با هر سیب زمینی متوسط میتونید به اندازه یه بسته چیپس بازاری، چیپس خونگی آماده کنید.
برش های سیبزمینی باید نازک و شیشه ای باشند اگر برش ها ضخیم باشد چیپس تردی نخواهید داشت.
بعد از برش سیبزمینی ها را با آب سرد شسته تا نشاسته اضافی آن خارج شود.
برای تهیه چیپس با طعم های مختلف به جز طعم سرکه نمکی ، ورقه های سیبزمینی را درون آب جوش و نمک میریزیم یک تا دو دقیقه زمان میدهیم تا کمی پخته شوند.
زمان را رعایت کنید و الا برش های سیبزمینی له میشود.
برای تهیه چیپس سرکه نمکی به مخلوط آب و نمک نصف لیوان سرکه اضافه میکنیم. سرکه ای که اضافه میکنید هرچقدر قوی تر باشد یا مقدار آن بیشتر باشد طعم چیپس سرکه نمکی ترش تر میشود.
بعد از یک تا دو دقیقه که برش های سیبزمینی در آب جوش کمی پخته شدن بلافاصله به ظرف آب و یخ انتقال میدهیم تا به آنها شوک وارد شود و پنج دقیقه زمان میدهیم تا درون آب و یخ بماند.
بعد از پنج دقیقه که در آب و یخ ماند سیبزمینی ها را آبکش میکنیم در این مرحله روی سیبزمینی ها آب نریزید چون طعم آنها از بین میرود.
بعد از آبکشی سیبزمینی ها را روی یک دستمال تمیز میچینیم تا خشک شوند.
بعد از خشک شدن درون روغن داغ با حرارت متوسط رو به بالا سرخ میکنیم به روغن کمی زردچوبه اضافه میکنیم تا چیپس ها خوش رنگ تر باشند.
برای سرخ کردن از ظرف کوچک و گود استفاده کنید تا مصرف روغن به صرفه باشد و سیبزمینی در روغن شناور شود.
به هیچ عنوان جذب روغن ندارد و بعد از اتمام کار روغن را صاف کنید و بار دیگر استفاده کنید.
برای طعم های مختلف چیپس بلافاصله بعد از سرخ شدن و خارج کردن چیپس از روغن ادویه دلخواه را به چیپس ها اضافه کرده و زیر و رو میکنیم تا ادویه به تمام چیپس ها آغشته شود.
برای طعم فلفلی از پودر پاپریکا و فلفل قرمز استفاده میکنیم.
برای طعم آویشن از پودر آویشن استفاده میکنیم.
برای طعم نمکی از نمک استفاده میکنیم.
برای طعم پیاز جعفری از پودر پیاز و پودر جعفری خشک شده استفاده میکنیم.
برای طعم کچاپ از پودر گوجه استفاده میکنیم.
نوش جان