شیرینی گل مینا با روعن جامد بدون فر یکی دیگه ازشیرینی های خوشمزه و مجلسی برای عید هست. شیرینی گل مینا یک شیرینی ای هست که جلوه خاصی به میز شما میده. این شیرینی رو میشه یک شیرینی مدرن نام برد. بافت این شیرینی بسیار ترد هست و فوق العاده خوشمزه.
مواد لازم برای تهیه شیرینی گل مینا بدون پودر کاسترد با پیمانه لیوان
- آرد ۱۳۰ گرم (تقریبا ۱ لیوان فرانسوی دسته دار)
- پودر قند ۸۰ گرم (تقریبا نصف لیوان فرانسوی دسته دار)
- پودرکاسترد ۲۵ گرم (به دلخواه، من نداشتم نریختم)
- کره ۱۰۰ گرم ( یا روغن صاف قنادی ۱۰۰ گرم )
- زرده تخم مرغ یک عدد
- وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری (یا هل 1 قاشق چایخوری)
- رنگ خوراکی (به دلخواه)
دستور پخت شیرینی گل مینا بدون پودر کاسترد با پیمانه لیوان فرانسوی
ابتدا کره یا روغن به دمای محیط رسیده و پودر قند رو هممیزنیم تا کرم رنگ بشه. حدود ۵ دقیقه با دور تند همزن مخلوط کنید.
بعد هم زرده تخم مرغ به همراه هل یا وانیل رو میزنیم تا کاملا سفید بشه. ۲ دقیقه دیگه مخلوط کنید تا سبک و حجیم بشه.
سپس آرد رو طی دو مرحله به مواد اضافه میکنیم اول با قاشق بعد هم با نوک انگشتان ورز میدیم.
اگه پودر کاسترد داشتید به دلخواه پودر کاسترد را اضافه کرده و مخلوط کنید و آرد را کم کم اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا یک خمیر نرم و لطیف داشته باشید.
این خمیر کمی چسبنده است آرد اضافه نکنید.
خمیر شیرینی رو ۴ قسمت کنید و رنگ و پودر کاکائو بزنید. ساده، سبز، قرمز و کاکائویی. البته من چون سبز نداشتم یه رنگ دیگه زدم.
برای رنگ های سبز و قرمز دو قطره رنگ خوراکی استفاده کنید. برای خمیر قهوه ای یک قاشق چایخوری پودر کاکائو اضافه کنید.
روی ظرف ها رو سلفون بکشید و یک ساعت داخل یخچال استراحت بدید. بعد هر بار یک رنگ را از یخچال خارج کنید قالب بزنید و بعد رنگ دیگه. (چون خمیر زود شل میشه)
خمیر را بین دو کیسه فریزر باز کنید و با کاتر فشاری گل مینا قالب بزنید.
وقتی شیرینی ها آماده شد نیم ساعت دیگه داخل یخچال بگذارید و بعد در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه به مدت حدود 15 تا 20 دقیقه قرار دهید وقتی شیرینی کاملاً خنک شد از سینی جدا کنید.
برای پخت بدون فر، داخل قابلمه که خیلی کم چرب شده بچینید و شعله پخش کن بزارید به همراه دمکنی حدودا ۱۵ دقیقه برای پخت کافیه زیرش نباید زیاد تغیر رنگ بده.
داخل فر هم ۱۷۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه.
نکات مهم پخت شیرینی گل مینا
- نکته اصلا خمیر رو ورز ندید به روغن میفته فقط با نوک انگشتان ورز بدید.
- میتونید رنگ هم نزنید زعفرانی کنید.
- کاتر را هر بار در آرد بزنید که خمیر از کاتر راحت داخل سینی جدا بشه.
- از دو قالب بزرگ و کوچک تر استفاده کنید.