یه شیرینی سنتی عالی به اسم شیرینی چرخی. این شیرینی سنتی، خوش عطر و عالیه. بجای روغن صاف، 75 گرم کره دوغ گرفته زدم.
خمیر رو بعد از استراحت بین دو نایلون پهن به قطر 3 میل پهن و کاتر زدم.اگر خمیر برای کاتر زدن چسبناک بود یه ذره آرد اضافه کنید و روی نایلون رو هم آرد پاشی کنید.
جای پودر هل، وانیل ریختم. با این مواد 38 شیرینی داشتم. این شیرینی نه خیلی نرم هستش و نه بیسکویتی.
مواد لازم برای تهیه شیرینی چرخی با چرخ گوشت
- آرد برنج 100 گرم
- آرد سفید 100 گرم
- روغن کاملا جامد صاف شده 75 گرم (یا روغن صاف قنادی)
- ماست 30 گرم
- پودرقند 70 گرم
- بکینگ پودر یک پنجم قاشق چای خوری
- زرده تخم مرغ 1 عدد (20 گرم)
- پودر هل نصف قاشق چای خوری
- گلاب 12 گرم
دستور پخت شیرینی چرخی با چرخ گوشت
روغن صاف شده و پودرقند رو با همزن برقی خوب بزنید تا پوک بشه.
ماست و بکینگ پودر رو مخلوط کرده و یک دقیقه استراحت میدیم.
زرده و پودرهل و گلاب رو به ترکیب روغن افزوده، با همزن برقی خوب میزنیم.
بعد ماست رو ریخته فقط درحد مخلوط شدن هم میزنیم تا ماست آب نندازه.
آردبرنج و آرد سفید رو یکجا ریخته و با نوک انگشتان مخلوط میکنیم. ورز نمیدیم تا به روغن نیفته.
خمیر رو توی نایلون گذاشته در دمای محیط جای خنک حدود ۴ تا ۵ ساعت استراحت داده بعد درچرخ گوشت با سریِ مخصوص ریخته و توی سینی که با خیلی کم روغن جامد چرب شده گذاشته و پودر پسته یا تخمخرفه میپاشیم.
اگر سری مخصوص رو ندارین میتونین شیرینی رو قالب بزنین.
میتونین شیرینی رو زعفرانی یا کاکائویی درست کنین. در صورت زعفرانی کردن هل و گلاب رو کلا حذف کنین.
سپس شیرینی رو در فر 175 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه میپزیم.
مرتب شیرینی رو چک کنین نباید زیاد تغییر رنگ بده همینکه زیر شیرینی کمی رنگ گرفت کافیست.
اگر شیرینی رو قالب زدین بعد 15 دقیقه یه دونه در بیارید نصف کنید پخته بود سینی رو از فر خارج کنید.
صاف کردن روغن جامد:
روغن جامد رو بزارین رو حرارت بسیار کم تا کامل آب بشه، بعد بذارید توی یخچال خودشو بگیره و سفت بشه. روغن صاف برای استفاده آماده است.