میتونم با خیال راحت بگم که دستوری که آماده کردم به حدی عالیه که شما بدون داشتن مهارت در نقاشی، با رنگ های معمولی ایرانی و حتی با کاغذ روغنی معمولی میتونید یه کیک با طراحی چهره و یا هر طرح دیگه ای آماده کنید.
برای تهیه کیک تصویری تولد چند دستور دیگه رو تست کردم و در نهایت به این دستور رسیدم که عالیه و برای اجرای نقاشی چهره میتونید از این دستور استفاده کنید.
این دستور کیک تصویری خوراکی چندین بار تست شده و همه جوانب بررسی شده، دقیقا مثل یه محقق توی آزمایشگاه تا طرح ها رو با جزئیات ریز و بدون نیاز به شارژ مجدد رنگ در بیاریم.
این طرحی که میبینید هیچ شارژ رنگی نداشته (یعنی بعد از خروج از فر رنگ ها پر رنگ نشدند) یعنی دقیقا همین کار با همین کیفیت و جزئیات از فر خارج شده.
برای شروع نیاز دارید به رولت طرح دار، یعنی ابتدا طرح مورد نظر رو به صورت آیینه ای (برعکس) روی یک تکه کاغذ میکشید و بعد کف قالب میگذارید.
روی کاغذ طراحی شده کاغذ روغنی قرار داده میشه برای جلوگیری از هر نوع تکان خوردن و تداخل طرح بهتره که لبه های کاغذ روغنی بلند باشه و به دیواره های قالب فیکس بشه.
مرحله بعد تهیه خمیر دکور و طراحی طرح مورد نظر هست:
مواد لازم خمیر دکور
- به مقدار مساوی از ارد، کره، سفیده تخم مرغ و پودر شکر نیاز دارید.
- تمام مواد با هم مخلوط شده تا یکدست شود.
- برای هر رنگ باید تقریبا محاسبه کنید که بنا به طرح مورد نظر چه میزان از خمیر نیاز دارید.
بگذارید مثال بزنم
برای طراحی پرتره دختر
ما ۱۵ گرم سفیده تخم مرغ، ۱۵ گرم کره، ۱۵ گرم پودر شکر و ۱۵ گرم آرد استفاده کردیم.
(کره باید کمی نرم باشه چون مقدار کره مصرفی در دستور کم هست شما تا از یخچال کره رو خارج کنید و وزن کنید و شروع به کار کنید به اندازه کافی نرم میشه و راحت با مواد ترکیب خواهد شد ولی دقت کنید کره رو نگذارید زیاد گرمای محیط ببینه بعد ممکنه که موادتون دو فاز بشه و خوب ترکیب نشن.)
ضمنا کلا لازم هست که زمان کار کردن با خمیر دکور در محل خنک باشید تا گرمای دست و طولانی شدن پروسه طراحی باعث گرمای بیش از حد خمیر و دو فاز شدن آن نشود.
مواد خمیر دکور خوب مخلوط که شد حالا ما این خمیر آماده شده رو به چند قسمت تقسیم کرده که خب طبیعتاً میزان بیشتر برای رنگ قرمز و کمتر برای خطوط تیره نیاز بود.
به هر قسمت رنگ «خط زرد ژله ای» اضافه شده و بعد از یکدست شدن داخل قیف یک بار مصرف ریخته شد.
برای مابقی رنگ ها هم به همین شکل عمل شد.
ضمنا برای رنگ تیره (قهوه ای، مشکی) هم به جای رنگ از مقداری پودر کاکائو استفاده کردیم.
تک تک این خمیرها بعد از آماده سازی داخل قیف یکبار مصرف ریخته و کنارگذاشته شود.
خب تا اینجا رسیدیم که خمیر دکور آماده شد، رنگ شد و داخل قیف های یکبار مصرف ریخته شد.
نوک قیف هر خمیر را سوراخ ریز زده و طبق نقاشی کشیده شده زیر کاغذ روغنی در محل مورد نظر پایپ میشه و بعد سینی داخل فریزر قرار داده شده.
نکته بسیار بسیار مهم
چالش اصلی این طراحی ها خطوط ظریف هستند (مثلا ساقه گیلاس ها، طرح های ریز مثل قلب های کوچک و ….) که طبق آزمون و خطا و بررسی های دقیقی که انجام دادم بهترین کار این هست که برای این خطوط چند بار پایپ کردن مواد صورت بگیره:
یعنی اینکه یکبار به حالت رفت و برگشت روی خطوط ساقه ها مواد دکور پایپ بشه بعد سینی بره داخل فریزر بعد از چند دقیقه خارج شده و مجددا روی همان خط یکبار دیگه رفت و برگشت خمیر دکور پایپ بشه این کار باعث میشه که تقریبا ارتفاع خمیر ریخته شده به حدود ۳ میلی متر برسه.
بعد یکبار دیگه سینی رو داخل فریزر بگذارید و حالا بخش های اصلی طراحی اجرا میشه تا طراحی کامل بشه.
