سمبوسه سیب زمینی بدون گوشت با خمیر یک شام یا عصرانه بسیار خوشمزه است و خمیر این سمبوسه با وجود ۳۵٪ آرد کامل بسیار بسیار نرم و لطیف و سالم است.
مواد لازم برای تهیه سمبوسه سیب زمینی با خمیر خانگی
برای خمیر
- آرد نان 300 گرم
- آرد کامل 105 گرم
- نشاسته ذرت 15گرم
- کنجد سفید 2 قاشق غذاخوری
- مخمر خشک 6 گرم
- شکر 1 قاشق چایخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- روغن زیتون 30 گرم
- عسل یک قاشق غذاخوری
- کره خنک تکه شده 10 تا 15 گرم
- آب ولرم رو به گرم 220 تا 240 گرم (من کامل ریختم)
مواد میانی
- سیب زمینی 2 عدد
- پیاز 1 عدد
- پنیر پیتزا به مقدار لازم
مواد سس
- سس مایونز دو قاشق غذاخوری
- ماست سفت و پر چرب دو قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار لازم
- فلفل سیاه به مقدار لازم
- فلفل قرمز به مقدار لازم
- خیارشور دو عدد به مقدار لازم
- کمی نعنا به مقدار لازم
- کمی آب لیموترش
- روغن زیتون یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی با خمیر نانوایی خانگی
دو عدد سیب زمینی را پوست کرده درشت خرد کنید داخل آب بپزید تا نرم شود (کمی نمک هم بزنید).
یک عدد پیاز را خرد کرده پیاز داغ درست کنید.
سیب زمینی را با 30 گرم کره نمک فلفل سیاه و فلفل قرمز با گوشت کوب له کنید.
سیب زمینی را داخل پیاز داغ ریخته کمی تفت دهید.بعد اجازه دهید خنک شود
برای تهیه خمیر ابتدا در کاسه آرد ها، کنجد، مخمر و شکر را مخلوط کرده، نمک، روغن زیتون و عسل را اضافه کنید و آب گرم را به تدریج اضافه کرده و خمیر را ورز دهید.
اگر خمیر چسبناک بود فقط یک قاشق غذاخوری آرد کامل کم کم اضافه کنید و ورز دهید.
بعد از یک ربع کره خنک را اضافه کنید و پنج دقیقه ورز دهید تا خمیر صاف و کشسانی به دست آید.
سپس خمیر را چانه کنید، داخل کاسه چرب گذاشته روی آن سلفون کشیده تا پف کند و دو برابر شود. (من نیم ساعت تو محیط و نیم ساعت تو یخچال استراحت دادم.)
پف خمیر را گرفته وزن کنید و آن را به 7 قسمت مساوی تقسیم کنید. هر تکه را چانه کنید با کمی روغن زیتون چرب کنید و با یک پارچه نازک بپوشانید و بگذارید 15 دقیقه استراحت کند.
سپس هر چانه به صورت دایره باز کنید، دو تا سه قاشق غذاخوری از سیب زمینی و دو سه قاشق غذاخوری پنیر پیتزا روی ان قرار دهید.
خمیر را از یک سمت بلند کرده روی مواد قرار دهید تا به شکل نیم دایره در بیاید و با نوک انگشتان خوب ببندید و با چنگال لبه ها را فیکس کنید.
خمیرها را روی سینی فر که کاغذ تفلون گذاشته قرار دهید.
قبل پخت روی آنها را با مخلوط تخم مرغ زده شده با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون رومال کنید و کنجد بپاشید. با استفاده از تیغ روی خمیر را شیار مورب بزنید.
اگر نیاز بود قبل پخت چنگال را اردی کنید لبه های خمیر را آرام فیکس کنید.
وقتی سومین چانه را شکل دادید فر را با دمای دویست درجه گرم کنید. از این زمان یک ربع تا بیست دقیقه فر را گرم کنید نان را به مدت پانزده تا هجده دقیقه بپزید.
با دمای صد و نود درجه پختم بعد از ده دقیقه جای نان ها را عوض کردم تا تمام نان ها یکدست بپزد. بعد پخت روی آن را گریل کردم. نیازی نیست خمیر خیلی پف کند.
پس استراحت آخر در حد گرم شدن فر کافیه.
برای تهیه سس دو قاشق غداخوری سس مایونز رو با دو قاشق غداخوری ماست و نمک و فلفل سیاه و قرمز و دو عدد خیارشور (یکی را رنده کنید یکی را ریزخرد کنید) و کمی نعنا و کمی آب لیموترش و یک قاشق مرباخوری روغن زیتون همه را با هم مخلوط کنید.
نوش جان