امروز یه شیرینی خوشمزه و راحت براتون آوردم، از شیرینی های مناسب عید. مگه میشه عید باشه و شیرینی خونگی آدم نخوره؟ شیرینی های عید خیلی زیادن که یکی از خوشمزه هایِ در عین حال آسونش همین رینگ آجیلی هستش.


مواد لازم برای تهیه شیرینی رینگ آجیلی

  • کره یا مارگارین ۱۰۰ گرم
  • آرد سفید ۱۷۵ گرم (حدودا از یک لیوان کمی بیشتر)
  • پودر قند ۶۰ گرم (حدودا یک سوم لیوان)
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • بیکینگ پودر نصف قاشق چای‌خوری
  • رنده پوست پرتقال ۱ قاشق چای‌خوری یا وانیل ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • مغزیجات دلخواه

از پیمانه یا از لیوان فرانسوی دسته دار هم می‌تونید استفاده کنید.


دستور پخت شیرینی رینگ آجیلی با پیمانه لیوان بدون فر

طرز تهیه شیرینی رینگ آجیلی با پیمانه لیوان بدون فر

برای شروع ابتدا کره و پودر قند الک شده رو با همزن ۳ تا ۴ دقیقه خوب زدم، بعد تخم مرغ و رنده پوست پرتقال رو اضافه کردم و یک دقیقه هم زدم.

سپس بیکینگ پودر رو ریختم و آرد الک شده رو کم کم داخلش ریختم و ترکیب کردم. آرد با احتیاط ریخته بشه تا شیرینی سفت نشه.

خمیر ورز دادن نمی خواد با نوک انگشت جمع بشه کافیه. حدودا نیم ساعت داخل یخچال استراحت قرار دادم.

بعد خمیر رو به قطر حدودا ۳ تا ۴ میلی‌متر باز کردم. با کاتر گرد قالب زدم و وسط خمیر رو هم با شکل دایره کوچک قالب زدم. خمیر رو داخل سینی چیدم.

برای رومال یک عدد زرده تخم مرغ رو کمی با چنگال زدم و رومال زدم و ردش مغزی دلخواه من از خلال بادام و پسته استفاده کردم و قرار دادم.

هر نوع مغزی دلخواه میشه و حتی میشه مغزی استفاده نکرد و ساده درست کرد. فر هم از یک ربع قبل گرم بشه، داخل فر ۱۷۰ درجه حدودا ۱۲ تا ۱۵ دقیقه قرار دادم.

شیرینی برای پخت نباید تغییر رنگ داشته باشه. وقتی از فر خارج کردید و در محیط قرار بدید تا خنک بشه، سپس به راحتی از سینی جدا کنید.

به دلخواه می‌تونید شکلات رو بن ماری کنید و روی نیمی از شیرینی بمالید، میتوانید سطح شیرینی را در ظرف شکلات بزنید تا تمام شیرینی پوشیده بشه.

نکات مهم و فوت و فن های پخت شیرینی رینگ آجیلی

  • با مقدار مواد بالا حدودا ۱۶ عدد شیرینی میشه.
  • بدون فر داخل فر دست ساز یا تابه روی گاز می تونید درست کنید.
  • ماندگاری حدودا دو هفته در ظرف درب بسته محیط خنک.
  • مواد اولیه رو جایگزین نکنید. ترجیحا جای کره، روغن جامد نریزید.

طرز تهیه شیرینی رینگ آجیلی با روغن جامد

مواد لازم

  • آرد قنادی سه صفر ۲۵۰ گرم حدود دو پیمانه سرپر
  • پودر قند ۱۰۰ گرم حدود دو سوم پیمانه
  • نشاسته ذرت سه قاشق غذاخوری
  • روغن قنادی جامد ۱۵۰ گرم
  • زرده تخم مرغ دو عدد
  • وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
  • شکلات سفید و پودر پسته و گل محمدی برای تزیین یا هر مغزیجات دیگه مثل گردو و بادام و کنجد

طرز تهیه

اول از همه روغن رو با پودر قند الک شده پنج دقیقه با دور تند حسابی میزنیم تا پوک بشه بعد دوتا زرده و وانیل رو هم اضافه میکنیم و دو دقیقه هم میزنیم.

سه قاشق استاندارد از آرد برمیداریم و به جاش سه قاشق استاندارد نشاسته ذرت میریزیم (برای ترد شدنش همه لوازم قنادی ها دارن) آرد و نشاسته رو مخلوط و الک میکنیم و آروم آروم به باقی مواد اضافه میکنیم و با لیسک مخلوط میکنیم اصلا با دست انجام ندید چون گرمای دست باعث به روغن افتادن خمیر و سفت شدن اون میشه کلا با خمیر خیلی ور نرید و کمتر دستکاریش کنید چه موقع مخلوط کردن چه موقع کاتر زدن وقتی خمیر آماده شد باید تو دست که گلوله کردید یه خمیر لطیف بدون ترک خوردن داشته باشید.

بعد که مخلوط شد داخل نایلون فریزر یک الی دو ساعت بزارید تو یخچال و بعد بیرون بیارید و کاتر بزنید و وسطش رو با یه قالب کوچیکتر خالی کنید من از قالب شیرینی نخودی استفاده کردم مجدد سینی رو نیم ساعت توی یخچال بزارید و بعد در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت یک ربع بزارید شیرینی ها بپزن و بعد پخت فوری از فر خارج کنید وقتی خنک شد با شکلات سفید یا قهوه ای آب شده و مغزیجات تزیین کنید.

میتونید بیرون از یخچال داخل ظرف دربسته شیرینی تزیین نشده رو مدتها نگه دارید اما اگر تزیین کردید به خاطر مونده نشدن مغزیجات روش حتما تو یخچال نگه دارید.

با این دستور حدود ۳۰ عدد شیرینی درست شد. نوش جان