با این روش احتمال عدم انتقال خطوط ظریف به رولت از بین میره و دیگه نیازی نیست پس از پایان پخت بنشینید و دونه دونه خطوط رو با قلمو پر رنگ کنید.
نکته مهم:
برای پرتره (چهره) لازم هست که شما ابتدا با خمیر دکور تیره یک لایه به صورت دورگیری دور طرح را اجرا کنید سینی را داخل فریزر قرار داده چند دقیقه تا خمیر خودش رو بگیره و بعد داخل این فضاها با رنگ مورد نظر پر بشه.
به عنوان مثال برای صورت ابتدا دور صورت و دور چشم ها وطراحی اصلی … با خمیر دکور تیره دورگیری شده سینی چند دقیقه داخل فریزر قرار داده شده سپس داخل این قسمت ها با خمیر دکور رنگ مورد نظر پرمیشود.
به صورت کلی برای تمام طراحی ها نیاز هست که ارتفاع مواد دکور روی کاغذ روغنی حتما دو میلیمتر شود (البته برای خطوط ظریف قبلاً عرض کرده که ارتفاع بیشتر و ۳میلی متر پیشنهاد میشود)
نکته مهم:
طراحی پرتره که کامل انجام شد یکی دو بار با احتیاط سینی رو به سطح میز بکوبید سپس سینی رو به فریزر منتقل کنید ۱۰ دقیقه که داخل فریز بود خارج کرده و از خمیر دکورهای باقی مانده (ترجیحا رنگ روشن) روی بخش پرتره با احتیاط یک لایه نازک دیگر بریزید این لایه به عنوان لایه حمایتی عمل کرده و طراحی را فیکس میکند.
مجددا سینی را به فریزر منتقل کرده و مشغول تهیه خمیر اصلی رولت بشید.
تا اینجا سینی طراحی شده داخل فریزره قراره خمیر رولت اصلی آماده بشه.
مواد لازم رولت
- سایز سینی ۲۵ در ۳۵
- سفیده تخم مرغ ۴/۵ عدد
- آرد ۹۰ گرم
- شکر دانه ریز ۳۸ گرم (۱)
- روغن مایع ۴۵ میلی لیتر
- شیر ۷۵ میلی لیتر
- وانیل یک دوم قاشق چایخوری
- زرده تخم مرغ ۳ عدد
- شکر دانه ریز ۳۸ گرم (۲)
سفیده تخم مرغ را باهمزن برقی بزنید تا فومی شود (حباب تشکیل شود)کم کم شکر ۱ را اضافه کرده همچنان هم زده تا به سافت پیک برسد. سفیده را درون یخچال بگذارید.
در ظرف دیگر زرده های تخم مرغ با وانیل و شکر ۲ با همزن بزنید تا روبانی شود (روشن و حجیم شود)
روغن را اضافه کرده در حد مخلوط شدن هم زده، شیر اضافه شده چند ثانیه مخلوط کنید. همزن را کنار گذاشته و آرد روی مواد الک کرده و با لیسک و یا ویسک دستی مخلوط کنید.
سفیده فرم گرفته را با لیسک طی سه مرحله به مواد بالا اضافه کرده و با دقت فولد کنید.
مواد رولت آماده شده را درون قیف ریخته و به آرامی روی بخش طراحی شده درون سینی فر ریخته چند بار به آرامی به سینی ضربه بزنید تا حباب های احتمالی خارج شود سپس مابقی سینی را با مواد رولت پوشش داده و سطح آن را صاف کنید.
سینی را درون فر از پیش گرم شده با دمای ۱۶۵ درجه به مدت ۱۲-۱۵ دقیقه قرار دهید. دمای گفته شده برای فر گازی ما بوده شما متناسب با کیفیت فرخودتون دما رو انتخاب کنید.
نکته طلایی و مهم
پس ازپخت از فر خارج کرده و سریع روی رولت یک کاغذ روغنی بیاندازید «یک سینی روی کاغذ روغنی قرار داده و چند ثانیه سینی را روی رولت فشار دهید»
برای جداشدن راحت طرح بسیار اهمیت دارد.
حالا به همان حالت رولت را برعکس کنید و سینی داغ را بردارید.
در این مرحله بخش طراحی شده رولت به سمت بالا روبروی شماست.
با دقت و سرعت عمل تا رولت داغ است کاغذ روغنی را از رولت جدا کنید به طوری که طراحی آسیب نبیند.
نگران نباشید اگرتمام مراحل را طبق توضیحات اجرا کرده باشید بدون مشکل جداخواهد شد.
چند دستور رولت رو چندین بار رولت درست کردم که در نهایت بهترین و با کیفیت ترین دستور این بود.
در بعضی دستورات رولت فقط از سفیده تخم مرغ استفاده شده بود، بعضی به سبک کیک ژکند با آرد بادام ولی خیالتون راحت این دستور از همه بهتر و به صرفه تره.
