شیرینی تر برشی توت فرنگی یه شیرینی مدرن با توت فرنگی که تلفیقی از شیرینی تر و چیزکیک هست و طعم و لطافت فوق العاده ای داره!
مواد لازم برای تهیه شیرینی تر برشی توت فرنگی
مواد لازم برای نان رولت
- تخم مرغ ۳ عدد
- وانیل شکری ۱ پاکت
- روغن مایع ۴۵ میلی لیتر معادل ۴۱ گرم
- شیر ۴۵ میلی لیتر معادل ۴۶ گرم
- آرد شیرینی پزی ۵۵ گرم
- نمک ۱ پنس
- شکر ۵۰ گرم
مواد لازم برای سس توت فرنگی
- توت فرنگی منجمد ۳۰۰ گرم
- آب لیمو ۱ قاشق چای خوری
- شکر ۷۵ گرم
- پودر ژلاتین ۶ گرم
- آب برای ژلاتین ۳۰ میلی لیتر معادل ۳۰ گرم
مواد لازم برای لایه خامه و پنیر
- پنیر ماسکارپونه ۲۰۰ گرم
- شکر ۴۰ گرم
- خامه شیرین شده قنادی ۲۰۰ گرم
- ژلاتین ۶ گرم
- آب برای ژلاتین ۳۰ میلی لیتر معادل ۳۰ گرم
طرز تهیه شیرینی تر برشی توت فرنگی
در مرحله اول نان رولت رو آماده می کنیم برای این کار زرده و سفیده تخم مرغ ها رو جدا کنید.
به زرده های تخم مرغ، وانیل و روغن مایع و شیر اضافه کنید و با همزن دستی مخلوط کنید تا کاملا یکدست بشه و بعد آرد رو روی مواد الک کنید و با همزن دستی مخلوط کنید تا کاملا ترکیب بشه.
نمک رو به سفیده های تخم مرغ اضافه کنید و با همزن برقی حدود یک دقیقه بزنید تا کف کنه و بعد شکر رو در سه مرحله به سفیده اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه کردن شکر با همزن به خوبی مخلوط کنید تا یکدست بشه و به زدن ادامه بدین تا سفیده های تخم مرغ کاملا فرم بگیرن و با برگردوندن ظرف بیرون نریزن.
یک سوم (حدودی) از سفیده های تخم مرغ رو جدا کنید و به ترکیب زرده ها اضافه کنید و به آرومی مخلوط کنید تا یکدست بشن و بعد این مواد رو روی سفیده فرم گرفته بریزین و به آرومی با لیسک فولد کنید تا کاملا ترکیب بشه.
مایه رولت آمادست داخل سینی فر به ابعاد بیست و پنج در سی پنج سانت (یا بیست و پنج در چهل سانت) کاغذ روغنی پهن کنید و مایه رولت رو داخل سینی فر بریزین و با کمک پالت یا کاردک مایه رولت کاملا پخش و صاف کنید تا ارتفاع مواد در همه قسمت ها یکسان باشه.
بعد سینی فر رو سه بار روی سطح کار بکوبید و داخل فر از پیش گرم شده با دمای صد و نود درجه به مدت حدودی دوازده الی پانزده دقیقه بپزید تا روی رولت طلایی بشه بعد از فر خارج کنید و دوباره سینی رو سه بار روی سطح کار بکوبید و بعد کناره های رولت رو از کاغذ روغنی جدا کنید و روی توری قرار بدین تا خنک بشه و وقتی خنک شد با یک رینگ شانزده در شانزده سانت(یا پانزده در پانزده سانت) از دو قسمت روی رولت رد بندازین و با کمک یک چاقوی تیز ببرین و جدا کنید و کنار بذارین.
برای تهیه سس توت فرنگی، توت فرنگی خرد شده و منجمد رو داخل ظرفی بریزین و آب لیمو و شکر رو بهش اضافه کنید و روی حرارت متوسط حدود هفت دقیقه بپزین و حین پخت با پشت قاشق توت فرنگی ها رو له کنید.
وقتی توت فرنگی کاملا پختن حرارت رو خاموش کنید و سس رو داخل صافی بریزین و با کمک لیسک یا پشت قاشق از صافی رد کنید و سس بدست اومده رو داخل یخچال بذارین.
توجه کنید که اگه در فصل توت فرنگی و با توت فرنگی های محلی این دسر رو درست می کنید رنگ سس شما عالی میشه اما اگه در سایر فصل ها و با توت فرنگی گلخانه ای این دسر رو درست می کنید چون قسمت داخلی توت فرنگی ها اکثرا سفید رنگ هست ممکنه رنگ سس شما قرمز خوش رنگ در نیاد در این صورت میتونید در انتها کمی رنگ ژله ای قرمز به سس اضافه کنید.
