نان پریتزل (Pretzel Bread) یک نان آلمانی بسیار نرم و خوشمزه با طعمی متفاوت! این نان پرتزل شیرین رو خیلی وقت ها به عنوان میانوعده و حتی کنار چای سرو میکنن و با مربا و پنیر خیلی خیلی عالی میشه. حتی میتونید کنار سوپ هاتون میل کنید و ازش لذت ببرید.


مواد لازم برای تهیه نان پرتزل شکلاتی

 مواد لازم برای خمیر پریتزل

  • آب ولرم ۱/۵ پیمانه
  • عسل یا شکر ۱ قاشق غذاخوری
  • خمیر مایه خشک ۲ + ۱/۴ قاشق چای خوری
  • کره ذوب شده ۱۰۰ گرم
  • نمک ۱/۵ قاشق چای خوری
  • آرد ۴/۵ تا ۵ پیمانه
  • تخم مرغ ۱ عدد
مواد لازم برای خمیر کوکی شکلاتی
  • کره نرم ۲۰۰ گرم
  • شکر قهوه ای ۲/۳ پیمانه
  • شکر سفید نصف پیمانه
  • عصاره وانیل ۲ قاشق چای خوری
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • آرد ۱+۱/۴ پیمانه
  • جوش شیرین ۱ قاشق چای خوری
  • نمک نصف قاشق چای خوری
  • شکلات چیپسی شیرین ۱/۵ پیمانه

دستور پخت نان پرتزل شکلاتی آلمانی

طرز تهیه نان آلمانی پرتزل شکلاتی خوشمزه به روش اصلی
برای شروع ابتدا برای آماده کرده خمیر پریتزل، آب ولرم، عسل یا شکر (۱ قاشق غذاخوری) و خمیر مایه را با هم مخلوط کرده و برای حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا فعال شود.

سپس کره آب شده، نمک و آرد را به آن اضافه کرده و با سرعت پایین همزن با پره خمیر گیری مخلوط کنید. سرعت همزن را بتدریج افزایش داده و حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید تا خمیر از لبه های ظرف جدا شود (میتوانید خمیر را با دست ورز دهید تا صاف شود).

خمیر را جمع کرده و سطح آنرا با روغن چرب کنید و با یک پوشش پارچه ای یا پلاستیکی تمیز در یک جای نسبتا گرم به مدت ۱ ساعت قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.

در این فاصله، کوکی شکلاتی را آماده کنید. در یک کاسه بزرگ کره، شکر قهوه ای و سفید را با هم مخلوط کنید بعد تخم مرغها و وانیل را افزوده و هم بزنید تا کرمی و سبک شود. سپس آرد و جوش شیرین را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید و در پایان شکلات چیپسی را بیافزایید.

فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و یک کاسه آب گرم را داخل فر بگذارید.

خمیر پریتزل را به ۸ قسمت مساوی تقسیم و چونه کرده و هر چونه را به شکل مستطیلی به ابعاد ۳۰ ×۱۰ باز کنید و حدود ۱/۵ قاشق غذاخوری از خمیر کوکی شکلاتی را به صورت طولی در خط وسط خمیر پریتزل گذاشته و لبه ها را به هم چسبانده و خیلی آرام فرم دهید.

طرز تهیه نان آلمانی پرتزل شکلاتی

ابتدا لبه های چپ و راست را به صورت متقاطع روی هم گذاشته و یکبار دیگر هم اینکار را تکرار کنید حالا آنرا را روی گردی خمیر برگردانده و لبه ها را زیر خمیر ببَرید.

طرز تهیه نان آلمانی پرتزل

در یک‌ کاسه بزرگ ۲ قاشق غذاخوری جوش شیرین را به مقداری آب گرم اضافه کرده و پریتزل ها را حدود ۳۰ ثانیه در این مخلوط قرار دهید. (هر بار دو عدد)

طرز تهیه نون پریتزل

سپس آنها را از آب خارج کرده و روی کاغذ روغنی در سینی فر با فاصله بچینید. (در هر سینی ۴ عدد)

با تخم مرغ رومال کرده و کمی کنجد بپاشید و در فر به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دهید تا رویه آن طلایی شود. بعد از خروج از فر ۵ دقیقه زمان داده و سپس سرو نمایید.

طرز تهیه کوکی پرتزل