به محض خروج رولت و جدا کردن کاغذ:
الف: اگر قراره به صورت رولت ساده رول شده استفاده بشه تا گرم هست اون رو با کاغذ روغنی رول کرده و کنار بگذارید تا کاملا سرد شود.
ب: اگر قراره مثلا برای کاور دیواره کیک و روی کیک استفاده کنید روی کار را با یک پارچه پوشش بدید تا کاملا خنک شود.
حالا چند روش دارید که در صفحات بعد عکس گذاشتم
۱. میتونید به جای حالت رول کامل بخش طراحی شده رو داخل قالب ناودانی هلالی بگذارید و داخلش رو با موس پر کنید.
۲. میتونید فقط برای دیواره کیک از این رولت طرح دار استفاده کنید. یعنی کیک خامه ای خودتون رو به صورت معمول فیلینگ و استر کنید و بعد این رولت را به صورت یک نوار دور کیک بکشید.
۳. میتونید فقط و فقط لبه بالایی کیک نهایی را طرح دار کنید و دیواره کیک را به سبک کیک فغزیه با توت فرنگی و یا میوه های دیگر پوشش دهید.
۴. میتونید کاملترین کار رو انجام بدید و هم روی کیک و هم دیواره رو با این رولت طرح دار پوشش بدید یعنی مشابه کاری که ما انجام دادیم.
پس کاری که ما انجام دادیم مشابه مورد بالا بود:
رینگ ما ۱۱/۵ سانت بود.
ابتدا دور طرح دختر رو با کاتر برش زدیم و بعد از قسمت ساده و بدون طرح رولت هم یک دایره دیگه هم سایز اولی برای زیر کیک درآوردیم.
ضمنا یک نوار بلند برای دیواره قالب از رولت برش زدیم.
نکته مهم: قبل از هر کاری باید اطراف رولت آماده شده (بخش های برشته شده دیواره) را با چاقو جدا کنید این قسمت ها بخاطر خشک بودن زمانی که در دیواره کیک به حالت عمودی قرار میگیرند کشسانی مناسب نداشته از هم فاصله میگیره
مابقی کار ساده است. داخل رینگ رو ۲ لایه سلفون بکشید. نوار طرح دار رو روی دیواره رینگ قرارداده. دایره کاتر خورده ساده رو کف رینگ بگذارید.
اگر که قطر کیک شما زیاد باشه گاهی باید دو نوار ببرید و در طول هم قرار بدید تا به اندازه محیط دایره بشه. مهم اینه که کف و دیواره رینگ با کیک پوشش داده بشه.
در این مرحله مختار هستید که این حفره بزرگ ایجاد شده رو کاملا با موس پر کنید و یا با لایه های کیک و موس و … ما ترجیح دادیم لایه لایه کیک و موس بزنیم تا برسیم به لبه دیواره.
حالا اون تکه رولت کاتر خورده دختر رو روی کیک قرار داده کمی فشار دهید تا بچسبد و تمام. کیک شما شیک دیزاین شد.
نوش جان
روش ساده
طرز تهیه کیک طرح دار
مواد لازم
- تخم مرغ ۳ عدد
- آرد یک و نیم لیوان
- شکر ۱ لیوان
- پودر کاکائو ۴ قاشق غذاخوری
- ماست یا شیر (ترجیحا ماست) نیم لیوان
- روغن مایع نیم لیوان
- بکینگ پودر ۲ قاشق چای خوری
- وانیل نوک قاشق چای خوری
طرز تهیه
ابتدا تخم مرغ و وانیل و شکر را ۲ دقیقه با دور تند همزن برقی هم زده (۵ دقیقه همزن دستی) تا کاملا کرم رنگ و حجیم بشه. مرحله بعد روغن و ماست را اضافه کرده و یک دقیقه دیگه با دور تند هم زن برقی (۲ دقیقه با هم زن دستی) هم زده.
در این مرحله ۴ قاشق غذاخوری از مواد را با ۲ قاشق غذاخوری سرپر آرد کاملا مخلوط و در قیف یک بار مصرف ریخته.
طرح مورد نظر را روی کاغذ روغنی کشیده و از مواد روی خطوط طرح ریخته و قالب را نیم ساعت در فریزر گذاشته.
در این فاصله ادامه کار را ادامه میدیم.
آرد و بکینگ پودر و پودر کاکائو را با الک به مواد قبلی اضافه کرده و با همزن برقی ۱ دقیقه با سرعت خیلی کم دورانی هم زده (هم زن دستی ۳ دقیقه دورانی)
قالب را از فریزر در آورده و از مواد کیک شکلاتی روی طرح ریخته(دقت کنید خیلی اروم بریزید تا طرح به هم نریزد)
قالب را در فر از قبل گرم شده با حرارت ۱۸۰درجه به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه گذاشته. دو دقیقه آخر هم گریل را روشن گرده و قالب را طبقه آخر گذاشته.
از کاغذ روغنی دولایه استفاده کنید. تا طرحتون تغییر رنگ نده.