شیرینی الغریبه یه شیرینی عربیه و یکی دیگه از شیرینی های خیلی خوشمزه و راحت که برای پذیرایی هم مناسبه همین شیرینی عربی هست که به شیرینی الغریبه معروفه. بدون وسیله و امکانات خاصی حتی توی قابلمه و روی گاز هم میتونی درستش کنید!
مواد لازم برای تهیه شیرینی الغریبه
- روغن جامد صاف شده ۱۰۰گرم (۱/۲ پیمانه)
- پودر قند ۷۰ گرم (۱/۲ پیمانه سرخالی)
- روغن مایع ۱ قاشق سوپ خوری یا سفیده تخم مرغ نصف یک عدد
- پودر هل ۱ قاشق مربا خوری
- آرد نخوچی ۳۰ گرم (۳ قاشق غذاخوری)
- آرد سفید ۱۷۰ گرم (۱پیمانه و ۲ قاشق غذاخوری)
دستور پخت شیرینی الغریبه
برای شروع ابتدا روغن جامد و با پودر قند و پودر هل اینقدر بزنید تا حجیم و سبک شود. سپس روغن مایع یا سفیده تخم مرغ و بهش اضافه کنید و کمی مخلوط کنید.
همه آرد نخوچی اضافه کنید و آرد سفید و کم کم و با احتیاط روش الک کنید تا خمیر لطیفی شکل بگیره ممکنه ارد بیشتری مصرف بشه.
خمیر و داخل یخچال ۱تا ۱/۵ساعت استراحت دهید. بعد بین دو نایلون فریزر باز کنید و کمی مغزیجات خرد شده روش بپاشید و با کاتر دلخواه کاتر بزنید.
اگر کاتر نداشتید داخل دست گلوله کنید و کمی مغزیجات روش بپاشید و داخل سینی فر قرار بدید.
حدود ۱۵ دقیقه با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد زیر شیرینی کمی زیرش رنگ بگیره کافیه. زیاد داخل فر بمونه خشک میشه.
میتونید شیرینی و داخل قابلمه روی کاغذ روغنی بزارید و با شعله پخش کن و دمکنی روی حرارت ملایم گاز قرار بدید یا اینکه داخل قابلمه یه رینگ فلزی یا سه پایه بزارید و ظرف شیرینی و روش قرار بدید که به این روش فر دست ساز میگن.
بعد که از فر درآوردید شیرینی کاملا نرم و پودری اصلا بهش دست نزنید تا کاملا خنک بشه و کمی منسجم بشه بعد جابه جا کنید.
نکات مهم تهیه شیرینی الغریبه
- برای شیرینی ها ترجیحا مواد و با ترازو اندازه کنید چون میزان مواد بسیار مهمه
- درصورت استفاده از روغن مایع بافت شیرینی نرم و پودری و اگر سفیده استفاده کنید خشک و ترد میشه.
- خمیر و ورز ندید به روغن میوفته و بعد شیرینی خشک میشه همین که جمع شد کافیه.
- آرد و با احتیاط اضافه کنید زیاد آرد نزنید.
- در این شیرینی حتما از روغن صاف باید استفاده کنید وگرنه ممکنه شیرینی وا بره.
- برای صاف کردن روغن ابتدا روغن جامد و روی حرارت آب کنید کاملا آب بشه و همه زرات روغن حل بشه بعد داخل ظرف بریزید و حدود ۱۲ تا ۲۴ ساعت داخل یخچال بزارید تا ببنده و سفت بشه و بعد استفاده کنید با این کار حباب های هوا داخل روغن گرفته میشه.