شیر سویا خانگی رو می‌تونید خیلی راحت تهیه کنید و با مواد مختلفی مثل کاکائو، قهوه، توت فرنگی، موز، وانیل یا هر ماده دیگه‌ای که دوست دارین طعم دار کنید و از ارزش غذایی و فواید شیر سویا برای سلامتی بهره‌مند بشید. در ادامه با طرز درست کردن شیر سویا با سویای خام و خشک مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه شیر سویا خانگی با سویای خشک و خام

  • لوبیای سویا خام 250 گرم
  • آب حدود 2 لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • شکر 2 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
  • وانیل نصف قاشق چای‌خوری به دلخواه

با 250 گرم سویا می‌تونید 2 لیتر شیر سویای خانگی درست کنید.


طرز تهیه شیر سویا با لوبیای سویا خشک مرحله به مرحله

شیر سویا خانگی

مرحله اول، خیساندن سویا

دانه‌های سویا رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید و روش آب بریزید به طوری که روی سویا رو آب بپوشونه. حدود 24 ساعت زمان بدید تا دانه‌های سویا خیس بخوره. در این مدت 2 تا 3 مرتبه آب سویا رو عوض کنید و اگه سویا آب رو جذب کرد و سطح آب پایین رفت، آب اضافه کنید.


مرحله دوم، جدا کردن پوست دانه‌های سویا

بعد از گذشت یک شبانه روز و خیس خوردن دانه‌های سویا، اندازه دانه‌های لوبیای سویا دو برابر یا بیشتر میشه و به دلیل اینکه لوبیاهای سویا به اندازه کافی خیس خوردند، پوست دانه‌های سویا به راحتی با دست جدا میشه.
برای جدا کردن پوست دانه‌های سویا، دانه‌های سویا رو داخل ظرف بزرگی بریزید و مقداری آب بریزید تا روی سویاها رو بپوشونه. سپس دانه‌های سویا رو به آرومی بین دست‌هاتون بغلتونید و کمی فشار بدید تا پوست دانه‌های سویا جدا بشه.
جدا کردن پوست دانه‌های سویا باعث کاهش نفخ و کمتر شدن طعم سویا در شیر سویا میشه.


مرحله سوم، میکس کردن دانه سویا

دانه‌های سویا رو داخل مخلوط کن بریزید. مقداری آب اضافه کنید و سویا رو خوب میکس کنید. سپس یک سبد بزرگ رو روی یم قابلمه بذارید. داخل سبد یک پارچه نخی پهن کنید و سویای میکس شده رو داخل دستمال بریزید و مخلوط سویا با آب رو داخل دستمال بریزید تا آب مایع شیر شویا جدا بشه. سپس دستمال رو جمع کنید و سویای میکس شده رو خوب فشار بدید تا قسمت مایع کامل جدا بشه.

شیر سویا با سویا خام

تفاله سویا رو که داخل دستمال باقی مونده روباره داخل مخلوط کن بریزید و مقداری آب اضافه کنید. مواد رو توسط چند پالس مخلوط کن مخلوط کنید و دوباره داخل پارچه بریزید و شیر رو جدا کنید. این کار رو سه مرتبه انجام بدید تا تمام شیر سویا از دانه سویا جدا بشه.


مرحله چهارم، حرارت دادن شیر سویا

شیر سویا رو داخل یک قابلمه بزرگ بریزید و روی حرارت بذارید تا به جوش بیاد. حدود پنج تا ده دقیقه شیر سویا رو بجوشونید. در زمان جوشیدن، شیر سویا رو هم بزنید تا سر ریز نشه. اگه روی شیر کف تشکیل شد، با کفگیر جدا کنید.
برای طعم دادن به شیر سویا و درست کردن شیر سویای طعم دار در این مرحله می‌تونید مقداری شکر، نمک، وانیل یا طعم دهنده‌های دیگه به دلخواه اضافه کنید.


مرحله پنجم، نگهداری از شیر سویا

بعد از اینکه شیر سویا حدود ده دقیقه جوشید، شیر رو از روی حرارت بردارید و زمان بدید تا خنک بشه. سپس داخل شیشه بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید و طرف مدت یک هفته مصرف کنید.