درباره شپردز پای: شپردز پای (Shepherd’s pie) یا شفردز پای یا پای چوپان یه غذای خوشمزه و پرطرفدار و اصیل انگلیسی است. شپرد به معنای چوپان است و چون توی این غذا از گوشت گوسفند استفاده میشه بهش پای چوپان میگن.

این غذای اصیل ظاهر زیبا و اشتهابرانگیزی داره و بخاطر غنای پروتین و سبزیجات و نشاسته ای که داره بعنوان یه غذای مقوی و سالم در تمام نقاط کشور انگلیس مورد توجه بوده و طرفداران زیادی داره.

شما هم میتونید این غذای مقوی رو خیلی راحت توی برنامه غذاییتون قرار بدید. از خوبیهای این غذا اینه که میتونی از شب قبل آماده کنی و فرداش فقط نیم ساعتی توی فر بذاریش و نوش جون کنی و برای روزایی که مهمون داری واقعا خیلی خوبه.

این غذا نیاز به فر داره و به اینصورته که ظرف مناسب فر که قراره بعدا توی همون ظرف سرو بشه رو برمیداری و لایه زیری رو مواد گوشتی و لایه رویی رو مواد سیب زمینی پر میکنی و داخل فر میذاری. بعضیا لایه وسط رو هم کمی پنیرپیتزا میریزن که البته این اصیل نیس. بچه ها عاشقش هستن و اون رو با انواع سبزیجات میتونید بخورید.


مواد لازم برای تهیه شپردز پای سیب زمینی برای چهار نفر:

  • روغن: به میزان لازم
  • پیاز: یک عدد بزرگ
  • سیر: دو حبه متوسط
  • زردچوبه: به میزان لازم (یک قاشق چایخوری)
  • فلفل سیاه: به میزان لازم (یک قاشق چایخوری)
  • هویج: دو عدد متوسط
  • گوشت چرخکرده گوسفندی: چهارصد گرم
  • نمک: به میزان لازم (یک قاشق چایخوری)
  • پودر آویشن: به میزان لازم (یک دوم قاشق چایخوری) (به دلخواه)
  • پودر پاپریکا: به میزان لازم (یک دوم قاشق چایخوری) (به دلخواه)
  • نخود سبز: سه قاشق غذاخوری (به دلخواه)
  • ذرت: سه قاشق غذاخوری (به دلخواه)
  • آرد سفید: دو قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذاخوری
  • آب ولرم: یک دوم لیوان
  • اختیاری- پنیر پیتزا: به میزان علاقه (صد گرم)
  • سیب زمینی: چهار عدد متوسط
  • کره: صد گرم
  • خامه: چهار قاشق غذاخوری معادل صد گرم
  • جعفری خرد شده: به میزان علاقه جهت تزیین (به دلخواه)

دستور پخت شپردز پای سیب زمینی انگلیسی یا پای چوپان

طرز تهیه شپردز پای سیب زمینی انگلیسی یا پای چوپان

۱. برای درست کردن لایه زیری (لایه گوشت)، یک ماهیتابه سایز متوسط رو به بزرگ رو روی شعله متوسط و حرارت کم گاز میگذاریم.

۲. به میزان لازم روغن داخلش میریزیم.

۳. یک عدد پیاز بزرگ که پوست کندیم و شستیم رو ریز خرد کرده و اضافه میکنیم. دو سه دقیقه تفت میدیم تا پیاز سبک بشه و کمی از حالت خامی در بیاد ولی لازم نیس تغییر رنگ بده.

۴. دو حبه سیر متوسط که پوست کندیم و شستیم رو ریز خرد کرده و اضافه میکنیم. یک دقیقه تفت میدیم.

۵. به میزان لازم زردچوبه اضافه میکنیم.

۶. به میزان لازم فلفل سیاه اضافه کرده و هم میزنیم.

۷. دو عدد هویج متوسط که پوست کندیم و شستیم رو نگینی ریز کرده و اضافه میکنیم. چهار پنج دقیقه تفت میدهیم تا هویج کمی نرم شود.

۸. چهارصد گرم گوشت چرخ کرده گوسفندی اضافه میکنیم. دو سه دقیقه تفت میدهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد.

۹. به میزان لازم نمک اضافه میکنیم.

۱۰. بصورت اختیاری و به میزان لازم پودر آویشن اضافه میکنیم.

۱۱. بصورت اختیاری و به میزان لازم پودر پاپریکا اضافه کرده و هم میزنیم.

۱۲. بصورت اختیاری سه قاشق غذاخوری نخود سبز اضافه میکنیم.

۱۳. بصورت اختیاری سه قاشق غذاخوری ذرت اضافه کرده و هم میزنیم.

۱۴. دو قاشق غذاخوری آرد سفید اضافه میکنیم. هم میزنیم تا قوام بگیره.

۱۵. دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی اضافه میکنیم.

۱۶. یک دوم لیوان آب ولرم افزوده و دو دقیقه هم میزنیم تا مواد ترکیب شوند.

۱۷. برای درست کردن لایه رویی (لایه سیب زمینی)، یک ماهیتابه سایز متوسط رو به بزرگ روی شعله متوسط و حرارت کم گاز میگذاریم.

۱۸. چهار عدد سیب زمینی متوسط که پوست کندیم و شستیم رو با مقداری آب میذاریم بپزه، رنده کرده و داخلش میریزیم.

۱۹. به میزان لازم زردچوبه اضافه میکنیم.

۲۰. به میزان لازم نمک اضافه میکنیم.

۲۱. صد گرم کره اضافه کرده و هم میزنیم.

۲۲. چهار قاشق غذاخوری معادل صد گرم خامه اضافه کرده و هم میزنیم.

۲۳. برای درست کردن شپردز پای یه ظرف مناسب فر برمیداریم.

۲۴. لایه زیری رو کاملا با مواد گوشتی پر میکنیم.

۲۵. لایه میانی رو بصورت اختیاری به میزان علاقه پنیر پیتزا میریزیم.

۲۶. لایه رویی رو با مواد سیب زمینی کاملا پر میکنیم.

۲۷. ظرف رو طبقه وسط فر با دمای صد و هشتاد به مدت سی دقیقه میذاریم. پنج دقیقه هم گریل رو میزنیم.