از رب آلو توی چه غذاهایی استفاده میکنی؟

‌مواد لازم برای تهیه رب آلو

  • آلو
  • نمک

روش تهیه تهیه رب آلو سیاه، آلو زرد و آلو قرمز

طرز تهیه رب آلو سیاه، آلو زرد و آلو قرمز
به میزان دلخواه از هر آلویی که طعم آن را می پسندید مانند آلو زرد یا قرمز تهیه کنید و بشویید و همراه با کمی نمک در قابلمه بریزید.

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.

اگر آلوها سفت هستند کمی آب اضافه کنید که میوه ها به قابلمه نچسبند و پخت راحت تری انجام شود.

کمی زمان دهید تا میوه ها بپزند و نرم شوند و آب و عصاره آنها خارج شود.

حین پخت میتوانید با گوشتکوب یا پوره کن، میوه ها را له کنید.

میوه ها که کاملا پختند و نرم شدند، یک آبکش فلزی روی قابلمه ای دیگر قرار دهید و میوه هایی که پختید، کم کم در آبکش بریزید و صاف کنید تا پوست و هسته آنها جدا شود و همه آب و عصاره در قابلمه جمع شود.

بعد از صاف کردن همه میوه ها، قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید تا بجوشد و آب اضافه کمی تبخیر شود و در نهایت یک مایه نسبتا غلیظ باقی بماند.

غلظتی مابین رب گوجه فرنگی و رب انار، نه خیلی سفت و غلیظ نه خیلی شل و رقیق.

غلظت سس کاملا به سلیقه شما بستگی دارد.

هرچه رب شل تر و آبکی تر باشد امکان کپک زدن بیشتر است.

زمانیکه به غلظت مناسب رسید، اگر تمایل داشتید کمی نمک اضافه کنید و اجازه دهید رب خنک شود سپس در شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

برای ماندگاری بیشتر میتوانید آنرا فریز کنید.

برای پخت غذاهای ترش مثل انواع مرغ ترش یا مرغ شکم پر یا ماهی میتوانید از این سس خوشمزه استفاده کنید یا هنگام سرو مرغ یا غذاهای دیگر به عنوان چاشنی از آن استفاده کنید.

همچنین برای سرو انواع لواشک نیز قابل استفاده است.