قطایف یه شیرینی خوشمزه و جذاب عربی هست! قطایف از دسته شیرینی های عربی که درماه رمضان رواج داره. مثل پیراشکیه خودمونه. خمیرش زمان پخت به شکل پنکیک درست میشه و جذابترین قسمتشم پرکردن خمیره بنظرم.
ساده و سرگرم کننده ست کلا. میتونید با مغز و آجیل پر کنید و یا پنیرخامه ای و پیتزا! درنهایت هم تویه شربت غلیظ غوطه ور میشه و خیلی خوشمزه ست! خمیرش در اصل شیرخشک و آرد سمولینا داره ولی میتونید حذف کنید!
مواد لازم برای تهیه شیرینی قطایف عربی
- آرد سفید ۱و ۱/۳ پیمانه
- شکر یک قاشق غذاخوری
- آرد سمولینا ۱/۴ پیمانه
- شیر ولرم یک پیمانه
- آب ولرم یک پیمانه
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری
- بکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
- نمک ۱/۲ قاشق چای خوری
برای شربت قطایف
- شکر ٢ پیمانه
- آب ۱ پیمانه
- گلاب ٣ قاشق غذاخوری
- محلول زعفران غلیظ ٢ قاشق غذاخوری
- دانه هل ۲ عدد (یا پودرهل)
- آبلیمو یک قاشق چای خوری
مواد برای پرکردن قطایف
- گردوی ریزخردشده نصف پیمانه
- شکر یا پودر قند ٢ قاشق غذاخوری
- پودر نارگیل ٣ قاشق غذاخوری
- پودردارچین ١ قاشق چای خوری
- پودر هل ١/۴ قاشق چای خوری
- گلاب ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
دستور پخت قطایف عربی به روش اصلی
برای شروع ابتدا همه مواد خشک خمیر رو داخل بلندر بریزید. شیر ولرم و آب ولرم رو هم اضافه کنید و چند پالس بزنید تا کامل یکدست بشه.
سپس خمیر رو داخل ظرفی بریزید و درب ظرف رو ببندید و بپوشانید. نیم ساعت تا چهل دقیقه بذارید تو محیط.
برای شربت شکر و آب رو مخلوط کنید. دانه هل هم بندازید داخلش و بذارید روی حرارت کم هم نزنید تا شکر خودش حل بشه وقتی به جوش اومد، زعفران و آبلیمو و گلاب رو اضافه کنید یه قل بزنه و بذارید کنار تا سرد بشه.
برای مواد داخلی، همه مواد رو مخلوط کنید و در آخر گلاب رو بریزید در حدی که مواد به هم بچسبند و منسجم بشن.
حالا بعداز چهل دقیقه خمیر حجمش دو برابر شده، یه تابه نچسب روی حرارت بذارید کامل که داغ شد، با ملاقه از مواد خمیری بردارید و داخل تابه بریزید مثل پنکیک یه طرفش که حباب ریز زد، دیگه از روی حرارت و از تابه خارج کنید.
بذارید لای دستمال بمونه تا خشک نشه و نرم بمونه. همه خمیر رو همینطور آماده کنید.
فقط یک طرف خمیر حرارت ببینه. بعداز آماده سازی خمیر، مواد میانی رو وسط خمیر بذارید مطابق تصویر ولبه خمیر رو با کمک انگشتان به هم بچسبانید تا کامل خمیر بسته بشه و به شکل تصویر همانند پیراشکی بشه!
بعد هرکدام از خمیرها رو داخل روغن داغ سرخ کنید وقتی که یک طرف سرخ شد سمت دیگه خمیر روسرخ کنید و بعد همان طور که داغه داخل شربت سرد شده بذارید و بعد آماده ست برای مصرف.
نوش جان
شیرینی قطایف عربی هرچی بمونه نرم تر میشه اولش ترده!
طرز تهیه قطایف پنیری
برای تهیه قطایف پنیری توی پنکیک ها رو پنیر خامه ای میریزیم و دوطرفش رو رو هم میاریم و با دست فشار میدیم تا شکل نیم دایره بگیره.
بعد تو روغن داغ سرخ میکنیم و همونجوری که داغ هست میندازیم تو شربت خنک پنج دقیقه بمونه و تمام.