شیرینی الغریبه یه شیرینی عربیه و یکی دیگه از شیرینی های خیلی خوشمزه و راحت که برای پذیرایی هم مناسبه همین شیرینی عربی هست که به شیرینی الغریبه معروفه. بدون وسیله و امکانات خاصی حتی توی قابلمه و روی گاز هم میتونی درستش کنید!

مواد لازم برای تهیه شیرینی الغریبه

  • روغن جامد صاف شده ۱۰۰گرم (۱/۲ پیمانه)
  • پودر قند ۷۰ گرم (۱/۲ پیمانه سرخالی)
  • روغن مایع ۱ قاشق سوپ خوری یا سفیده تخم مرغ نصف یک عدد
  • پودر هل ۱ قاشق مربا خوری
  • آرد نخوچی ۳۰ گرم (۳ قاشق غذاخوری)
  • آرد سفید ۱۷۰ گرم (۱پیمانه و ۲ قاشق غذاخوری)

دستور پخت شیرینی الغریبه

طرز تهیه شیرینی الغریبه

برای شروع ابتدا روغن جامد و با پودر قند و پودر هل اینقدر بزنید تا حجیم و سبک شود. سپس روغن مایع یا سفیده تخم مرغ و بهش اضافه کنید و کمی مخلوط کنید‌.

همه آرد نخوچی اضافه کنید و آرد سفید و کم کم و با احتیاط روش الک کنید تا خمیر لطیفی شکل بگیره ممکنه ارد بیشتری مصرف بشه.

خمیر و داخل یخچال ۱تا ۱/۵ساعت استراحت دهید. بعد بین دو نایلون فریزر باز کنید و کمی مغزیجات خرد شده روش بپاشید و با کاتر دلخواه کاتر بزنید.

اگر کاتر نداشتید داخل دست گلوله کنید و کمی مغزیجات روش بپاشید و داخل سینی فر قرار بدید.

حدود ۱۵ دقیقه با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد زیر شیرینی کمی زیرش رنگ بگیره کافیه. زیاد داخل فر بمونه خشک میشه.

میتونید شیرینی و داخل قابلمه روی کاغذ روغنی بزارید و با شعله پخش کن و دمکنی روی حرارت ملایم گاز قرار بدید یا اینکه داخل قابلمه یه رینگ فلزی یا سه پایه بزارید و ظرف شیرینی و روش قرار بدید که به این روش فر دست ساز میگن.

بعد که از فر درآوردید شیرینی کاملا نرم و پودری اصلا بهش دست نزنید تا کاملا خنک بشه و کمی منسجم بشه بعد جابه جا کنید.

نکات مهم تهیه شیرینی الغریبه

  • برای شیرینی ها ترجیحا مواد و با ترازو اندازه کنید چون میزان مواد بسیار مهمه
  • درصورت استفاده از روغن مایع بافت شیرینی نرم و پودری و اگر سفیده استفاده کنید خشک و ترد میشه.
  • خمیر و ورز ندید به روغن میوفته و بعد شیرینی خشک میشه همین که جمع شد کافیه.
  • آرد و با احتیاط اضافه کنید زیاد آرد نزنید.
  • در این شیرینی حتما از روغن صاف باید استفاده کنید وگرنه ممکنه شیرینی وا بره.
  • برای صاف کردن روغن ابتدا روغن جامد و روی حرارت آب کنید کاملا آب بشه و همه زرات روغن حل بشه بعد داخل ظرف بریزید و حدود ۱۲ تا ۲۴ ساعت داخل یخچال بزارید تا ببنده و سفت بشه و بعد استفاده کنید با این کار حباب های هوا داخل روغن گرفته میشه.