برای غلظت بخشیدن به نوشیدنی و رژیمی کردنش می تونید از اضافه کردن ثعلب استفاده کنید. اما آیا ثعلب چاق کننده است !؟؟
اما سوال باعث شد دایرهالمعارف های آنلاین و چاپی خوراک، مقالات انگلیسی تحقیقات دانشجویان صنایع غذایی و کتابخونه رو بهم بریزم که ببینم واقعا همینطوره!؟
خوب تصویری که میبینین گیاه ثعلب هست، ثعلب از ساییده شدن غدههای این گیاه بدست میاد که به گونه سنبلیان و ارکیده وحشی تعلق داره!
بگذریم از اینکه مصرف ثعلب در طب سنتی برای راهکار چاقی توصیه شده که اگر ثعلب به همراه بستنی و شیر مصرف شه باعث چاقی میشه!! یعنی به همراه قند و چربی بالا که خودشون عامل اصلی ایجاد چاقی هستن و یعنی بدون ثعلب هم میتونین با مصرف مداوم این خوراکیها وزن بگیرید… متاسفانه طبق معمول تمام رفرنسهای ایرانی کپی پیست از هم و تکرار مکررات بود…
معذرت میخوام اما من آدمی نیستم که راحت راضی بشم… مرزهای علم بعد از شناخت مولکول و اتم از علم سنتی به علم مدرن و امروزی ارتقا پیدا کرده و جهان رو به جلو حرکت میکنه، طب سنتی پدر علم امروزه اما صد در صد قابل اعتماد نیست و باید با یافتههای جدید مطابقت داده شه… منطقم میگفت یه جای کار میلنگه!
اما نتایج تحقیقاتم به اینجا رسید که بخش عمده ثعلب مادهای صمغ مانند به نام glucomannan هست. البته که مقداری کربوهیدرات و نشاسته موجوده در بافتش اما مقدارش در مقایسه با گلوکومانان خیلی ناچیزه!
گلوکومانان نوعی فیبره که با جذب آب تولید ژل میکنه و در ساخت داروهای لاغری هم به کار میره، چون دانشمندای علم تغذیه معتقد هستن که این ژل باعث احساس سیری و دفع سریعتر غذا میشه و در نتیجه جذب چربی و پروتئین رو پایین میاره… تپلا ذوق زده نشن چون حتی نتایج آزمایشگاهی و علمی هم توش کلی شک و شبهه است همیشه!
لازم به ذکره که تاکید شده برای یک فرد بالغ روزی بیشتر از دو گرم از ثعلب قابل تجویز نیست و ممکنه باعث عوارض جانبی شدید مثل اسهال، سرگیجه و … بشه.
و اما ثعلب تو خیلی خوراکیها برای غلظت بخشی بستنی، سس سالاد و سس کچاپ و مایونز کم چرب … استفاده میشه که اینم یعنی اینکه ما روزانه داریم مقداری گلوکومانان هم میخوریم.
اما نسبت استفاده از ثعلب به مایعات بخش جالبتر قضیه است، برای غلظت بخشیدن به مایعات یک قاشق چایخوری استاندارد یعنی چیزی حدود همون دو گرم میتونه مثلا دو لیتر شیر رو غلظت بده تا حدی که باهاش بستنی درست کرد! پس بازم نسبتها اونقدر نیست که کالری بالایی رو شامل بشه! پس بیخیال از ثعلب لذت ببر!