این سوپ جو پرک یه سوپ عالی و بینظیر با بافت بسیار لطیف و کرمی و سبک و بسیار خوشمزه هست. سوپ جو به روشهای مختلف رو امتحان کردم، اما این از همه بهتر و خوشمزه تر هست.
مواد لازم برای تهیه سوپ جو پرک بدون مرغ و سبزی
- جو پرک یک پیمانه
- مرغ سه تکه
- کره پنجاه گرم
- پیاز دو عدد متوسط
- هویج دو تا سه عدد متوسط
- قارچ پنج تا شش عدد
- شیر ترجیحا پر چرب دو پیمانه
- ساقه کرفس یک عدد کوچک به دلخواه
- ذرت پخته به دلخواه
- خامه صبحانه یک یسته به دلخواه
- نمک به مقدار لازم
- فلفل سیاه به مقدار لازم
دستور پخت سوپ جو پرک بدون مرغ و سبزی
برای شروع ابتدا یک پیاز رو رنده کنید و داخل تابه به همراه کمی روغن تفت دهید. سپس نمک (و به دلخواه کمی زردچوبه) را اضافه کرده و باز تفت دهید.
سپس ساقه کرفس و هویج خرد شده را به پیاز اضافه کنید و حدود دو لیوان آبجوش ریخته و اجازه دهید کرفس و هویج بپزد.
یک پیاز رو رنده کنید و داخل قابلمه بزرگی به همراه کمی کره تفت دهید. سپس جو پرک را در قابلمه بریزید و با دو پیمانه آب بگذارید تا بپزد.
وقتی که پرک کامل پخت و آب آن کم شد، آن را میکس کنید، بعد هویج و کرفس ریز و پخته شده را به همراه قارچ خردشده به جو اضافه کنید.
در آخر شیر گرم را داخل قابلمه ریخته و وقتی که یکی دو جوش که زد شعله رو خاموش کنید و در صورت دلخواه به سوپ خامه گرم را هم اضافه کرده و سپس سرو کنید.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه سوپ جو پرک بدون مرغ و سبزی
- حتما شیر را گرم به سوپ اضافه کنید، اگر شیر سرد باشد ممکنه ببره.
- اگر از جو معمولی یا بلغور جو استفاده کردید حتما آن را از شب قبل خیس کنید.
- هنگام جوشیدن جو آن را هم نزنید وگرنه ته میگیرد.
- علت تفت دادن پیاز و کره بخاطر ته نگرفتن جو و مزه دارشدن آن میباشد.
- نیازی نیست به این سوپ سس بشامل اضافه کنید چون جو خودش به اندازه کافی لعاب میدهد و با اضافه کردن سس بخاطر آرد داخل سس سوپ سنگین میشود.
- من ذرت نداشتم و نریختم شما اگر داشتید اضافه کنید والا بدون ذرت هم بسیار خوش طعم است.
- میتونید هویج و کرفس را ابتدا درسته بپزید و بعد خرد کنید و به سوپ اضافه کنید. به این روش هم طعم بسیار خوبی خواهد داشت.
- هرگز هویج را برای سوپ رنده نکنید.
- در زمان پخت هویج و کرفس به دلخواه میتونید یک عصاره مرغ یا سبزیجات اضافه کنید. اگه از عصاره استفده کردید نمک رو کمتر بریزید.
- پیازی که برای پخت این سوپ استفاده میکنید رو رنده ریز کنید.
- در هنگام پخت جو در قابلمه را نیمه گذاشته و حرارت را کم کنید چون جو سریع سر میرود.
- به دلخواه میتونید دو قاشق غذاخوری جعفری یا گشنیز ساطوری شده به این سوپ اضافه کنید.
- برای اینکه سوپ خوش عطری داشته باشید بلافاصله پس از اضافه کردن جعفری شعله را خاموش کنید.