این سوپ جو پرک یه سوپ عالی و بی‌نظیر با بافت بسیار لطیف و کرمی و سبک و بسیار خوشمزه هست. سوپ جو به روش‌های مختلف رو امتحان کردم، اما این از همه بهتر و خوشمزه تر هست.


مواد لازم برای تهیه سوپ جو پرک بدون مرغ و سبزی

  • جو پرک یک پیمانه
  • مرغ سه تکه
  • کره پنجاه گرم
  • پیاز دو عدد متوسط
  • هویج دو تا سه عدد متوسط
  • قارچ پنج تا شش عدد
  • شیر ترجیحا پر چرب دو پیمانه
  • ساقه کرفس یک عدد کوچک به دلخواه
  • ذرت پخته به دلخواه
  • خامه صبحانه یک یسته به دلخواه
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل سیاه به مقدار لازم

دستور پخت سوپ جو پرک بدون مرغ و سبزی

طرز تهیه سوپ جو پرک بدون مرغ و سبزی

برای شروع ابتدا یک پیاز رو رنده کنید و داخل تابه به همراه کمی روغن تفت دهید. سپس نمک (و به دلخواه کمی زردچوبه) را اضافه کرده و باز تفت دهید.

سپس ساقه کرفس و هویج خرد شده را به پیاز اضافه کنید و حدود دو لیوان آب‌جوش ریخته و اجازه دهید کرفس و هویج بپزد.

یک پیاز رو رنده کنید و داخل قابلمه بزرگی به همراه کمی کره تفت دهید. سپس جو پرک را در قابلمه بریزید و با دو پیمانه آب بگذارید تا بپزد.

وقتی که پرک کامل پخت و آب آن کم شد، آن را میکس کنید، بعد هویج و کرفس ریز و پخته شده را به همراه قارچ خردشده به جو اضافه کنید.

در آخر شیر گرم را داخل قابلمه ریخته و وقتی که یکی دو جوش که زد شعله رو خاموش کنید و در صورت دلخواه به سوپ خامه گرم را هم اضافه کرده و سپس سرو کنید.

نکات مهم و فوت و فن های تهیه سوپ جو پرک بدون مرغ و سبزی

  • حتما شیر را گرم به سوپ اضافه کنید، اگر شیر سرد باشد ممکنه ببره.
  • اگر از جو معمولی یا بلغور جو استفاده کردید حتما آن را از شب قبل خیس کنید.
  • هنگام جوشیدن جو آن را هم نزنید وگرنه ته میگیرد.
  • علت تفت دادن پیاز و کره بخاطر ته نگرفتن جو و مزه دارشدن آن میباشد.
  • نیازی نیست به این سوپ سس بشامل اضافه کنید چون جو خودش به اندازه کافی لعاب می‌دهد و با اضافه کردن سس بخاطر آرد داخل سس سوپ سنگین می‌شود.
  • من ذرت نداشتم و نریختم شما اگر داشتید اضافه کنید والا بدون ذرت هم بسیار خوش طعم است.
  • می‌تونید هویج و کرفس را ابتدا درسته بپزید و بعد خرد کنید و به سوپ اضافه کنید. به این روش هم طعم بسیار خوبی خواهد داشت.
  • هرگز هویج را برای سوپ رنده نکنید.
  • در زمان پخت هویج و کرفس به دلخواه می‌تونید یک عصاره مرغ یا سبزیجات اضافه کنید. اگه از عصاره استفده کردید نمک رو کمتر بریزید.
  • پیازی که برای پخت این سوپ استفاده می‌کنید رو رنده ریز کنید.
  • در هنگام پخت جو در قابلمه را نیمه گذاشته و حرارت را کم کنید چون جو سریع سر می‌رود.
  • به دلخواه می‌تونید دو قاشق غذاخوری جعفری یا گشنیز ساطوری شده به این سوپ اضافه کنید.
  • برای اینکه سوپ خوش عطری داشته باشید بلافاصله پس از اضافه کردن جعفری شعله را خاموش کنید.