نان پریتزل (Pretzel Bread) یک نان آلمانی بسیار نرم و خوشمزه با طعمی متفاوت! این نان پرتزل شیرین رو خیلی وقت ها به عنوان میانوعده و حتی کنار چای سرو میکنن و با مربا و پنیر خیلی خیلی عالی میشه. حتی میتونید کنار سوپ هاتون میل کنید و ازش لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه نان پرتزل شکلاتی
مواد لازم برای خمیر پریتزل
- آب ولرم ۱/۵ پیمانه
- عسل یا شکر ۱ قاشق غذاخوری
- خمیر مایه خشک ۲ + ۱/۴ قاشق چای خوری
- کره ذوب شده ۱۰۰ گرم
- نمک ۱/۵ قاشق چای خوری
- آرد ۴/۵ تا ۵ پیمانه
- تخم مرغ ۱ عدد
مواد لازم برای خمیر کوکی شکلاتی
- کره نرم ۲۰۰ گرم
- شکر قهوه ای ۲/۳ پیمانه
- شکر سفید نصف پیمانه
- عصاره وانیل ۲ قاشق چای خوری
- تخم مرغ ۲ عدد
- آرد ۱+۱/۴ پیمانه
- جوش شیرین ۱ قاشق چای خوری
- نمک نصف قاشق چای خوری
- شکلات چیپسی شیرین ۱/۵ پیمانه
دستور پخت نان پرتزل شکلاتی آلمانی
برای شروع ابتدا برای آماده کرده خمیر پریتزل، آب ولرم، عسل یا شکر (۱ قاشق غذاخوری) و خمیر مایه را با هم مخلوط کرده و برای حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا فعال شود.
سپس کره آب شده، نمک و آرد را به آن اضافه کرده و با سرعت پایین همزن با پره خمیر گیری مخلوط کنید. سرعت همزن را بتدریج افزایش داده و حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید تا خمیر از لبه های ظرف جدا شود (میتوانید خمیر را با دست ورز دهید تا صاف شود).
خمیر را جمع کرده و سطح آنرا با روغن چرب کنید و با یک پوشش پارچه ای یا پلاستیکی تمیز در یک جای نسبتا گرم به مدت ۱ ساعت قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.
در این فاصله، کوکی شکلاتی را آماده کنید. در یک کاسه بزرگ کره، شکر قهوه ای و سفید را با هم مخلوط کنید بعد تخم مرغها و وانیل را افزوده و هم بزنید تا کرمی و سبک شود. سپس آرد و جوش شیرین را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید و در پایان شکلات چیپسی را بیافزایید.
فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و یک کاسه آب گرم را داخل فر بگذارید.
خمیر پریتزل را به ۸ قسمت مساوی تقسیم و چونه کرده و هر چونه را به شکل مستطیلی به ابعاد ۳۰ ×۱۰ باز کنید و حدود ۱/۵ قاشق غذاخوری از خمیر کوکی شکلاتی را به صورت طولی در خط وسط خمیر پریتزل گذاشته و لبه ها را به هم چسبانده و خیلی آرام فرم دهید.
ابتدا لبه های چپ و راست را به صورت متقاطع روی هم گذاشته و یکبار دیگر هم اینکار را تکرار کنید حالا آنرا را روی گردی خمیر برگردانده و لبه ها را زیر خمیر ببَرید.
در یک کاسه بزرگ ۲ قاشق غذاخوری جوش شیرین را به مقداری آب گرم اضافه کرده و پریتزل ها را حدود ۳۰ ثانیه در این مخلوط قرار دهید. (هر بار دو عدد)
سپس آنها را از آب خارج کرده و روی کاغذ روغنی در سینی فر با فاصله بچینید. (در هر سینی ۴ عدد)
با تخم مرغ رومال کرده و کمی کنجد بپاشید و در فر به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دهید تا رویه آن طلایی شود. بعد از خروج از فر ۵ دقیقه زمان داده و سپس سرو نمایید.