنجم، سرخ کردن کتلت

کف دستتون رو کمی چرب کنید و به اندازه یک نارنگی کوچک از مواد بردارید و بهش فرم بدید. داخل ماهیتابه روغن بریزید و وقتی که داغ شد، دو طرف کتلت رو داخل روغن سرخ کنید و وقتی که سرخ شد داخل دستمال یا صافی بذارید تا روغن اضافیش گرفته بشه. کتلت سویا رو به همراه نون سنگک و گوجه، خیارشور و کاهو خرد شده سرو و نوش جان کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه کتلت عدس خام با سیب زمینی


نکات مهم و فوت و فن های پخت کتلت سویا

  • می‌تونید سویا رو حدود یک ساعت داخل آب خیس کنید و نپزید، اما اگه سویا رو بپزید کتلت خوشمزه تر میشه و بوی سویا نمیده.
  • بهتره که از آرد سوخاری استفاده کنید، اما اگه نداشتید از آرد سفید یا آرد نخود چی هم می‌تونید استفاده کنید.
  • بهتره که کتلت رو با روغن زیاد سرخ کنید تا کامل مغز پخت بشه. سرخ کردن کتلت با روغن کم باعث میشه که کتلت مغز پخت و برشته نشه.
  • کتلت سویا روغن زیادی جذب نمیکنه، اما بهتره که روغنش رو قبل مصرف بگیرید.
  • نوع و مقدار ادویه های داخل کتلت به ذائقه شما بستگی دارد.
  • برای سرخ کردن کتلت ها، ابتدا با شعله زیاد روغن رو خوب داغ کنید و بعد از قرار دادن کتلت ها داخل روغن، شعله رو روی متوسط تنظیم کنید.
  • شکل و اندازه کتلت ها به سلیقه شما بستگی داره. اما کتلت رو ضخیم نگیرید که خوب مغزپخت نمیشه.
  • اگر مواد کتلت چسبندگی لازم و نداشت، یه تخم مرغ اضافه کنید.