شیرینی رول فندق ترکیه ای یه شیرینی خاص و خوشمزه‌ست که طعمش به همه‌ی شیرینی فرق داره. در ادامه می‌تونید دستور پخت شیرینی رول فندوقی در منزل رو به صورت مرحله به مرحله بخونید و امیدوارم که درست کنید و از طعمش لذت ببرید.


مواد لازم برای تهیه رول فندق ترکیه ای در منزل

مواد لازم برای خمیر:

  • 1 لیوان شیر ولرم
  • 1 استکان کره آب شده (معادل نصف لیوان)
  • 1 استکان شکر
  • 1 عدد سفیده تخم‌مرغ (زرده برای رومال)
  • 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا نصف قاشق چای خوری وانیل ایرانی)
  • نصف پاکت خمیرمایه خیس (21 گرم یا 1 قاشق غذاخوری سرصاف خمیر مایه خشک فوری)
  • 4 لیوان آرد

برای مواد داخل:

  • 2 لیوان فندق خرد شده
  • 1 استکان شکر
  • نصف استکان شیر (یک چهارم لیوان)
  • نصف استکان روغن‌مایع (یک چهارم لیوان)
  • 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا نصف قاشق چای خوری وانیل ایرانی)

برای سس روی رول:

  • 1 لیوان پودر قند
  • 3 قاشق‌ غذاخوری شیر

دستور پخت شیرینی رول فندق ترکیه ای در منزل خوشمزه و مجلسی

طرز تهيه رول فندق ترکیه ای در منزل خوشمزه و مجلسی

برای شروع ابتدا خمیر را آماده کنید. برای این کار شیر، خمیر مایه خیس خورد شده، سفیده تخم مرغ، وانیل، کره و شکر را داخل ظرفی بریزید و هم بزنید.

خمیر مایه خیس و خمیر مایه خشک فوری نیاز به عمل آوردن ندارد و میتوانید مستقیم به مواد اضافه کنید، اما اگر خمیر مایه خشک معمولی دارید ابتدا خمیر مایه و 1 قاشق شکر را داخل شیر ولرم (ولرم نزدیک به گرم) بریزید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه کف کند سپس همراه بقیه مواد داخل ظرف بریزید و هم بزنید.

آرد را کم کم و با کنترل بریزید و ورز بدید. آرد را به اندازه ای بریزید که خمیر نرمی شود و به دست نچسبد. (مقدار آرد گفته شده حدودی است).

روی خمیر را بپوشانید و 1 ساعت استراحت بدید. در زمان استراحت خمیر مواد داخل را آماده کنید تمام مواد را داخل ظرفی بریزید و با هم مخلوط کنید زیاد زیاد آبکی نباشد. (تمام شیر را یکجا نریزید.)

سپس روی میز کمی آرد بپاشید و خمیر عمل آمده را روی میز گذاشته با ورز دادن پف آن را بگیرید. سپس با وردنه به شکل مربع و کمی بزرگتر از سینی فر باز کنید.

سپس مواد داخلی را روی خمیر پخش کنید تا همه جای آن را بگیرد. از یک طرف خمیر شروع به پیچیدن کرده و رول کنید. از وسط رول گرفته کمی بکشید تا بلندتر شود.

سپس روی آن کمی فشار دهید و به قسمت‌هایی به اندازه 3 انگشت برش دهید. حدود 18 تکه.

با وردنه وسط خمیرهای برش داده شده را فشار دهید و داخل سینی که کف آن کاغذ روغنی پهن کردید بچینید.

روی سینی را بپوشانید 20 دقیقه استراحت بدید.

در آخر روی آنها زرده تخم‌مرغ بمالید و داخل فر 190 درجه سانتی‌گراد از قبل گرم شده بپزید. (حدود 20 تا 25دقیقه)

وقتی از فر بیرون آوردید کنار بگذارید تا ولرم شود و سپس شیر و شکر را ترکیب کرده و روی رول فندقی بریزید.

نکته مهم: اگر خمیرها را زیاد نازک برش دهید شکل دادن آن سخت می‌شود و موقع پخت پخش می‌شوند.