من همیشه شربت و مربا البالو رو با هم درست میکنم.
مواد لازم برای تهیه مربا و شربت البالو با هم
- آلبالوی مرغوب ۱ کیلو
- شکر ۱ کیلو
طرز تهیه مربا و شربت البالو با هم
ابتدا آلبالو هارو بعد شستن و دم گیری هسته شو خارج کردم.
احتیاط کنید موقع در آوردن هسته آلبالوها له نشن. لابه لای هر ردیف از آلبالوها شکر پاشیدم و شب تا صبح گذاشتم داخل یخچال تا آب بیندازه.
توجه داشته باشید که مربای آلبالو به هیچ آب اضافه ای نیاز نداره.
صبح ظرف محتوی آلبالو و شکر رو روی حرارت بالا قرار دادم همین که به نقطه جوش رسید حرارت رو متوسط کردم.
حالا کف روی مربا رو برداشتم همه کف هارو با یه قاشق تمیز بردارید تا در نهایت یه مربای خوشرنگ داشته باشید.
تایم گرفتم بعد اولین جوش ۲۰ تا ۲۵ دقیقه جوشیدن مربا کفایت میکنه. مقداری شیره مربا رو بریزید داخل کاسه بزارید خنک بشه بعد با یه قاشق غلظت مربا رو چک کنید اگه به غلظت دلخواه رسید بردارید
اگه که نه بزارید چند دقیقه بمونه.
برای شربت آلبالو بعد جوشیدن اون تایم ۲۰ تا ۲۵ دقیقه ای که گفتم میتونید آلبالو ها رو از داخل قابلمه بیارید بیرون مقدار شهد مورد نیازشو بردارید بقیه شهد داخل قابلمه باشه ۲ پیمانه شکر دوباره به شهد اضافه کنید و اجازه بدین این شهد به غلظت دلخواه برسه.
بعد که آماده شد پس از سرد شدن داخل شیشه بریزید.
نکات مهم تهیه مربا و شربت البالو با هم
هر چی مربا بیشتر رو حرارت بمونه رنگش تیره تر میشه که پسند من نیست. من دوست دارم رنگ مربای آلبالو قرمز روشن باشه.
حتما حتما از آلبالوی مناسب برای مربا استفاده کنید نه آلبالوی پیوندی.
آلبالوهای پیوندی درشت و گوشتی و بدون اب هستند و کمی شیرین تر از آلبالوهای معمولی که ترش و کوچولو هستن.
تازه آلبالوهای پیوندی اصلا این رنگ قرمز را ندارن اگه یه دونه رو باز کنید متوجه میشید . فقط هیکل دارن.
تو شربت آلبالوتون رو پر از یخ کنید و با یه شاخه رزماری غوغا میشه.
طرز تهیه شربت البالو با هسته
شربت آلبالو با هسته دو کیلو شکر رو با سه لیوان آب بزارید روی حرارت تا ۵ دقيقه بجوشه.
حالا یک کیلو البالو دم گرفته و شسته شده رو بریزید داخل یه پارچه توری سرشو ببنديد و بزارید داخل شهد.
تو این مرحله نیازی نیست که هسته رو جدا کنید. بعد اینکه کمی جوشید کف ها رو حتما بگیرید و وانيل بريزيد خيلي کم به غلظت و رنگ دلخواه که رسيد حرارت رو خاموش کنید کیسه آلبالو رو بكشيد بيرون و بزارید شهد بمونه وقتی خنک شد بریزید داخل شیشه و بره تو یخچال.
با این روش دیگه مربا نمیشه و آلبالوها هم چیزی ازش نمیمونه و باید ریخته بشه بیرون ولی در عوض با این روش شربتتون خیلی خوشرنگ میشه.
نوش جان