شامی پوک گیلانی یکی از خوشمزهترین غذاهای گیلانه که تو همه شهرها طرفدار زیاد داره. گیلانی ها این شامی خوشمزه رو با نان لواش یا بربری و پنیر سیامزگی که نوعی پنیر محلیه یا با پنیر لیقوان و سبزی خوردن سرو میکنند.
مواد لازم برای تهیه شامی پوک گیلانی با گوشت گوسفندی
- گوشت گوسفند بدون چربي نيم كيلو
- لپه 250 گرم
- نخود 250 كيلو
- تخم مرغ 2 عدد
- سیر 2 حبه
- پياز متوسط 2 عدد
- آردنخودچی یا آرد نون 2 قاشق غذاخوری
- نمك به ميزان لازم
- فلفل به ميزان لازم
- زردچوبه به ميزان لازم
طرز تهیه شامی با گوشت گوسفندی به روش سنتی و اصیل
از روز قبل نخود رو خيس كرده و چند بار آبش رو عوض كنيد تا نفخش از بين بره.
سپس نخودها رو با نصف پياز بذاريد تا بپزه. وقتي نخودها نرم شد نمك اضافه كنيد.
گوشت گوسفندی رو هم شسته و تکه تکه خرد كنيد و در یک قابلمه متوسط بریزید و با نصف ديگه پیاز، نمك، فلفل و كمي آب بذاريد تا با حرارت كم بپزو و آبش تموم بشه.
لپه ها رو نيز پاك كرده و نيم ساعت خيس كنيد. سپس آبش رو عوض كرده و بذاريد تا با نصف پياز و نمك با حرارت متوسط بپزه.
فقط توجه داشته باشید آب لپه نباید خیلی زیادباشه. ضمنا حرارت دادن رو تازمانی ادامه بدید که علاوه بر پختن لپه، آب لپه نیز جذب لپه بشه.
بعد از آنکه همه مواد پختند و سرد شدند؛ نخود و لپه رو چرخ كنيد. اگه دوست داريد شامي شما مثل حليم كش دار بشه نبايد گوشت رو چرخ كنيد.
بهتره گوشت ها رو ريش ريش کنید و به مخلوط لپه و نخود اضافه كنيد. در غير اين صورت گوشت رو هم چرخ كنيد. ولي توصيه من ريش ريش كردن گوشت است.
همه مواد به علاوه پیاز و سیر رنده شده رو مخلوط كنيد و نصف پياز رنده شده، اندكي نمك، فلفل و زردچوبه رو نيز به آن اضافه كنيد.
حالا در یک تابه گود مقدار زیادی روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ بشه.
در این فاصله، مقداری به اندازه کمی بزرگتر از یک تخممرغ از مخلوط گوشتی رو بردارید و بعد از گلوله کردن، با فشارروی یک دست بهصورت گرد پهن کنید، سپس با انگشت دست مقابل، سوراخی درست در وسط این دایره گوشتی ایجاد کنید.
شامی رو با احتیاط داخل روغن داغ شده بذارید وبقیه مواد رو هم بههمین صورت آماده کنید.
وقتی یک طرف شامیها سرخ شدند اونها رو برگردونید و طرف دیگه رو هم سرخ کنید.
بعد از آنکه همه شامیها سرخ شدند، اونها رو در سبدی فلزی بگذارید تا روغن اضافی اونها خارج بشه. نوش جان.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه شامی پوک گیلانی با گوشت گوسفندی
- توجه كنيد چون براي پخت تك تك مواد از نمك استفاده كرده ايد، نمك زيادي نبايد به مخلوط اضافه كنيد.
- مواد رو با هم مخلوط كرده و كاملا ورز دهيد.
- اگر خمير شل شد ميتونيد مقداري آرد نخودچي به آن اضافه كنيد.
- اگر خمير خشك شد تخم مرغ به مواد اضافه كنيد.
- اين شامي به واسطه وجود لپه و نخود پوك ميشود و احتياجي به جوش شيرين نداره.
- اگر گوشت شامي زياد باشد، شامي مزه گوشت کوبيده ميگيرد و خيلي پوک نمي شود.