شیرینی غربال خرمایی یه شیرینی ترکیه ای خوشمزهست که مخصوصاً کنار چای سرو میشود. مواد داخل این شیرینی غربال با گردو و خرمای نرم پر میشود که با قرابیه سیب ترکی تشابه داره.
مواد لازم برای تهیه شیرینی غربال خرمایی ترکیه ای
- کره نرم شده در دمای اتاق 200 گرم
- روغنمایع 1 استکان (125 میلی، یا نصف لیوان دسته دار)
- ماست چکیده 1 قاشقغذاخوری (ماست آبکی نباشد)
- شکر نصف استکان (یک چهارم لیوان دسته دار)
- تخممرغ 1 عدد
- بکینگپودر 5 گرم یا 1 قاشق چای خوری
- آرد 4 و نیم لیوان
مواد برای داخل شیرینی غربال
- خرما 25 عدد
- گردو 1 استکان
- دارچین 1 قاشقمرباخوری
مواد برای روی شیرینی غربال
- پودر قند
استکان استفاده شده 125 میلی معادل نصف لیوان دسته دار یا پیمانه قنادی است.
با این مقدار مواد اولیه حدود دو سینی شیرینی غربال درست میشود.
دستور پخت شیرینی غربال خرمایی ترکیه ای
برای شروع ابتدا کره، روغن مایع، ماست، تخم مرغ، شکر و بکینگ پودر را داخل ظرفی ریخته با دست مخلوط کنید.
سپس آرد را کم کم اضافه کرده ورز بدید. آرد را به اندازه ای بریزید که خمیر نرمی شود و به دست نچسبد.(خمیر را زیاد ورز ندهید در حد مخلوط شدن آرد و یکدست شدن خمیر کافی است.)
برای آماده کردن مواد داخل، هسته خرماها را جدا کنید. خرما، گردو و دارچین را داخل غذاساز ریخته مخلوط کنید.
مواد خرمایی را با دست به شکل رول هایی به قطر خودکار و به طول 2 تا 3 سانتیمتر درست کنید.
خمیر را وسط دو عدد کاغذ روغنی گذاشته به ضخامت 1 سانتیمتر باز کنید. سپس با دهانه استکان خمیر را به شکل دایره برش دهید.
لبهی خمیرهای گرد شده یک عدد از رول مواد خرمایی گذاشته و بپیچید و با چنگال روی آن خط بیندازید.
تمام شیرینی غربال را به این شکل آماده کنید و با فاصله داخل سینی که کف آن کاغذ روغنی پهن کردید بچینید.
داخل فر 180 درجه از قبل گرم شده در حالت حرارت بالا/پایین تا وقتی سرخ شوند بپزید.
اگر فر شما حرارت بالا و پایین همزمان روشن نمیشود فقط حرارت پایین فر را روشن کنید و با کنترل بپزید، زمان پخت حدود 20 دقیقه بستگی به حرارت فر شما دارد دقت کنید قرابیه داخل فر نرم است بعد از خنک شدن سفت میشود اگر زمان پخت را زیاد کنید خشک و سفت میشود.
بعد از اینکه شیرینی غربالها را از فر بیرون آوردید صبر کنید خنک شوند سپس به پودرقند آغشته کرده و سرو کنید. نوش جان