رشته خوشکار یه دسر شیرین گیلانیه که خیلی پرطرفداره. می‌تونید تو خونه خیلی راحت این دسر رو درست کنید و از طعم بی‌نظیرش لذت ببرید. رشته خشکار قدمتی 300 ساله داره و بهترین رشته ریزان در منطقه ی کسگرات بویژه بخش طاهر گوراب صومعه‌سرا به‌عنوان شغل آبا و اجدادی از این راه کسب درآمد میکنند.

قدیما توی رشت هر ماه رمضون تعداد زیادی از کسبه بساط فروش رشته خوشکار میچینن و هر کدوم مشتری خاص خودشونو دارن. ولی الان رشته خوشکار به حدی توی دل مردم جا بازکرده که هر وقت به هایپرمارکت ها مراجعه کنی حتما میتونی یه بسته رشته خوشکار خوش طعم بخری و ازش لذت ببری.

مواد لازم برای تهیه رشته خوشکار اصل گیلانی به روش بازاری

  • آرد برنج نصف پیمانه
  • آرد گندم نصف پیمانه
  • آب به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم
  • گردو خرد شده 4 قاشق غذاخوری
  • شکر 2 قاشق غذاخوری
  • دارچین 1 قاشق چای‌خوری
  • پودر هل و جوزهندی برای مواد میانی (در صورت تمایل)

 

آموزش طرز تهیه رشته خوشکار رشتی خوشمزه بدون نشاسته

طرز تهیه رشته خوشکار خانگی

آرد برنج و آرد گندم رو داخل یک کاسه بزرک بریزید و مخلوط کنید. کم کم  مقداری آب اضافه کنید تا به خمیری یکدست مثل تصویر زیر برسید. سپس روی کاسه رو بپوشونید و حدود 10 دقیقه به خمیر استراحت بدید.

آموزش رشته خوشکار خانگی

تو این 10 دقیقه مواد میانی خوشکار رو درست کنید. گردو خرد شده و شکر و دارچین و پودر هل و جوز هندی رو داخل یک کاسه بریزید و مخلوط کنید و کنار بذارید.

بعد از گذشت 10 دقیقه به خمیر کم کم آب اضافه کنید تا به یک مایع غلیظ و روان به غلظت دوغ برسید. سپس مایه رو از صافی رد کنید تا کاملا صاف و یکدست بشه.

دستور رشته خوشکار رشتی

حالا مواد رو داخل قیف مخصوص رشته خشکار بریزید و یه تابه نچسب رو کامل داغ کنید و مقداری از مایع رو مثل تصویری داخل تابه بریزید. هیچ نیازی به روغن نیست.

علت چسبیدن رشته خشکار به ماهیتابه

هر چی تابه بزرگ‌تر باشه کارتون راخت تره. بعد از بیرئن آوردن رشته از تابه سریع تا بزنید و بهش فرم بدید. رشته های داغ رو هرگز روی هم نچینید و صبر کنید تا خنک بشه.

اگر هم تا نزدید روی رشته ها پارچه بگشید تا خنک بشه.

برای درست کردن حشکار مقداری از مواد رو مثل شکل ریز یک طرف رشته بریزید و تا بزنید. سپس دو طرف رشته رو هتما فاشر بدید تا به هم بچسبه.

غلظت مایع رشته خوشکار

بعد آماده شده رشته خشکار اونوارو داخل روغن داغ سرخ کنید.

بعد از سرخ کردن رشته خوشکار میتونید اون ها رو در شربت بار گرم بذارید که نرم تر بشه و بعد میل کنید

طرز تهیه قیف رشته خوشکار در خانه

شانه رشته خوشکار

 

روش دوم طرز تهیه رشته خشکار گیلانی با آرد برنج و گندم

مواد لازم

  • آرد برنج مرغوب ایرانی دو پیمانه
  • آرد قنادی یک پیمانه
  • آب سه پیمانه
مواد میانی رشته خوشکار
  • گردوی پودر شده ۱۵۰ گرم
  • شکر دو قاشق غذاخوری
  • دارچین یک قاشق چای خوری
  • پودر هل نصف قاشق چای خوری

طرز تهیه

ابتدا گردوی پودر شده رو به همراه شکر و دارچین و پودر هل مخلوط کرده بزارید کناری.

بریم سراغ رشته خوشکار. حالا آرد برنج رو از الک خیلی ریز یا حریر رد کنید بریزید داخل کاسه ای بعد آرد قنادی رو الک کنید و بهش اضافه کنید و در آخر هم آب رو اضافه کنید و خوب هم بزنید.

حالا مواد رو بریزید داخل مخلوط کن یک دقیقه بزنید.

مواد رشته خوشکار رو نیم ساعت استراحت بدین خیلی بهتره بعد استراحت بریزید داخل بطری و بعد شروع به کار کنید.

یه ماهی تابه ی بزرگ نچسب رو بزارید رو حرارت ملایم و متوسط بزارید گرم بشه بعد دو سه قطره روغن مایه رو بریزید روی دستمال کاغذی و بکشید کف ماهی تابه.

حالا مواد رو که ریختید داخل بطری شروع کنید به زدن حرکت دست باید به شکل بیضی از بین هم رد شده باشه . یک دور از بالا به پایین یک دور از چپ به راست دو طرف رو میزنیم زیر دو ثانیه پخته میشن

سریع دو طرف رشته رو روی هم بزارید و وسطشو از مواد میانی پر کنید و رشته رو مثل فیلم پایین تا کنید تا انتها بعد دو طرف رشته رو آروم فشار بدین که به هم بچسبن و جدا نشن.

قوطی پلاستیکی درست شده تو همه ی لوازم قنادیها هست و ارزون هم هست.

از مواد رشته خوشکار بریزین داخل قوطی البته نصف قوطی رو بریزید پر نکنید بعد هم شروع کنید به زدن.

این شیرینی بیشتر تو ماه رمضون افطار سرو میشه تقریبا یه دسر به حساب میاد.

هم میتونید بعد سرخ کردن روش شکر بپاشید میل کنید هم میتونید با شکر و آب و پودر هل براش شهد درست کنید بعد سرخ شدن بزنین داخل شهد بعد میل کنید یا اصلا مثل من با مقدار کمی عسل که روش میریزم سرو میکنم.

من هر سال کلی فریز میکنم برای عصرای پاییز زمستون که سرخ و سرو کنم عالین. فوق العاده از رسپی و رشته راضی بودم خیلی از بیرونیا خوشمزه تر بود.