برای آماده کردن لایه پنیری خامه ای، پودر ژلاتین رو روی آب بریزین و به خوبی مخلوط کنید و به روش بن ماری حل کنید تا کاملا شفاف بشه و کنار بذارین تا کمی از داغی بیفته و در این فاصله پنیر ماسکار پونه رو داخل ظرفی بریزین کمی با لیسک مخلوط کنید تا باز بشه و بعد شکر رو اضافه کنید و با لیسک مخلوط کنید تا به خورد پنیر بره و بعد خامه شیرین شده قنادی که یخش باز شده رو به مواد اضافه کنید و با همزن برقی در حد مخلوط و یکدست شدن بزنید نیازی نیست خامه فرم بگیره.
حالا یک قاشق از مواد خامه ای رو داخل ظرف ژلاتین بریزین و به خوبی با قاشق مخلوط کنید تا مواد هم دما بشن و بعد ژلاتین هم دما شده رو داخل مواد خامه ای برگردونید و به خوبی مخلوط کنید تا کاملا با مواد ترکیب بشه در آخر هفتاد گرم از سس توت فرنگی آماده شده که داخل یخچال بود رو جدا کنید و به مواد خامه ای اضافه و کاملا ترکیب کنید تا مخلوط و یکدست بشه.
سلفون رو روی سطح کار باز کنید و رینگ رو روی سلفون قرار بدین و کناره های سلفون رو به دیواره های رینگ بچسبونید تا کف رینگ با سلفون پوشیده بشه و بعد رینگ رو روی یک ظرف یا تخته صاف قرار بدین.
اولین لایه رولت رو داخل رینگ قرار بدین و سطح نان رولت رو با سس توت فرنگی مرطوب کنید بعد نصف مواد خامه ای رو روی نان رولت بریزین میتونید این کار رو به کمک قیف یا بدون قیف انجام بدین و بعد به کمک کارک سطح مواد رو صاف کنید تا ارتفاع در هر قسمت یکسان باشه و بعد به کمک تخته یا ظرفی که زیر رینگ قرار دادیم رینگ رو به داخل یخچال منتقل کنید و زمان بدین تا قسمت پنیری خامه ای خودش رو بگیره (ممکنه ده الی بیست دقیقه حدودا طول بکشه).
در این فاصله صد گرم از سس توت فرنگی رو وزن و جدا کنید (مقدار کمی از سس باقی میمونه که از اون برای تر کردن لایه های رولت استفاده میشه) و هفتاد و پنج گرم آب به سس جدا کرده اضافه و مخلوط کنید.
پودر ژلاتین رو با آب مخلوط کنید و روی حرارت غیر مستقیم بخار آب به روش بن ماری آب کنید اجازه بدین کمی از داغی بیفته و بعد به ترکیب سس و آب اضافه و مخلوط کنید.
وقتی لایه خامه و پنیری خودش رو گرفت رینگ رو بیرون بیارین و نصف سس توت فرنگی آماده شده رو روی لایه قبلی بریزین و دوباره داخل یخچال قرار بدین تا خودش رو بگیره.
وقتی لایه توت فرنگی خودش رو گرفت از یخچال بیرون بیارین و دومین لایه رولت رو روی مواد قرار بدین و با سس توت فرنگی باقی مونده (بدون ژلاتین) سطح رولت رو مرطوب کنید و بعد نصف باقی مونده مواد خامه ای روی نان رولت بریزین و کاملا صاف کنید و داخل یخچال بذارین تا خودش رو بگیره و بعد برای لایه آخر نصف باقی مونده سس توت فرنگی رو روی لایه قبلی بریزین و حداقل سه ساعت و حداکثر یک شب داخل یخچال قرار بدین تا لایه ها کاملا خودشون رو بگیرن و طعم مواد به خورد هم بره.
برای جدا کردن رینگ خیلی راحت هر طرف رینگ رو به سمت مخالف بکشید تا از شیرینی جدا بشه و بعد رینگ رو بالا بکشید تا در بیاد.
برای اینکه اطراف شیرینی تمیز دیده بشه و لایه ها مرتب باشن با یک چاقوی تیز به اندازه یک میلی متر از هر طرف شیرینی رو ببرین و جدا کنید.
نکته خیلی مهم در برش دادن شیرینی اینه که بعد از هر برش چاقو رو با یک دستمال خیس کاملا تمیز کنید و بعد برش بعدی رو بزنید.
حالا برای برش دادن شیرینی با یک چاقوی تیز به آرومی شیرینی رو از یک جهت چهار قسمت کنید و بعد هر برش رو از وسط نصف کنید تا هشت برش شیرینی بدست بیاد.
برای اینکه برش های یک اندازه داشته باشید حتما قبل از برش با خط کش اندازه گیری کنید.
اندازه برش شیرینی سلیقه ای هست میتونید برش های کوچک تری بزنید تا اسلایس های مربعی شکل داشته باشین و تعداد شیرینی های بیشتری بدست بیاد. نوش جان