شاید باورتون نشه، ولی این شیرینی شکلاتی تابه ای بدون فر یکی از راحت ترین شیرینی های عید هست که هم خیلی خوشمزست هم راحت درست میشه طعمشم که نگم براتون بی نظیره!
راستی این شیرینی بافت کلوچه ای داره و توی دهن آب میشه. امیدوارم که درست کنید و خوشتون بیاد و نظرتون رو هم بهم بگید.
مواد لازم برای پخت شیرینی شکلاتی بدون فر
- کره در دمای محیط ۱۲۵ گرم
- تخم مرغ ۱عدد
- آرد الک شده ۱۷۰گرم
- نشاسته ذرت الک شده ۵۰ گرم
- پودر کاکائو الک شده ۴۰ گرم
- پودر قند الک شده ۱۵۰ گرم
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
- وانیل نصف قاشق چایخوری
دستور پخت شیرینی شکلاتی بدون فر و همزن و بدون شیر
برای شروع ابتدا همه مواد رو با هم مخلوط کنید. فقط از قبل تمام مواد آردی رو با هم الک کنید و به تخم مرغ و کره اضافه کنید با لیسک هم بزنید تا شبیه خرده نان شود.
سپس با نوک انگشت ورز دهید تا یک خمیر نرم و یکدست بدست بیاورید.
حدوه پانزده دقیقه در یخچال استراحت دهید. سپس به اندازه دلخواه بردارید و با دست گرد کنید.
من به دو سایز مختلف این کار رو انجام دادم داخل دیس بچینید و روی آن با چاقو به هر شکل دوست دارید طرح ایجاد کنید و در فر از قبل گرم شده در دمای 130 درجه سانتی گراد 12دقیقه پخت کنید.
اگه بدون فر روی گاز در تابه خواستین پخت انجام بدید، کف تابه کاغذ روغنی بزارید و شیرینی را داخل ماهی تابه بچینید و روی شعله ملایم با شعله پخش کن بذارید و حتما درب ماهی تابه دم کنی بزارید و حدود یک ربع پخت کنید.
نکات مهم پخت شیرینی شکلاتی تابه ای
- حتما بعد از استراحت در یخچال موادتون به دمای محیط برسه که میزان سفت و شل بودن مواد رو متوجه بشید.
- اگه خمیرتون سفت و خشک شد کمی به اون روغن اضافه کنید بیش از حد نباشه که پهن و خشک میشن.
- اگه از تابه استفاده کردید حتما شعله ملایم با شعله پخش کن و دم کنی استفاده کنید.
- اگه داخل تابه پخت کردید تا ده دقیقه اول به هیچ وجه درب اون رو باز کنید.
طرز تهیه شیرینی شکلاتی بدون بیکینگ پودر
مواد لازم
- آرد قنادی ۱۳۰ گرم یا حدود یک پیمانه
- پودر کاکائو ۲۰ گرم یا ۳ قاشق غذاخوری
- نشاسته ذرت ۱۵ گرم یا ۲ قاشق غذاخوری
- پودر قند ۱۰۰ گرم یا ۴ قاشق غذاخوری
- نمک یک پنس
- کره ۱۲۵ گرم
طرز تهیه
ابتدا تمام مواد خشک شامل آرد، پودر قند، نشاسته ذرت، پودر کاکائو و نمک را به همراه کره یخچالی در غذاساز میریزیم. چند پالس میزنیم تا به شکل خمیر جمع شود. سپس در نایلکس فریزر قرار داده و به مدت یک ساعت در یخچال قرار میدهیم. بعد از یک ساعت از یخچال خارج کرده بین دو نایلکس قرار میدهیم و سپس با وردنه به قطر دو میلیمتر پهن میکنیم و کاتر میزنیم.
در سینی فر میچینیم و دوباره برای نیم ساعت در یخچال قرار میدهیم. سپس در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار میدهیم.
در نهایت بعد از اینکه شیرینی ها خنک شدند، با کمی عسل رقیق شده و پودر پسته آنها را تزیین میکنیم.
نکات مهم
- دمای فر و مدت زمان قرارگیری شیرینی در فر با توجه به انواع فر برقی و گازی میتواند متفاوت باشد.
- در فر های برقی دما ۱۵۵ درجه و المنت پایین و فن روشن باشد.
- چنانچه غذا ساز ندارید میتوانید با نوک انگشتان مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیر جمع شود اما از ورز دادن خمیر شیرینی خودداری کنید زیرا به روغن می افتد.
- این شیرینی در ظرف در بسته و در محیط خنک تا دو هفته قابل نگهداری است.
- اصلا از سینی سیاه فر استفاده نکنید زیرا ته شیرینی میسوزد.
- استراحت در یخچال ضروری است.
طرز تهیه شیرینی شکلاتی بدون تخم مرغ
شیرینی ها رو با شکلات صبحانه فندقی جفت کردم و با شکلات تلخ آب شده و یه ذره روغن مایع پوشش دادم و یه نیم گردو روشون گذاشتم.
خمیر رو به قطر 3 میل پهن کردم.
مواد لازم
- آرد سفید 230 گرم
- پودر کاکائوی دارک 20 گرم
- پودر قند یا شکر قهوه ای تیره 125 گرم
- روغن مایع 70 گرم
- شیر 63 گرم
- وانیل کمی
- بکینگ پودر 8 گرم (2 قاشق چای خوری)
- شکلات چیپسی 40 گرم
طرز تهیه
شیر هم دمای محیط و شکر قهوه ای یا پودرقند و وانیل و روغن را در ظرفی ریخته با لیسک یا قاشق مخلوط کنید.
آرد سفید، پودر کاکائو و بکینگ پودر را در ظرف دیگری مخلوط و الک کرده در چند مرحله اضافه کنید تا جایی که خمیر لطیفی بدست آورید.
چیپس شکلات را اضافه و با احتیاط مخلوط کنید. (بهتره چیپس شکلات ها از قبل توی فریزر باشن.)
اگر خمیر چسبناک بود، مواد را در نایلون پهن و نیم ساعت در یخچال استراحت دهید.
سپس به قطر 4 میل بین دو نایلون پهن و کاتر دلخواه بزنید.
کف سینی فر فویل یا کاغذ روغنی انداخته و با برس چرب کنید و کوکی ها را با فاصله بچینید.
در فر گرم شده با دمای 180 درجه حدود 12 دقیقه بپزید. کف فر سینی خالی باشه. بعد از این زمان کوکی هنوز نرمه، نگران نباشید بعد از خنک شدن خودش رو میگیره. بیشتر موندن در فر باعث بافت بیسکویتی میشه.