سبزی پلو با ماهی شیر برای شب عید. عطر و طعم این ماهی همراه با سبزی پلوی بینظیرمون، یه خاطره ی به یاد ماندنی برای هر کسی میشه که این غذا رو میل کنه، فقط لطفا دقیقا همین ادویه ها رو استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه تهيه سبزي پلو با ماهي شير
مواد اولیه مون برای طبخ ماهی
- ماهی شیر یا هر ماهی که دوست دارین ۶۰۰ تا ۷۰۰ گرم
- نمک به میزان لازم برای شستشوی ماهی
- شیر یک لیوان و نیم ( برای ماهی هایی که تازه نباشن یا کسایی که به بوی ماهی حساس هستن)
- روغن کنجد، دو قاشق غذاخوری
- پودر فلفل قرمز یا پاپریکا، پودر زنجبیل، پودر سیر، پودر پیاز، پودر سماق و پودر تخم گشنیز از هر کدام نصف قاشق چای خوری، خیلی کم رنده ی جوز هندی و نمک
- آرد سفید گندم دو قاشق غذاخوری سر پر، کمی زردچوبه و نمک و پودر فلفل سیاه
- روغن سرخ کردنی به میزارن لازم
مواد اولیه برای پلو
- سبزی پلویی از هر کدام یک دسته ی ۵۰ گرمی شامل( جعفری، گشنیز، تره، شوید) و دو ساقه سیر تازه
- ادویه پلویی یا دارچین کمی
- زعفران دمکرده
- روغن جامد، محلی یا کره برای برنج
دستور پخت سبزي پلو با ماهي شير
ماهی ها رو چه تازه باشن و چه منجمد (که میزاریم نیمه منجمد بشه) خووب به نمک آغشته کرده بعد از یک ربع میشوریم و میزاریم داخل آبکش، آب اضافیشون کشیده بشه.
اگر بو دارن داخل یک و نیم لیوان شیر به مدت نیم تا یک ساعت میخوابونیم اگر ماهی تازه و بدون بو هست این مرحله رو حذف میکنیم.
آبکش که کردیم تا شیر اضافی کاملا کشیده بشه، روی دستمال نمگیر میزاریم تو مواد روغن کنجد و ادویه جات، یک تا چهار ساعت استراحت میدیم و بعد داخل ترکیب آردی که تو مواد اولیه نوشتم میغلطونیم و می تکانیم و داخل روغن داغ با حرارت متوسط رو به ملایم همه طرفشون رو در حد طلایی تیره یا قهوه ایی روشن شدن سرخ میکنیم.
اگر دوست ندارین به ماهی آرد بزنین به جای سماق آبلیمو بریزید.
برای برنج؛ برنج رو خوب میشوریم، چون سبزی آب میندازه کمی کمتر از یک بند انگشت آب و کمی نمک ریخته و میزاریم به جوش بیاد، کف اضافیش رو گرفته، ۲/۳ آبش کشیده شد سبزی رو اضافه میکنیم و میزاریم انقدر بجوشه تا آب برنج کامل کشیده بشه ولی تهدیگ نبنده.
داخل قابلمه روغن رو داغ کرده، تهدیگ میچینیم، لایه لایه برنج، ادویه پلویی و زعفرون و روغن ریخته، حفره ایجاد کرده و دم میزاریم، ده دقیقه اول حرارت بالا و بعد حرارت متوسط رو به ملایم تا دم بکشه تقریبا ۴۰-۴۵ دقیقه.
طرز تهیه سبزی پلو با ته انداز ماهی شکم پر
یه سبزی پلو متفاوت و خاص و از اون خوشمزه هایی که نگم براتون1
مواد لازم
- برنج 3 پیمانه
- گشنیز خرد شده 1 لیوان
- شوید خشک 6 قاشق یا شوید تازه
- سیر 3 حبه
- ماهی متوسط 1 عدد (من با ماهی سیبریم درست کردم)
- نمک
ادویه ماهی (دستور ادویه ماهی چند پست پایینتر گذاشتم)
مواد شکم پر
- پیاز 1 عدد
- سیر 2 حبه
- گشنیز خرد شده 1 بسته
- شنبلیله خشک 1 قاشق
- رب انار 2 قاشق
- نمک بمقدار لازم
- ادویه ماهی
- بدلخواه می تونید کشمش یا زرشک و گردو اضافه کنید
- مقداری روغن و پیاز داغ برای روی برنج
طرز تهیه
ماهی را با نمک و سرکه بشویید تا بوی زهم آن گرفته بشه، بذارید نیم ساعت بمونه،
بعد ماهی را کاملا با ادویه آغشته کنید، بهتره نیم ساعت بمونه، ولی اگه مثل من وقت نداشتید می تونید همون موقع درست کنید.
برای مواد داخل شکم ماهی، پیاز را با روغن تفت بدین، سیر را اضافه کمی با پیاز تفت داده، گشنیز و شنبلیله را بریزید و تفت بدین لازم نیست زیاد سرخ کنید چون نمیخواهیم عطر سبزیجات کم بشه، ادویه ها و رب انار و کمی آب اضافه کنید و بذارید مزه ها بخورد هم بره و آب کاملا کشیده بشه، شکم ماهی را با این مواد پر کنید.
آب را در قابلمه برای برنج روی حرارت بذارید کمی زردچوبه بزنید و بذارید بجوشه، برنجی که از قبل با نمک خیسوندید اضافه کنید و بذارید بپزه، برنج را زنده تر از همیشه آبکش کنید، گشنیز و شوید و سیر را با برنج آبکش شده مخلوط کنید.
ته قابلمه با دست و دلبازی روغن بریزید، ماهی شکم پر را گذاشته و یطرف ماهی را سرخ کنید و برگردانید، مخلوط برنج و سبزبجات را روی ماهی بریزید، پیاز داغ بگیرید و با روغن روی برنج بریزید و بذارید حدود نیم ساعت دم بکشه.