شیرینی شو ترکیه ای یه مدل نون خامه ای خوشمزه و متفاوته که برای مهمونیها و دورهمیها انتخاب خیلی مناسبیه. امیدوارم درست کنید و خوشتون بیاد.
مواد لازم برای تهیه خمیر (شو):
- ۱۰۰ میلی لیتر شیر
- ۱۰۰ میلی لیتر آب
- ۲ قاشق چایخوری شکر
- یک پنس نمک
- ۱۰۰ گرم کره
- ۱ پیمانه آرد
- ۳-۴ تخم مرغ همدمای اتاق
- وانیل
مواد لازم برای تهیه کرم:
- ۲ و نیم پیمانه شیر
- یک چهارم پیمانه شکر
- ۳ زرده تخم مرغ
- ۴ و نیم قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
- ۱ پیمانه خامه قنادی
- ۱ قاشق غذاخوری عصاره وانیل
مواد لازم برای تهیه رویه ترد:
- ۵۰ گرم کره
- ۵۰ گرم شکر قهوه ای روشن
- ۵۰ گرم آرد
- پودر دارچین یا کاکائو (اختیاری)
دستور پخت شیرینی شو ترکیه ای
برای رویه ترد، کره و شکر قهوه ای را هم بزنید تا خامه ای شود.
بعد آرد را اضافه و مخلوط کنین و خمیر را بین دو لایه کاغذ روغنی، با وردنه، به ضخامت ۲ میلیمتر پهن کنین و یک ساعت بذارین یخچال.
برای خمیر شو، داخل قابلمه ای، آب، شیر، کره، شکر و نمک را مخلوط کنید و وقتی جوشید، آرد را یکباره اضافه کنین و با لیسک یا قاشق چوبی خوب هم بزنین تا خمیر جمع شه بعد حدود ۱-۲ دقیقه روی حرارت ملایم بپزین.
خمیر رو پخش میکنین و بعد از اطراف میارین روی خمیر و اینجوری به اصطلاح خمیر رو داغ میزنین.
بعد از روی حرارت بردارید و داخل کاسه بذارین وبا قاشق چوبی پخش کنین تا سریع به دمای اتاق برسه بعد تخم مرغهارو یکی یکی اضافه کنید و با پره خمیر زن همزن، هم بزنین. هرسری خوب هم بزنین.
تخم آخر رو کم کم اضافه کنید تا خمیر شل نشه.
وانیل هم اضافه و مخلوط کنین.
روی سینی فر که کاغذ روغنی گذاشتین، به اندازه حدود ۳ سانتیمتر، حتما با فاصله، بزنین. بعد از پخت پف میکنن.
خمیر ترد رو از یخچال دربیارین و با کاتر سه سانتیمتری ببرین و روی اونها بزارین و داخل فر از قبل گرم شده ۱۸۰ درجه حدود ۲۵-۳۰ دقیقه بپزید تا سرخ شن.
بعد از پخت کامل، فر رو خاموش کنین و لای در فر، یک قاشق چوبی بذارین و ۱۵-۲۰ دقیقه بذارین نون خامه ایها کاملا خشک شن و پفشون نخوابه. بعد از فر دربیارین تا کاملا خنک شن.
برای کرم، زردها، نشاسته ذرت و شکر رو هم بزنین و شیر داغ رو آرام آرام اضافه و مخلوط کنین و روی حرارت متوسط بگذارید و مدام هم بزنین تا غلیظ شه بعد از روی حرارت بردارید و وانیل رو اضافه و مخلوط کنین و روش سلفون بزارین و ۳-۴ ساعت بزارین یخچال.
بعد دربیارین و خامه قنادی فرم گرفته رو کم کم بهش اضافه کنین و هم بزنین.
دو روش داره برا پرکردن نونها.
یا ببرین و وسطش نوتلا و کرم بدین یا اینکه زیرشو با چاقو ببرید و نوتلا و کرم پر کنین.
میتونین بجای کرم، از خامه قنادی فرم گرفته ساده، شکلاتی یا نسکافه ای هم استفاده کنید.