شیرینی اسکوپی! می دونید چرا بهش میگن شیرینی اسکوپی؟ به خاطر این که با قاشق بستنی اسکوپ زده میشه! حالا اگر اسکوپ هم نزدید می تونید از خمیرش بردارید و توی دست گرد کنید! این شیرینی بهش قرابیه بستنی یا شیرینی اسکوپی (dundorma) میگن، خیلی راحته و با مواد ساده و بدون همزن و با شیرینی کم دیگه چی از این ساده تر!
مواد لازم برای تهیه شیرینی اسکوپی
- تخم مرغ ۱ عدد
- کره یا مارگارین ۱۰۰ گرم
- روغن مایع ۵۰ گرم (حدود ۱/۴ لیوان)
- نشاسته ذرت ۳۰ گرم (حدود ۳ قاشق غذاخوری)
- پودر قند ۸۰ گرم (حدود نصف لیوان)
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر ۵ گرم (۱ قاشق مرباخوری)
- آرد سفید ۲۲۰ گرم (حدود ۱.۵ لیوان)
- پودر کاکائو ۱ تا ۱.۵ قاشق غذاخوری
طرز تهیه شیرینی اسکوپی
مواد به دمای محیط برسه.
برای شروع ابتدا کره و پودر قند الک شده رو یک کم با همزن دستی ترکیب کردم. روغن مایع، تخم مرغ و وانیل ریختم و کمی زدم.
نشاسته ذرت، بیکینگ پودر هم ریختم. آرد الک شده رو کم کم ریختم و با انگشت خمیر رو جمع کردم. اگر بخواید دو رنگ کنید، خمیر کمی چسبنده بود به دو قسمت تقسیم کنید. اگر تک رنگ می خواید باشه خمیر چسبنده نشه، حواستون هم باشه آرد زیادی به خمیر ندید که لطافت شیرینی گرفته میشه.
به قسمتی از خمیر پودر کاکائو اضافه کردم و قسمت دیگه چون چسبنده بود کمی آرد ریختم. توی ظرفی خمیرها رو کنار هم قرار دادم و با قاشق بستنی اسکوپ زدم. همون طور که اولش هم گفتم می تونید اسکوپ هم نزنید و با قاشق از مواد بردارید و توی دست گرد کنید، البته در ترکیب دو رنگی حواستون باشه که رنگ ها به خرد هم نرن.
توی سینی با فاصله از هم چیدم و در فری که از یک ربع قبل گرم کردم (فر برقی ۱۶۰ تا ۱۷۰ درجه، فر گازی ۱۷۰ تا ۱۸۰ درجه) طبقه وسط حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه قرار دادم.
بعد از خنک شدن از سینی جدا کردم و برای تزیین رویه شکلات آب شده و پودر پسته ریختم.
برای من ۱۲ عدد شیرینی به وزن ۵۰ گرم شد، بسته به اندازه ای که اسکوپ زده بشه تعداد متغیره، سایز اسکوپ های من کمی بزرگ هست.
جای کره می تونید از ۹۰ گرم روغن جامد (صاف قنادی یا نیمه جامد ) استفاده کنید.
می تونید داخل خمیرش مغزی دل خواه مثل گردو، پسته، بادام، شکلات چیپسی و … هم بریزید.
بدون فر در فر دست ساز و یا تابه دو طرفه روی گاز می تونید درست کنید.
ماندگاری در صورت استفاده از کره حدود ده روز و در صورت استفاده از روغن جامد یک تا دو ماه، در طرف درب بسته محیط خنک (و یا یخچال) می باشد.